xylem napsal:
Mě se právě starej nelíbí ani trochu ... novej je úplně jinej příběh.
starej byl nadcasovej design, kterej ani ted nevypada vubec spatne...
Jo, ovladače jsou z Boleslavi, i v zahraničních videích z nich byly nadšený. Je to totiž win/win, řídiči potřebují haptiku a výrobci chtějí displeje. Tohle je pro obě strany "to chceš" řešení.
na to mam identicky nazor.. akorat je to IMHO prilis dobre na to, aby to vymyslel VW/Skoda....
Mě se u starého strašně nelíbí ta úzká silueta, zezadu vypadá,jako by ho z boků slisovali... ten novej je v těch proporcích pecka. A úplně kolmej čumák, fakt to vypadá parádně.
Jo, ty ovladače má Kodjaq a novej Superb, je to fakt od nás. Samozřejmě to vyrábí subdodavatel, jestli nic nezměnili tak to bude TRW ve Zruči, určitě to i vyvinuli, ale logicky zadání co chtějí a jak to má vypadat je z Boleslavi.
Jestli 1300GS oslovuje lidi, kteří diskutují na motowebu o embéčkáchq, tak mi u blicího okna drž steve místo.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
tvl tady je napul mrtvo.. jedno zive vlakno po delsi dobe.. a hned je problem s OT
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Prvních pár statických dojmů:
Naživo to vypadá MNOHEM líp než na fotkách
Ale stejně, kdyby si světlo vyměnilo místo s radarem, bylo by to možná lepší
Posaz je výrazně kompaktnější, řídítka jsou blíž jezdci (my malí vítáme) a zdají se mi i o chloupek užší
Efekt menší motorky je kromě posunutí jezdce dopředu a výš do značné míry daný tím, že v prostoru před jezdcem výrazně ubylo materiálu. Zvlášť výrazné je to na Trophy
Nové Vario kufry vypadají parádně a štelování kolečkem je elegantní
Ve schránce nahoře na nádrži je i USB, ale přístup k němu chce šikovné prsty
Pořád si myslím, že nová generace GS měla dostat novou generaci palubního systému s CarPlay
Nevím, jestli měly vystavené motorky adaptivní výšku a jestli byly snížené, ale pocitově jsem dosáhl na zem stejně snadno jako ze svého sníženého Advika
Až teď mi sakra došlo, že jsem úplně zapomněl prozkoumat ty kryty rukou!
A už se těším, až se svezu.
Upravil cerv dne 13.10.2023 06:32
cerv napsal:
Posaz je výrazně kompaktnější, řídítka jsou blíž jezdci (my malí vítáme) a zdají se mi i o chloupek užší
...a jak je daleko plexi od hlavy jezdce?
Co jsem tak pomeroval, tak se hnul jezdec dopredu a plexi taky.
Ja doufam, ze ho nepriblizili... tu vzdalenost ma (oproti LC) kratsi osmikilo a je to podle mne aerodynamicky/turbulentni teror.
Jinak jses peknej kluk...
Upravil hicks dne 12.10.2023 22:05
17 cm
hicks napsal:
tvl tady je napul mrtvo.. jedno zive vlakno po delsi dobe.. a hned je problem s OT
...se nediv, když se tu začne velebit ta plechová mrdka....
Mrdka .... kdyby jedno procento CZ firem umělo ve svém oboru dělat stejnou kvalitu a mělo progres a tah na branku jako Škodovka, tak je z nás druhý Švýcarsko.
To auto neumí vyrobit 95% světa a 99,5% ho navrhnout a pořád se bude ze Škodovky dělat odpad, fakt nechápu.
Upravil xylem dne 12.10.2023 22:46
xylem napsal:
Mrdka .... kdyby jedno procento CZ firem umělo ve svém oboru dělat stejnou kvalitu a mělo progres a tah na branku jako Škodovka, tak je z nás druhý Švýcarsko..
....škodofka není česká firma...
xylem napsal:
To auto neumí vyrobit 95% světa a 99,5% ho navrhnout
....takovéto skutečně ne, dělají lepší...
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
cerv napsal:
Všechno je blíž, takže i plexi. A jak víš, že nejsem tak paní vzadu?
tohle nezni moc optimisticky a chtelo by to premerit... podle fotky je plexi proti LC hnute dopredu.
...ale treba se jim poradilo odladit turbulence.. ale v tomhle jsem teda ponekud skeptickej...
Upravil hicks dne 12.10.2023 23:06
17 cm
xylem napsal:
Mrdka .... kdyby jedno procento CZ firem umělo ve svém oboru dělat stejnou kvalitu a mělo progres a tah na branku jako Škodovka, tak je z nás druhý Švýcarsko..
....škodofka není česká firma...
xylem napsal:
To auto neumí vyrobit 95% světa a 99,5% ho navrhnout
....takovéto skutečně ne, dělají lepší...
V logice "škodovka" není česká firma musí stejně platit, že my nejsme Češi.
Jasan, všichni dají lepší... Tak ne každej se v autech vyzná, přeci jen jsme tu na motowebu že...
xylem napsal:
Mě se u starého strašně nelíbí ta úzká silueta, zezadu vypadá,jako by ho z boků slisovali... ten novej je v těch proporcích pecka. A úplně kolmej čumák, fakt to vypadá parádně.
Jo, ty ovladače má Kodjaq a novej Superb, je to fakt od nás. Samozřejmě to vyrábí subdodavatel, jestli nic nezměnili tak to bude TRW ve Zruči, určitě to i vyvinuli, ale logicky zadání co chtějí a jak to má vypadat je z Boleslavi.
mne starej Yeti prijde jako dustojny auto. Samozrejme bych nicmene nejdriv hledal u premiovych znacek...
Ale treba odolnejsi auto na ramu uz MB nevyrabi... Xko skoncilo. A stejne to byla prevlecena Navara.
17 cm
xylem napsal:
Ergonomie je jiná, říkali že těžiště jezdce o 10cm dopředu.
cele sedlo, jezdec, motor jsou posunuty dopredu.
koukni na mezeru mezi prednim kolem a prsama.
17 cm
Taky jsem byl dnes na představení.. Opravdu to naživo vypadá lépe, než na fotkách. Skutečně to na pohled i posez je menší a užší stroj, za mě krok k lepšímu. Nové vario kufry se mi nelíbí, to ze mají světlo a usb uvnitř dobrý.
Konečně přepracovali zadní stupačky a už se nebude stávat to, ze spolujezdec při nasedani odjebe gumu.
Celé to na mě působí takovým víc hliníkovým dojmen, ne tak ocelovým jako dříve. Ze slitiny je zadní rám i oba stojánky. Nechápu, že nezachovali zadní světlo, ty sdružené blikače - koncové - brzdové se dle mého zas tak neosvědčily.
Přesunulo se tlačítko zapalování (tam kde kdysi byl klíček), nově je to na pravém ovladači.
Přepracovaný je i systém plexi. Je to výrazně pevnější než na lc, ale zase mi přišlo, že když to má ruční posuv, tak jsou v podstatě možné jen polohy dole a nahoře. Elektrický jsem neměl možnost zkusit.
Světlo je kontroverzní, ale ono se to okouká a prodávat se to bude. Uz teď vím o dost lidech, co mají objednáno..
Doplňky a díly na BMW GS:https://mojegs.cz Online ceník BMW dílů:https://mojegs.cz...h-dilu-bmw
wellli: dik. vzadu fakt chybi zadni svetlo.. je tam jen radar a ten mix.
17 cm