for the second consecutive year i got a very bad feeling with Renocar.
Last year, my bike dies during a trip back from Vienna - so i left it to Renocar (Marek) and after weeks of failed attempts to fix it - he asked me to pay for a new battery without verify where the real problem is.
I took back the bike from them and after a couple of hours. again, the bike dies.
Marek was Ill so mr Švanda offers to take my bike back to Renocar for free and check the problem again.
at the end, searching in GS forums I found that the problem was related to the poor original stator in my '09 F - GS.
I tried to ask them to call the BMW DE inspector to verify if changing the stator should be covered by guarantee as per BMW official recall in every other countries in Europe.
No way, no luck.
So i bought an aftermarket stator and i was bring it to Marek.
After weeks, I took back the motorbike from them, i payed the service, they assumes to verified it and after a short test... a strange liquid / oil was wasted by the motor block.
Results: They broke the gasket when fitting the stator. Was friday afternoon, so again no luck to ride the bike.
Thanks to mr Švanda we found an agreement and he was great and professional as usual.
At the end i spent more & less 10000czk for stator+service, and the motorbike was good for 10000kms.
So this year I decide to give them another chance, I meet mr Švanda and he takes care about the bike, after a couple of hours he sent me the quote for the service and we agree for Friday.
On Friday, i call Marek and he replied to me that is not possible to have the service till the next 20days and the service price quote is +40% than the Švanda one.
Honestly speaking I can understand that I am foreigner so the the communication may be a problem and also that my motorbike is an 'old' F GS 2009 with 70.000kms, so is old enough to have some unexpected problems.
but the feeling of being non-professional communication and having not at all a customer care is not justified for an official BMW MOTORRAD dealer - all together, it is a bit frustrating for an expat.
Anyway, I took the motorbike back and now I'm searching for a new honest BMW mechanic in CR/Brno.
..hledá solidního a šikovného mechanika v Brně pro své F GS 2009 se 70.000 km potom, co ho v Renocaru párkrát (podle něj) ojebali a jednou poslali do háje se svolávačkou na stator altíku, která v okolních zemích proběhla. Při následné výměně statoru, který si koupil, mu tam prý dojebali gufero a něco mu z motoru chcalo...
..takže hledá servis, kde ho neposerou jen proto, že je cizinec a neumí česky..
..hledá solidního a šikovného mechanika v Brně pro své F GS 2009 se 70.000 km potom, co ho v Renocaru párkrát (podle něj) ojebali a jednou poslali do háje se svolávačkou na stator altíku, která v okolních zemích proběhla. Při následné výměně statoru, který si koupil, mu tam prý dojebali gufero a něco mu z motoru chcalo...
..hrubý překlad...
díky moc Bubak pro překlady a shrnující
maybe is better to speed up my learning of Czech language if i want to ride back my motorbike
..hrubý překlad...
díky moc Bubak pro překlady a shrnující
maybe is better to speed up my learning of Czech language if i want to ride back my motorbike
..no you just need to find right people. The problem is that I do not know anyone good in Brno... ..
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure
U LCčka mi praskl kardan. Motorka samozřejmě rok po záruce. V Renocaru vše vyřešili přes BMW formou kulance. Velmi rychle. Platil jsem jen malej nesmysl. Za týden už jsem zase jezdil. Klobouk dolů, takhle si představuju péči renomované firmy o zákazníka. Všeobecně vždycky velmi vstřícný a přátelský přístup.
Tak zalezi taky jak to kvalitne opravili/ poskládali.. Ja tam byl na posled na podzim s reklamací palivomeru a děs a hrůza.. oprava trvala 4 hodiny.. Při přejimce moto po opravě jsem našel popraskane deflektory ktere byly slepene nějakým lepidlem. Mechanik se dušoval že už to bylo.. Koktal u toho jak jelito... servisní technik uz byl doma, resil ti se mnou prodejce ktery nevedel co s tim.. Tak se to nafotilo.. Druhý den jsem to resil s vedoucím servisu po telefonu... Naštěstí jsme se dohodli že mi je nove gratis posle domu a já si je přehodím.. Doma jsem zjistil že nemám zastrčený a zadvickovany port na OBD.. Tím to neskončilo. Za cca měsíc jsem pořídil novou navigaci a musel jsem sundat nadrz kvůli kabelazi..A koukam ze mi pod plastama chyby sroubky na zobaku ( oni sundávají zobák když vytshuji palivove cerpadlo, tsk mi to bylo receno)..a mam preskriple to tesneni na štekrech co jsou do palivoveho cerpadla, takze konektor plny vody vysusit, prostriknout a dat nove tesneni a sroubky na zobak....takze za mne Brno uz NE
Upravil Bedabanjo dne 22.05.2019 03:58
Tak mozna mel mehanik jenom kritickej den...f takovy dny je nejlepsi si umit ruki, sednut na motorku a jet nekam naveelet...
Upravil Bohumil dne 22.05.2019 06:47
Kupredu spatki ni krok...
Ale no tak,Ujo nesmíš se hned urážet nemyslel jsem to špatně,kdyby jsi si vyplnil pořádně profil,tak tě můžeme nasměrovat kde už někdo byl a s prácí byl spokojen.Když jseš tajemnej jak hrad v karpatech a nemáš tam nic, těžko radit.
Jo a ted tu o karkulce s těma 400km do servisu Bmw na SK to není na SK od tchýně z Púchova do Humenného 360km
Zde máš servis na SK
K-Moto Košice
Bmw BA
Bmw Žubor BB
Bmw Bavaria Žilina a věř mě,že ti tu první inspekci udělaj všude.
Pises ze to mas 150 km takze z Brna nejsi.. proto se ptame odkud jsi aby jsme ti doporucili i nejaky treba dobry servis bliz.. nechceš prozradit - polib si.. na hlavu se nepostavime a kdyz tu nebudou takovy anonymni debi.lni dotazy tak jen dobre..
Upravil bmwgsa dne 07.07.2020 19:37
Na první garančce jsem byl v Renocaru před cca třemi týdny. Cena 4.779,- Kč, od té doby mám najeto tak 500 km a bez problémů. Tolik ke kvalitě servisu jako takového, víc to posoudím neumím, resp. není podle čeho. Kafe dělají dobrý
yenkie napsal:
Ale no tak, nie je to len o setreni. Pre info 250€ na SK a v CZ 170€. A do servisu na SK to mam 400 km a do CZ 150 km. Baworaka mam prveho, nepoznam servisy na SK ani CZ. Chcel som vediet len nazor, skusenosti.
Aby sa clovek bal aj nieco opytat. Uz to dalej neriesme, takuto debatu nemusim.
Dakujem za info, pekny den vsetkym.
Nějak mě to nevychází :-) dělal jsem 11 let na SK
do CZ máš 150 km to je vzdálenost BA - Brno
do servisu SK 400 km to je vzdálenost BA - Košice cca , to mě neříkej , že nenajdeš dobrý servis , když Ti tady kluci nabízejí zrovna několik :-)
to GS je prostě moto mých snů
BMW 1200 GS Tripl black 2011
BMW 1150 2003 GS výroční modro/bílá
BMW F 650 ST 1997 červená metla,