Zdar kluci, prace na Defu pokracuje. Trochu vic jsem se o tom rozepsal na landroverforu a tady to truchu opomenul. Takze aktualne jsem opet ve fazi renovace, kdy se dela prakticky vsechno. V lete se s Defem chystame na dovolenou, tak musime trochu maknout...vsechno uz je pripraveny na lak, resime motor, predni naprava hotova, foto jeste z doby skladani...no zabavy kopec
Michal21 přiložený následující obrázek:
Pekny sleduju to i na landrover foru, skoda ze sem to nezaregistroval driv ze kupujes ARB zadni uzaverku, bohuzel ARB zacalo dost setrit a nektere casti uzaverky jsou jiz z tenciho materialu, ja si prave nechal udelat obe uzaverky ve strojirnach u znameho v a max spokojenost levnejsi jak ARB kvalita puvodni robustni ARB. Ale uvidis snad to v defiku bude vpohode .
Upravil schrek dne 04.12.2019 08:13
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Už to tady psal pan Hrábě. Michal staví nové stroje podle zakoupené předlohy :-)
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
To mi chces rict, ze nekdo vyrobi kompletni uzaverku napravy za min nez 20tis, kdyz je to kusovka? Ja teda musim rict, ze mi na uzaverce ARB nic ochuzenyho neprijde. Treba krizek planet je temer dvojnasobny prumer nez original. Sel jsem do uzaverek protoze telo diferaku uz bylo vyjety a kolecka tam dost cestovaly. A kdyz uz se dava skoro vsechno novy, tak to uz nema cenu. Vepredu mame uzaverku Ashcroft a vzadu ARB.
Ahoj na obale nic moc nezjistis ,ale kolega rikal, ze vevnitr je to uz osizeny, proste zacali setrit. Ted abych mluvil uplne presne zatim je to na 100% u uzaverek RD136 a RD135. Jinak on ty uzaverky dela takze uz to davno neni kusova vyroba jen to trva a cena je super oproti nakupu ARB, alespon pro me jako koncoveho zakaznika. Nicmene ted byly akce na uzaverky ARB a dostal jsi k tomu i kompresor zdarma.
Ja prave ted delal jak predni tak i zadni protoze origo zadni uz nespinala a predni sme nemel. Jinak ta moje zadni sem ji vyndal a je jak nova ta origo proste majitel predemnou ji neupouzivat tak trochu asi zatuhlo vsechno vedeni a proste me uz nejela. Ale jsem rad ze je mam komplet novy a opraqvdu fungujou .
Jinak vse lip funguje jak ty cinsky napodobeniny kamos si je dal a uz mel 3x problem unikani vzduchu a jedna se mu kousla.
Tak hlavne at se da dohromady ten motor a muzete vyrazit Pozdravuj Mirku
Upravil schrek dne 04.12.2019 08:23
Čeština můj koníček
Joo motor, to je zase kapitola... zacalo to skvele. Jeden vikend jsem ho rozebral...nasledovalo cisteni a mereni vseho moznyho...na prvni pohled normalni vyjetej motor, co se proste opravi...na druhej kopa hnoje kde je uplne vsechno v haji...byl nekdy driv potkanej. Jedna ojnice ohla, ventily obtiskly v pistech. Cerpadllo, vacka, alternator, olejove cerpadlo, vana atd v haji. Hlava praskla na vyhozeni, no proste zabava...
Michal21 přiložený následující obrázek:
Michal21 napsal:
Starej hasic to zase musi vykecat. Sem to chtel delat napinavy.
JJJ ja to videl na foru, nicmene to byl logicky krok pri takovem stavu toho motoru , alespon mas kdyztak nejaky dily do regalku jak ja rikam
Čeština můj koníček
schrek napsal:
JJJ ja to videl na foru, nicmene to byl logicky krok pri takovem stavu toho motoru , alespon mas kdyztak nejaky dily do regalku jak ja rikam
to by mě zajímalo jaký? Tohle je přesně auto, ze kterýho by neměl radost ani majitel vrakoviště, když by ho dostal zadarmo, protože tam není použitelný z původních dílů vůbec nic...
Ovšem je to k zamyšlení pro některý majitele... dostat auto užíváním do tohodle stavu a přitom s ním nesjet ze skály už trochu zavání deb.ilitou.
Najeto to má úplný hov.no, ale je to totálně v pr.deli
Když jsem to viděl, tak jsem dostal chuť založit nějakou organizaci na ochranu vzácných dopravních prostředků a těmhle dem.entům to zabavovat jak týranýho psa...
...a první útulek by byl tady u Michala
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
ja myslel jako do regalku treba vanu motoru tu trefis v terenu praskne atd., nebo ostatni veci, ja treba na patrola mam v regalku dost veci i z motoru, ktere jsou pouzitelne
Čeština můj koníček
Michal21 napsal:
Tady je mereni, ktere dorazilo nas motor. Ulozeni kliky je 4 stovky siska.
...no tak to je tak akorat na poslani do slevarny za cenu srotu. Jak mohl nekdo dokazat "natahnout" i blok motoru? Natazeny spodni oka ojnic uz jsem kdysi spravoval .... ..ale tohle?
Upravil Bubak dne 15.01.2020 13:46
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure
Při opravách které řešíme je to celkem běžná záležitost je to téměř na každém bloku motoru který má více najeto.
Údajně to vzniká vysokým tepelným namáháním materiálu. Problém je že při montáži nových šál kliky a jejich dotažení na moment se pravděpodobně klika nebude točit...