za korunu se urcite vyplati, ale jinak je to tvrda bota dobra tak na motokros. nevim co mas za gso a co s nim chces jezdit, ale tohle je bota do tvrdyho offu. mam je doma a uz nekolik let jsem je nenazul.
no tyhle boty prave s kloubem jsou, vevnitr maj i gelovou boticku, takze jsou i jakz takz pohodlny. ale je blbost s nima jezdit jinde nez v offu. a chodi se s nima samozrejme pitome.
Já je mám, akorát v bílé verzi. Ta je totiž jako jediná dělaná s drobnou ventilací. Všechny ostatní barvy jsou potom stejné a to bez ventilace.
To že to je pevná bota, tak to rozhodně... ale že nezařadíš? Naprosto v klidu, dokonce v ní je i normální cit a poznáš krásně jak řadíš. Měl jsem 5 sezón Tech7 a tyto jsou jednoznačně lepší. Jednak mají nižší profil špičky oproti Tech7 (lépe se vejdeš pod řadičku) a ta vyndavací botička... Není gelová, vnitřek je coolmax, anatomická vložka, venek nějaké pevnější umělé vlákno a pogumovaná podrážka plus chránič kotníku (dvě velikosti v balení). Když ti total promokne bota bez vyndavacího vnitřku, tak sušíš dva dny na slunci, nebo jezdíš 4 dny s goretex ponožkou (nebo billa igelitkou) na noze a pěstuješ žampióny. Je to o trochu víc práce se do toho obout, než do boty se zipem, ale je to ve výsledku minuta a ochrana je naprosto jinde.
Ta bota je pro mě absolutní pokojíček, díky vnitřní vyndavací botičce se i bleskově vysuší. Mají jako každé MX boty ocelovou desku v podrážce, takže dlouhá jízda ve stupačkách je naprosto komfortní. Bohužel nejsou to touringové gore boty, je potřeba počítat s určitou a jistou promokavostí. S těmito jsem ještě nejel hodinu v průtrži, drobnosti samo přečkají v klidu. Běžné chození v klidu, vypadají dost neohrabaně, ale jsou v pohodě. Pokud jsi nikdy neměl MX botu na noze, bude to šok a nezvyk, navíc nová bota je i dost pevná, ale časem si sedne a taky přivykneš. Já si teď nazul staré kožené touringové boty a šel v nich řezat dřevo a normálně jsem nechápal, jak jsem v takové papuči mohl jezdit. :-)
TomVS přiložený následující obrázek:
Tak to se omlouvam, kouk sem znova a poradne. Ano, na ty by sis zvyknul. Sorry za desinformaci. Za me sou ok a pokud si zvyknes, tak budes spokojen. Hlevne nebrat bez kloubu to je pruser, ja to prozil a malem sem se vzteky po...
Nová cena SIDI Adventure pro rok 2014 je 9 700,-Kč s povolenou slevou dovozce 10% je to 8 730,-. Máme ještě poslední páry ze loňské ceny (8 070,-)
Kdo má zájem tak mě kontaktuj.
Zatím jsou velikosti 42,43,44,45,46
Mám doma boty Forma Adventure které jsem používal na GS a vlastně i později na RT, ale na něj to není zrovna vhodná bota. Každopádně proti nim nemůžu říct špatného slova, nikdy do nich nenateklo a celkem se v nich dalo i chodit.
Manželka si koupila boty TCX X-Cube WP a když jsem je viděl tak jsem si je pořídil také. Zatím jsem je na motorce nevyzkoušel, takže nemůžu hodnotit údajnou voděodolnost, ale vypadá to že budou alespoň dost pohodlné a přitom i pevné ačkoliv tak na pohled nepůsobí.
berka přiložený následující obrázek:
[89.91Kb]
Upravil berka dne 16.02.2014 11:03
dříve F 650 GS
později R 1200 RT
dnes jen skútr Honda ADV 350
Pardal napsal:
Nová cena SIDI Adventure pro rok 2014 je 9 700,-Kč s povolenou slevou dovozce 10% je to 8 730,-. Máme ještě poslední páry ze loňské ceny (8 070,-)
Kdo má zájem tak mě kontaktuj.
Zatím jsou velikosti 42,43,44,45,46
Pardal: dotaz dival jsem se do katalogu na rok 2014 na ofiko strankach SIDI a jiz jsem nenasel v nabidkce SIDI ADV GORE, takze letos se jiz budou jen doprodavat a nahradi je SIDI ARMADA GORE? Nebo jak to je. Diky za objasneni
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Ja je zkousel, jsou supr padnouci na moji dlouhou tenkou nohu, dobre se utahuji. Nemit uz dvoje boty asi bych je bral... ale praktickou zkusenost nemam. Pripadaji mi jako rozumny stred mezi backoroidni botou a Tech 7/8.
ty gaerne sem zvažoval, nechla sem si je poslat na prodejnu a nesedli, ale zarazilo me ze jsou celkem měkký a byli dost takovy "gumový" povrchově
nakonec sem si koupil Forma adventure wp jsou celkem pevny, ale neni to az tak jak sidi, ma to nepromokavou membranu zatim mi nepromokli za těch pár mesicu co je mam a jezdil sem hodne v zime i stal s nima v par kaluzich
Sidi jsou mi male mam sirokou nohu v nartu a ted uvazuju prave o tech FORMACH, jen bych potreboval jestli je nekdo mate na Morave ve velikosti 44 abych je vyzkousel
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Hele co se týče pevnosti tak Sidi jsou uplně jinde. Ty Formy jsou velice pohodlný (mě bohužel promokly, ale evidentně jsem jeden z mála), ale je to měkká bota, takže bych o nich nepřemýšlel jako o botech na off.