Teď jsem se vrátil z STK.Na motorce jsem nechal úmyslně úplně všechny doplňky.Sundal jsem je mřížku předního světla od TT a přídavná dálková světla z Číny jsem zabalil do látkových obalů od pracovních brýlí.Jel jsem jen na evidenční prohlídku,kvůli prodeji motorky.Když přišel technik,tak jsem se ho ptal co je na mém LC,kvůli čemu by nemělo projít STK?Borec to obešel a říká,jsem fanda motorek a tady nevidím nic,proč by to nemělo projít.Ptal se jen na ta dálková světla a když jsem mu řekl,že jsou to světla která používám jen mimo silnici,tak byl úplně spokojen.STK je na další dva roky a bez problémů,tak doufám,že kupec bude spokojený,když bude mít vymazlené LC i s novou STK a plnou nádrží.
Takhle jsem tam s tím byl a bylo to OK.
PavelDR přiložený následující obrázek:
VojtechPolicky napsal:
Jo tak asi se něco změnilo, ale vždy mě rozesmejí ty "náklady" na foťák atp. Každý lepší telefon dnes fotí perfektně i se záznamem času a gps. Plus takové foťáky stojí max 4000. Stejně to vyfakturuje. Nevím no. Za den ty "náklady" má zpět. Ale asi to víc práce je. O tom žádná.
Vojto, můj kamarád má STK v Olomouci a říkal mi, že náklady na tu kamerovou techniku+foťáky+servr atd jsou 500tis. Nezapomínej, že dnes už musí i stk mít nějakou univerzální,ale výkonou techniku a konektory pro připojení diagnostiky k PC auta. Emise se dnes měří při připojení auta k diagnostice. Tyhle věci pak stojí balík. Navíc stk dnes netrvá 20 minut, ale skoro hodinu. Když udělají míň aut za den, tak zákonitě musejí jít s cenou nahoru.
http://www.zednic... http://luky2.rajc...
Jojo je to jak píše Luky, jenže z venku to pro kazdyho vypada jako par korun a zidovina ze strany STK...
Myslim ale ze to tak je v každém oboru napr strojírenství, autorizované servisy at uz čehokoliv apod... Každej si řekne tolik peněz za úkon kterej trvá pul hodky, ale otázka je co je v pozadí- co musim proto udělat abych to mohl dělat, co musim mit za vybaveni, co musim plnit za standardy, jaký revize a jak často musim dělat, jaké licenci musim platit, jakej musim mit personal...atd atd...a to vsechno stoji fakt velky penize...
Kdyz mi kamarád rikal ze brousí vrtaky pro nejake strojare a za dva vrtaky 10.000,- bez DPH a hotové toje za 15minut.. Tak jsem koukal a taky si rikal jaký to je rito... Ale bohuzel to tak neni...
Ahoj, mate nekdo zkusenosti nebo nevite, jestli kdyz neprojdu na STK, tak jestli musim po 30ti dnech na tu samou STK nebo muzu kamkoliv? Jel sem o neco dal nez jezdim normalne, jen kvuli tomu, ze maji i v sobotu ptevreno.
rak72 napsal:
Myslel jsem, že se v tomto vlákně dočtu nějaké konkrétní zkušenosti, ale je tu akorát spoustu připosraných příspěvků a info "jedna paní povídala". Děláte jako by vám měli na STK zrušit techničák. Stejně budete vědět hovno dokud tam nezajedete.
Ještě poznámka k tomu, aby technik byl motorkář. To raději ne, protože ti bývají nejchytřejší. Osobní zkušenost. Nejlepší je pouhý obdivovatel.
Prosím o konkrétní čerstvé zkušenosti. Nyní mě taky čeká STK, tak to sem pak přidám.
Dnes jsem byl na STK v Hodoníně za 380 Kč. Jedenáctka proti originálu: padáky Wunderlich, mlhovky Hella přes samostatný vypínač, nosič topcase Givi a kufr Kappa, snížené stupačky Touratech, pancéřové hadice od Rudy, upravená a sešroubovaná páka zadní brzdy, sundaný zadní blatníček.
Technik motorku obešel a udělal pár fotek včetně štítku na rámu, kontrola osvětlení (na mlhovky se neptal), porovnání s TP (počet míst, typ motoru, barva, ABS). Nic jiného ho nezajímalo.
