pepanek1150 napsal:
škoda, že neudělaj seriál s Igorem Brezovarem a jeho cestováním kolem světa. U mě zatím jednoznačně vede
Teď jsem se to snažil vysvětlit. Cestovatelů a cestopisů jsou tuny, naprosto nabídka převyšuje poptávku.. Viděl jsem řadu opravdu obrazově úžasných cestopisů - třeba cesty Michaela Martina, nic obrazově lepšího jsem zatím neviděl ale ani taková věc se do televize nedostane, dokonce ani v cizině se mu to nepovedlo, protože nejde až tak o to vlastní dílo, o to co natočíš ale kdo to dokáže někam prodat a kdo za tím stojí. Snažil jsem se to vysvětlit v předchozím. Kvalita toho díla je nepodstatná, důležité je, aby to zajímalo cílovou skupinu diváků a přišel jsi se sponzorem, který koupí reklamní sloty a zaplatí to vysílání. Třeba tuhle jsem někde viděl dokument z cesty afrikou trabantem - těm se to nějak povedlo ale nevěřím tomu, že to jde bez nějakých dobrých vazeb na tu televizi nebo nějakou produkční skupinu apod.
Tome mám k tomu sice své výhrady, ale pro nezasvěcené diváky pěkná podívaná. Já pořád nevím jak ty to děláš, že v té TV tak dobře vypadáš
Tom vypadal dobre, ale jen na motorkach, ve studiu to lehce prehnal s gelem
Jinak vazne skoda, ze z ty cesty jako takovy toho ani nebylo moc videt,spis ty hadky a moc mluveni ze studia...no udelali to jak chteli, ale na nejakou obsahlejsi verzi se tesim. Stejne to bylo dobry, hlavne Drapalik... v TV davaj daleko horsi porady
Upravil brtnik dne 27.10.2011 15:29
Tak jsem to včera prošvihl- manželka se musela dodívat na Poštu pro Tebe. Druhá TV mě nejede, zkrátka smolík. Kdyby to někde bylo, hoďte odkaz. Díky. H.
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."
hobrnos napsal:
Tak jsem to včera prošvihl- manželka se musela dodívat na Poštu pro Tebe. Druhá TV mě nejede, zkrátka smolík. Kdyby to někde bylo, hoďte odkaz. Díky. H.
Joe: haha, myslíš upocenej, zaprášenej a neoholenej?
Brtnik: nosím to tak normálně ale v těch světlech to vypadalo děsně...
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Tome, je mi jasny jak to chodi, ale uprimne 250 000 neni zas tak malo penez. Problem je, ze kdyz vezmes tyhle tri chlapky, co nemaj vubec nic spolecnyho, jen to ze jsou male ceske celebrity, nebude to fungovat. Vyleze ti z toho to, cemu se tu lidi vysmivaj - televizni serial. Pokud jim nedas jasny role a pokud mozno scenar, bude to takovy nijaky. A z ty zeme jako takovy nakonec stejne neuvidis nic, slouzi ti stejne jako barandovsky kulisy. Uz toho necham, ale kdyz uz to tu zaznelo - u Igorovy cesty do Japonska jsem se pobavil a jeste neco videl. A tocil a platil si to cely sam. :-)
frantisek napsal:
Tome, je mi jasny jak to chodi, ale uprimne 250 000 neni zas tak malo penez. Problem je, ze kdyz vezmes tyhle tri chlapky, co nemaj vubec nic spolecnyho, jen to ze jsou male ceske celebrity, nebude to fungovat. Vyleze ti z toho to, cemu se tu lidi vysmivaj - televizni serial. Pokud jim nedas jasny role a pokud mozno scenar, bude to takovy nijaky. A z ty zeme jako takovy nakonec stejne neuvidis nic, slouzi ti stejne jako barandovsky kulisy. Uz toho necham, ale kdyz uz to tu zaznelo - u Igorovy cesty do Japonska jsem se pobavil a jeste neco videl. A tocil a platil si to cely sam. :-)
františku, mě přijde, žes vůbec nečet co tu Tom psal.. opravdu bych chtěl vidět jak bys to s timhle rozpočtem dělal. nevim kolik celkem jelo lidí, ale jenom ty letenky řekněme pro 6 (?) lidí + béňo + nocleh + jídlo atd. a 250 je včudu jako prd, ostatní výdaje nepočítaje.. Spočítej si kolik tě bude stát ve dvou lidech na mašině cesta do obyčejnýho Chorvatska na týden. Je rozdíl financovat jenom sám sebe nebo celý tým.
Nejsem učený, ale hlupáka ze mě nedělali
Mirku, nevim kolik jelo lidi, ale dulezity je, kolik lidi potrebujes. Letenky do Maroka (nebo spis na Gibraltar stojej par korun). Motorky ti nekdo odveze, cena je cca 12 000 Kc za stroj. Kdyz potrebujes mit s sebou DVE (??)doprovodny auta, samozrejme te stoji prachy navic benzin. Plus naklady tam, ktery se nelisej od toho, kdyz jedes sam. Do Chorvatska bych na motorce nikdy nejel, takze nevim, kolik to muze stat. Ale vim, ze Iran me stal kolem 50 tisic (pro dva lidi) jak poprvy na motorce, tak podruhy autem. Ale o to tu tolik nejde. Me na tom hlavne vadi, ze i kdybys mel milion, z tyhle nesourody party nevyrazis nic, co by stalo za rec. Kdyz spolu jedou lidi, co se znaj, ma to uplne jinou atmosferu a ja to mam mnohem radsi, nez takovyhle umele vyrobeny cestovatelsky pseudodokumenty.
