zdar, jelikož můj předfiltr k čerpadlu schořel, pomalu schánim jinej. Ale moc sem toho nenašel, kromě originalu za 50 doláčů.
nějaký doporučení?
díky
hlavně, že je pivo ftlamě
street-dog napsal:
Ahoj, nasel jsi v prodeji nekde ten konektor ? Nebo jak jsi to vyresil ? Diky
Zatim jsem to nevyresil. Nekde jsem zahledl fotky naimplementovaneho jineho konektoru. Podobny mam na alarmu. Ale za ten origo novy bych byl vdecny. Jen bych přepich kontakty.
I pád na hubu je pohyb kupředu
Zdravim, takze muj problem vyresen. Nakonec to opravdu bylo predfiltrem- sytkem. Motorka na tuknuti chytla s origo cerpadlem. Takze kdo ma rad sychr, na delsi cesty sebou nahradni sytko za par kacek. A vymenit se to da i jednou rukou Jen skoda ze se jeste par tejdnu ( snad) nesvezu
Mejte se
hlavně, že je pivo ftlamě
Chlapi, kolika z vas uz ruplo gumove "kolinko" za palivovym filtrem? Kdyz navazu na me jine tema, jak mi chciplo Bawo za jizdy, tak jsem s podezdrenim vytahl cerpadlo a cucim na to. S podivem neprasklo kolinko, ale rovna hadicka pred filtrem...Takze oprava vcelku snadna. Mam neco kolem 85tis km, takze cerpadlo necham, ale hadicky budu muset dat nove asi vsechny. Uz se loupou i prepadovky. Ten eko benzin je hnus. Na to kolinko se ptam, protoze co se divam, chcou za tech x cm tvarovane gumy pres 800,- Filtr uz prijednom taky vymenim. PS. Hadice odolne benzinu jsou znacene jak? Budu muset v autodilech nekde splasit metraz obou prumeru.
milanosor přiložený následující obrázek:
[105.19Kb]
Upravil milanosor dne 15.05.2020 20:59
Zdar Milane, tohle už mám taky za sebou a bohužel nejdýl vydrželi origo. Ostatní se mi buď rozpletli v opletení nebo popraskali. Za mě origo, ale třeba někdo ví víc...
Sežeňte si hadici s označením PETROTEC SAE 30R10
Je z vitonu, ktery je odolny i benzinu s lihem. Je to hadicka schvalena i pro letecky provoz.
Original je z NBR/NBR, ktery je sice odolny, ale ne tolik.
Problem se zahnutou hadickou jsem vyresil teflonovou co vypada jak husi krk, ktera se pouziva u cerpadel ponorenych v nadrzich u aut. Ohnout jen gumovou nejde, protože se zploští a nefunguje.
PETROTEC SAE 30R6 8x14 mm - hadice pro ropné produkty -30°C až +100°C, 10 bar
Použití:
- hadice na dopravu benzínu, nafty a olejů
- hadice není určena pro použití s leteckými palivy, bionaftou a směsmi metylesteru
- hadice splňuje a překračuje podmínky normy SAE J30R6
O víkendu byla chvilka vyhodit čerpadlo ven a je to děs. Spousta věcí sežraná. Možná mi pomůžete rozklíčovat pár věcí.
1. Proč má odkap od víčka/přepad jíné průmery hadic? 5x10 / 4,5x10,5. Jsou tam opravdu jiné trubky? Ta přepadovka 4,5 musí být jiná šarže. Úplně se mi odloupal ztvrdlý obal až na oplet. Netrvalo by dlouho a asi by začala prokapávat nebo by upadla.
2. Gumová podložka pod předfiltrem čerpadla "tlumič kmitů". Taky je rozpadlý na prach. Když kupujete jiné neorigo čerpadlo, je ta guma součásti balení spolu s čerpadlem?
3. Co to U kolínko? Nějaký přímý odkaz na náhradu nebo pouze origoš BMW díl?
milanosor přiložený následující obrázek:
[186.91Kb]
Upravil milanosor dne 18.05.2020 08:34