jack96 napsal:
az dorazi x4 dam vedet i když me tu někdo trochu vydesil tim ze psal arai jiz nikdy. tak snad jsem nesahl vedle za ty sileny prachy
Doufám v to samé koupil jsem ale X3 když jsem porovnával rozdíly tak poslední model X3 se moc od X4 neliší pouze v pár detailech ve větrání.
za kolik a kde jsi koupil X4 ( pokud to ale není tajné)
Jenda
Myslim ze to bylo v Donar Brno, cena kolem 13.000,-
R 100 GS PD, 1995
R 1200 GSA, 2012
R 1100 GS, 1998
F 650 GS, 2005
XT 600 Z TÉNÉRÉ, 1990
Historie: Africa Twin XRV 650, 1989
Truhla nemá kapsičky a zážitky Ti nikdo nesebere. www.lj-tech.cz
Tak to mi hlava nebere je to úplně to samé co LS2 jen se clonou...
Tak jsem si ji koupil. Zpracovani se mi libi. Vaha XL velikosti je 1540g u te moji. Na zacvakavani clony si musim zvyknout, protoze se musi vysunou cela, aby se zajistila jinak zase zajede. Polstrovani v helme mohli dat trochu vic na muj vkus (hlavne nahore).
Uvidime az ji zkusim projet.
3/6 Marines SEMPER FI
Chtěl bych se optat zda nemá někdo nějaké nové poznatky ohledně helmy LS2 MX453 Gears.
Zatím sháním obchod kde by ji měli skladem na odzkoušení, tak zda má smysl se po ní shánět nebo je to na prd ?!
Díky
Ahoj všem,
je tady více vláken týkajících se enduro přileb, ale tady je nejvíce stran. Takže to hodím sem.
Jak jsem v jiných vláknech vychvaloval integrálku Scorpion EXO 1000, tak jsem i psal, že čekám, až Scorpion udělá enduro helmu a že do ní pak půjdu. Ze zajímavosti jsem psal do USA a odpověď je taková: "Thank you for contacting Scorpion Sports USA. At this time we have considered a Enduro helmet but there is no time line on when it may be available."
Takže já se těším a doufám, že to nebude dlouho trvat a i tento výrobce přijde na trh s endurohelmou. Ještě zmiňuji, že jsem poptával helmu výbavou podobnou Acerbis Active, tzn. plexi, bradový deflector, vnitřní brýle.
Upravil xHackerM dne 08.01.2014 07:09
xHackerM napsal:
Ahoj všem,
je tady více vláken týkajících se enduro přileb, ale tady je nejvíce stran. Takže to hodím sem.
Jak jsem v jiných vláknech vychvaloval integrálku Scorpion EXO 1000, tak jsem i psal, že čekám, až Scorpion udělá enduro helmu a že do ní pak půjdu. Ze zajímavosti jsem psal do USA a odpověď je taková: "Thank you for contacting Scorpion Sports USA. At this time we have considered a Enduro helmet but there is no time line on when it may be available."
Takže já se těším a doufám, že to nebude dlouho trvat a i tento výrobce přijde na trh s endurohelmou. Ještě zmiňuji, že jsem poptával helmu výbavou podobnou Acerbis Active, tzn. plexi, bradový deflector, vnitřní brýle.
No pokud nemají určený časový plán kdy bude tak bych spíš řekl, že jen tak brzo nebude....
Pája
vacek napsal:
Chtěl bych se optat zda nemá někdo nějaké nové poznatky ohledně helmy LS2 MX453 Gears.
Zatím sháním obchod kde by ji měli skladem na odzkoušení, tak zda má smysl se po ní shánět nebo je to na prd ?!
Díky
Nevím, jestli je to pro tebe nový poznatek, koukal jsem na ní před nějakým časem v obchodě. Nevím jak to bude za provozu, ale jestli se nepletu, tak tam není možnost zavření předního větrání na bradě oproti třeba Acerbis active. Máte s tím někdo zkušenost?
pantata napsal:
ahoj,
nemáte někdo toho marushina?:
ta váha je neskutečná...ikdyž za ty finance...
mám uwexku enduro a rád bych měnil... http://www.marush...hin-rs-mx/
dík za info
Marushina jsem viděl kritizovaného pouze negativně,osobní zkušenost nemám.
