před námi auto projelo až nahoru a motka taky (27.7.)
na parkoviště! né na vrchol pardon
Upravil milkal dne 12.08.2013 21:02
Čas strávený na BMW GS se do života nepočítá!
Rick - Mangart je otevřený, u prvního parkoviště nahoře je sice zákaz vjezdu kvůli sesuvu kamení, ale všichni jezdili nahoru, i my a jen na 10 metrech bylo pár malých kamínků, ta značka je nesmyslná pokud se tím nemyslí, že mohou kdykoliv padat další kameny, to se během naší přítomnosti nestalo. I bača pasoucí ovce a kozy říkal že se není čeho bát. Výjezd za poplatek stojí a shora je nádherný výhled jak do Slovinska, tak z ostré hany do Itálie a jezera poblíž silnice z Kranjske Gory do Tarvisia.
Morabo - díky, ještě že jsme do Livigna přes zákaz nejeli...:-)
Upravil Ivan dne 12.08.2013 22:15
Mohu potvrdit- minulý pátek jsme byli až na horním parkovišti a po 18 hodině se nemusí platit ani těch 5 éček .Když jsme jeli dolů, budka už byla zavřena a žádná závora..... Musím uznat, že za stovku, jsem se dlouho takhle nebála výhled za to stojí
Byl jsem tam už 2x a v květnu jsem tam vzal partičku s hlavním cílem Mangart a zavřeno,nahoru nikdo nejezdil,takže teď malá změna,snad tam dojdeme alespoň pěšky.Díky.
oranžová dvanáctka
V květnu to bylo zavřené nejspíš kvůli sněhu... A ten "sesutý svah" je opravdu jen kamínků, i kdyby spadly další, na "spodní horní" parkoviště dojedete určitě a na "horní horní" je to pěšky kousek. Na samotný vrchol Mangartu, tj. vlastní skálu, jde jen pěšky a určitě nemyslím že v motohadrech a botách, lezli tam lidi v helmách a s úvazky.
Přidávam k dobru bráchovo skoro čtvrthodinové leporelo z naší červencové cesty z letošních Savoyek, Piemontu a Mercantouru. Asi byste uhodli, jakou má brudr motorku . Byla nás ohromná tlupa 7mi lidí, to jsem zatím nezažil. Někdo z klubu se tam na moment pozná .. a někdo svého ex Dakárka a někdo určitě profláknutá místa, kde přibývají zákazy a zachvíli napadne bílý bláto.. http://www.youtub...ture=shareWer später bremst, fährt länger schnell.
13.9 Mangart je "otevreny" jak pisou kluci ale kaminky tam asi porad padaji byla tam jen projeta kolej - jinak maly "sotolinky bez sotolinek" minuly prodlouzeny vikend - musim rict ze slovinsky alpy vdecne povozeni za malo penez a namahy idelani na maly vylet http://rybkabohun...15.9.2013/
Upravil milanek dne 17.09.2013 09:35
nejsem motorkar - ja motorky miluju :-)
Milanek hodne pekny vidim ze si uzivas i kdyz mas ted na ruce o 10% min masa nebo uz dorusa ?
Upravil schrek dne 17.09.2013 09:52
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
milanek napsal:
13.9 Mangart je "otevreny" jak pisou kluci ale kaminky tam asi porad padaji byla tam jen projeta kolej - jinak maly "sotolinky bez sotolinek" minuly prodlouzeny vikend - musim rict ze slovinsky alpy vdecne povozeni za malo penez a namahy idelani na maly vylet http://rybkabohun...15.9.2013/
No tak konečně Vidím,že Dachstein je pod sněhem,byli jsme tam 17.8. a bylo nádherně,dokonce jsme jeli nahoře na kabince,výhled parádní.
oranžová dvanáctka