Mimochodem kvůli tomu ABS tam půjdu znova, protože mi na úřadě při vystavování duplikátu TP blbě zapsali, že ta motorka je bez ABS. Nesrovnalost v TP - opakovaná kontrola za 50 Kč.
Pomalu se mi omlouval, že mi to nemůže dát hned na dva roky.
K technickému vybavení. Fotil mobilem a kamery, které v Hodoníně byly, tak dle jeho slov už nepoužívají.
Upravil rak72 dne 13.03.2016 08:57
Návrh nové úpravy... otevřete si dokument .DOC
Podstatné je, že PČR může nechat odstavit motorku s odstraněnou "podstatnou částí výfukového systému"... Jinak si myslím, že to je všechno správně.
Já jsem byl na STK, jen jsem sundal topcase BEGR a jeho nosič (prodlužuje moto) motorka měla na sobě prodloužení blatníčku, padáky DODOTECH (bez Éček atd..), nosič bočních kufrů od BEGRa a nějaké drobnosti jako TT placka pod boční stojan atd...
Motorka byla umytá, navoskovaná, jak nová, jen jí vyfotil prohodil pár slov jak je zachovalá a vše ok... Takže pokud tam nebude mít rampu světel jak z náklaďáku, a nebudou tam žádné extrémní doplňky tak asi no problemo :-)
HonzaGS-SV napsal:
Já jsem byl na STK, jen jsem sundal topcase BEGR a jeho nosič (prodlužuje moto) motorka měla na sobě prodloužení blatníčku, padáky DODOTECH (bez Éček atd..), nosič bočních kufrů od BEGRa a nějaké drobnosti jako TT placka pod boční stojan atd...
Motorka byla umytá, navoskovaná, jak nová, jen jí vyfotil prohodil pár slov jak je zachovalá a vše ok... Takže pokud tam nebude mít rampu světel jak z náklaďáku, a nebudou tam žádné extrémní doplňky tak asi no problemo :-)
Jestli vadí u STK topcase nebo i jeho samotný nosič, tak to bude vadit i PČR. Nezbývá tedy než riskovat, prodat nezasvěcenému nebo hodit do šrotu?
Pumpy napsal:
Ahoj, mate nekdo zkusenosti nebo nevite, jestli kdyz neprojdu na STK, tak jestli musim po 30ti dnech na tu samou STK nebo muzu kamkoliv? Jel sem o neco dal nez jezdim normalne, jen kvuli tomu, ze maji i v sobotu ptevreno.
To je nějaká novinka? Pokud to chceš mít zdarma, tak do 30 dnů na té samé STK, ale jinak s tim můžeš kamkoliv mam takovej pocit, jen by to pak bylo buď za poplatek nebo za cenu nové technické či jak to bylo.
Do it my way...
Brko napsal:
To je nějaká novinka? Pokud to chceš mít zdarma, tak do 30 dnů na té samé STK, ale jinak s tim můžeš kamkoliv mam takovej pocit, jen by to pak bylo buď za poplatek nebo za cenu nové technické či jak to bylo.
Kamos ted byl na STK na Lazcich a prej vpohode, ma padaky drzaky kufru i pridavny svetla vse SW-Motech, technik nafotil s borcem pokecal a odjel
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Byl jsem na STK s Beetlem v únorů a závada nefungovalo el. naklápění levýho světla. Opakování po odstranění závady za 50 Kč. Znovu fotily což jsem moc nepochopil když jsem tam byl před dvěma dny ale předpis je předpis. J.C.
schrek napsal:
Kamos ted byl na STK na Lazcich a prej vpohode, ma padaky drzaky kufru i pridavny svetla vse SW-Motech, technik nafotil s borcem pokecal a odjel
Díky.... a cena? Budu muset koupit novou baterii....
https://t.me/pump_upp
Chlape cenu nevim, jiank baterky maj ted ve sleve u Louise na tvou masinu Saito za 14,99, tak se tam mrkni budu zas objednavat.
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
schrek napsal:
Díky.... a cena? Budu muset koupit novou baterii....
Tu STK má můj kamarád a nedělá zbytčný buzerace. Jmenuje se to STK Autol a cena motorky je 450kč vč.dph.