AHoj,
dovolím si postřeh, který by někomu mohl pomoci
Jak poznáme, že je helma hlučná?
1. Určíme jednu referenční, se kterou srovnáváme.
2. V době porovnání musí být: stejná motorka, výfuk, rychlost, počasí vč. větru, nastavení plexi, posaz na motorce (ovlivňje obtékání helmy vzduchem) a stejná osoba
3. a pořád se jedná o subjektivní pocit :-) kdo z nás/Vás takto porovnával?
.. když napíšu výsledek jako porovnání dvou helem, je dobré znát tu referenční, protože může být hlučnější nebo tišší než ta moje :-)
a dále:
vadí ti odlesky v plexi? mám malé polarizační brýle s drátěnými obroučkami. cena cca 800Kč. a nic se Ti už lesknout nebude.
Jak helma větrá?
- zase budeš muset vybrat referenční, jako u hluku a pak srovnat.
A nech si při tomto testu zavřené plexi...
A závěr?
na lyžích jezdím v otevřené helmě bez chrániče obličeje, ve vánici, za deště, v mrez -20 i v teple +10°C, ve slunci i v mlze, s běžnými lyžařskými brýlemi, vršek helmy je samá díra. Je ta helma tichá? nevím. Ale lyžování si vždycky moc užiji a helma mi ho fakt nezkazí. Protože lyžuji rád.
Hledám enduro helmu a opravdu nevím jakou
asi tu,co se mi bude líbit a bude mi příjemná.
když bude hlučná, pohnu plégem nebo se přikrčím nebo si na to zvyknu, protože je pěkná.
a když bude těžká, tak teď mám určitě těžší :-) BMW System6 + interkom.
Letos jsem poprvé nazul špunty. TKC80.
A obávám se, že nemohu koupit tichou enduro helmu. Hlučnější budou prostě všechny.
Vezmu to takhle. Koupím špunty + enduro helmu = budu větší drsňák a tomu nějaký hluk a mráz přeci nevadí. A když bude moc těžká, tak alespoň posílím krk a budu mít býčí šíji
xHackerM napsal:
Tak jsem to znovu prošťouchnul a odpověď je takováto: "We are looking into adding an enduro helmet to our lineup but as of right now we are still trying to figure out if adding the shield to the R70 would be the best or if we may need to design a new helmet."
Takže se něco děje, ale stále hudba budoucnosti...
Upravil xHackerM dne 13.05.2014 07:33
Je to zase OEM, který prodávají různí výrobci přileb, stejně jako u Acerbis Active. Docela zajímavá helma, ale vadí mi světlé plexi vnitřních brýlí.
YouTube Video
Videl jsem, zkusil jaem, nesedel Interier nejaky skrabavy a zvenku vypracovani dost spatne. Zkousel jsem tu oneal...
Za me palec dolu, jsou za ti cenu lepsi, treba ta acerbis...
Ja bych mel doplnujici dotaz: jakou helmu (nebo fintu), aby se helma nemlzila?
Mam starou Uvex Enduro, super spokojenost, ale dle Murphyho zakonu zacne prset v 90% mych vyjizdek...
Mel jsem to postrikane sprejem proti mlzeni - funguje fajn, dokud neni fakt mokro - pak se to stejne smyje.
Nedela se treba nejake vyhrivani toho plexi?
Jinak za sebe fakt doporucuju Uvex Enduro, pokud ji jeste sezenete.
Uvex Enduro už je dneska přežitek. Mám ji taky, její první generaci. Antifog na nic, takže používám sprej od Muc-Offu a zvenku to jen meju čím se dá. Někdy v kýbli u pumpy, někdy jen mokrým kapesníkem, někdy i s motorkou, takže šamponem.