Nemyslím si že za tu chvíli to povoli.to tak mít zaply 14 dni...no a dyz to spocitas,ultrazvuk aby tam vlezla rozvodovka,elektrika,přípravky...tak mas druhou rozvodovku z ebay za polovic a bez práce navíc v te staré ti to stejne rozezere gufera a zreznou loziska.
Upravil Bohumil dne 17.02.2022 16:52
Kupredu spatki ni krok...
Bohumil napsal:
Nemyslím si že za tu chvíli to povoli.to tak mít zaply 14 dni...no a dyz to spocitas,ultrazvuk aby tam vlezla rozvodovka,elektrika,přípravky...tak mas druhou rozvodovku z ebay za polovic a bez práce navíc v te staré ti to stejne rozezere gufera a zreznou loziska.
Nakonec jsem místo ultrazvuku zvolil PB ruční hořák, a po pár nahřátích a několika ranách kladivem s upraveným sekáčem se mi podařilo od sebe kardan a koncák oddělit.. I když jsem se snažil vše chladit mokrým hadrem, nevím zda jsem nepoškodil gufera křížku kardanu, a taky mi ty různé povolovací sračky zničili gufero koncáku, dá se někde koupit samostatně + jaký je utahovací moment matice na koncovým převodu? Případně, kde nechat kardan repasovat? Díky za rady / tipy.
Honzek přiložený následující obrázek:
Ano gufero se nechy vymenit to je koupitelne ale ta matice se nesmi povolit je pod tim kuzelikove lozisko a ten moment neni nikde napsan
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Jestli je postup stejný s diferákem u auta, tak matici neutahuješ na moment, ale měříš třecí moment ložisek při volném otáčení hruškou bez namontovaného talíře. Pod maticí je kompresní kroužek, který při každé rozborce dáváš nový, protože utažením se deformuje a "zbytková pružnost" je síla potřebná pro předpětí ložisek.
Přesně jak píše Milan. Nekoupíš do toho nic. Jen gufera. Jeden zničený jsem před lety zkusmo rozebral - vše je atypické, nesehnatelné. Bohužel.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Tonda napsal:
Přesně jak píše Milan. Nekoupíš do toho nic. Jen gufera. Jeden zničený jsem před lety zkusmo rozebral - vše je atypické, nesehnatelné. Bohužel.
O důvod víc si tenhle nechat "v šuplíku", pro strýčka příhodu.
Ahoj, nenašel by se někdo ochotný mi kardan rozdělat a máznout? Moto má najeto prd, ale pro klid na duši bych to rád měl máznutý a aspoň budu vědět na čem jsem. Praha-východ a okolí do cca 70 km dojedu. Zadarmo to nechci. Díky
Aktualne 1250 GSA HP
Tak já nevím, ale už jste tu nějaký pátek a místo aby jste rovnou kontaktovali servisáka, se tu ptáte a nebo to je děsná dálka k němu dorazit?
Zavděčit se všem, je umění, které nikdo nedokáže. 1200 GSA - 2011
Jde o to, ze servisak toho má moc a neverim, ze nekdo kolem prahy to taky nedela. Osobne me koupe obou past vyjde cca na stejn penize kdyz to necham nekoho udelat a nemusim resit co pak s tou pastou delat. Problem nemam, ale mazbnout to driv nez pozdeji myslim neublíží.
Podnětné vlákno, nechám to taky někde zkontrolovat. Nebo aspoň do toho koncového kloubu vlezu sám a uvidím stav. V každém případě je super, že jsou tu ty zkušenosti napsané, doufám, že tam nenajdu totální armagedon :-)
Ted jedu akorat na dovolenou, ale dobre vedet. Pak se ozvu, na pockani je to idealní a snad najdeme spolecný termin. Mazete to i u prevodovky?
Upravil brtnik dne 30.05.2022 10:54