Ale uz fakt koncim, nechci nikoho nasrat. Prijde mi jen skoda, ze kdyz uz chce nekdo delat filmy o cestovani na motorkach (coz je chvalihodna myslenka) vyleze z toho zase takova hezka ceska televizni zabava.
Myslim ze jak tu bylo jiz psano tak v CR je problem ten, ze nejde dobre prodat ciste cestopis, ale musi se prodava show, aby se penize vratili
3/6 Marines SEMPER FI
sledovanost posledního dílu cca 700 tisíc, to je víc než topgear v pátek večer.
takže hvězdy a formát fungujou, motorky a prostředí jsou jaksi druhořadý.
neb sledovanost je alfa a omega
jak říká klasik "žádný velký umění - lidi se chtěj bavit"
ač nerad přiznávám, podle mě pořád lepší než většina dílů I like bike, kterému schází jak kvalita tak i ty diváci.... bohužel
Upravil milan enduroskola dne 31.10.2011 12:55
I like bike mě s prominutím nasr*al tak, že jsem psal rozhořčený email na včechny primácký adresy co jsem našel.. nic sprosčího a ubožejšího už jsem dlouho dlouho neviděl.. hnus a humus
Nejsem učený, ale hlupáka ze mě nedělali
milan enduroskola napsal:
sledovanost posledního dílu cca 700 tisíc, to je víc než topgear v pátek večer.
takže hvězdy a formát fungujou, motorky a prostředí jsou jaksi druhořadý.
neb sledovanost je alfa a omega
jak říká klasik "žádný velký umění - lidi se chtěj bavit"
ač nerad přiznávám, podle mě pořád lepší než většina dílů I like bike, kterému schází jak kvalita tak i ty diváci.... bohužel
Kluci,nebylo to špatný,ale daleko víc jsem se bavil u vaší cesty do Maroka 2006,i když to člověk musí číst,tak je to zábava od začátku do konce.
Dum spiro,spero.
Každopádně - není to určený pro cestovatele, je to pořad pro lidi, kteří o cestování na motorkách neví vůbec nic a nechtěli tam ani všechny problémy, které tam logicky byly a jsou natočený. Je to hodně zjednodušený, prostě taková věc, kterou stráví běžný divák a řekne "hele mámo, pojď se dívat na toho noida a ty jeho hlášky, ne na ty vrahy na nově". Asi tak nějak..
a to me prave stve, proc je v teto priblble zemi tolik povrchnich ovci, ze cumi to co se jim rekne v reklame, nebo co dela soused a v TV musi videt hadky apod, ktery jsou o nicem, nic nereknou (max skodoliba radost ze se nekomu neco nepovedlo), proc tam potrebuji nejake "celebrity", kdyz muzou videt cestopis kterej jim rekne a ukaze neco o dany zemi, lidech, krasny scenerie hor a par kluku, co to na motkach umi a uzivaji si to a je jedno zda je nekdo zna z priblblyho serialu nebo ne. Jenze jiny zeme je asi nezajimaji, pokud se tam nikdo nehada. Tak pak je zbytecny delat takovy cestopisy a lidi si muzou cucet na ty serialy, tam toho maji dost, ne?
Jsem asi z jiny planety, vsechny celebrity mne naprosto nezajimaji. Pro me je celbrita kterejkoli tady z Vas, kterej nekde byl, za svy prachy, sam si to zorganizoval, videl kus sveta a uzil si to.
A pokud takovej clovek je ochoten dat TV cestopis, tak by mu mela libat ruce a ne delat ofuky. Ale to uz zas na to v teto ****ni zemi asi cucet nikdo nebude, protoze tam nema "celebritu" a nerika se furt ***mrda*t.
Takze jsme zas na zacatku, jsme narod ****u a asi v celym svete to tak funguje. TV vyhodim a budu si cist cetopisy od Vas tady a na motorkarich, ktery jsou vetsina super, protoze to nekoriguje pro ty masy zadnej ocas z TV.
Sem se nejak rozcilil, omlouvam se za me vykecani se vam tady na vase raminko.
Taky nejak nechapu,jakej ma smysl tyhle porady delat.Podle mne je lepsi pustit opravdovej motorkarskej cestopis,a pustit ho treba o pulnoci.Koho to zajima,tak ho cas neodradi a ve spatnej cas bude televize spokojena i s malym poctem divaku.
Je zajimavy,ze si vsichni myslej,ze kdyz to nebude šou,tak nebude sledovanost.Ale kazdej i nemotorkar,kteremu jsem pujcil CD od Brezovara,tak byl z toho nadsenej a i kdyz ho treba nezajimaj motorky,tak ze prej je to lepsi nez cestomanie.A ta asi nema spatnou sledovanost.
Vzdyt se prece v reklame na ty porady nemusi klast duraz na to,ze je to o motorkach.Prece kdyz napisu,ze nekdo jede po vlastni ose do Tokia a dnesni dil bude o ceste po Turkmenistanu,tak to snad bude lidi zajimat i bez Fananka. Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!