bystricke napsal:
reklamoval jsem u prodejce mitas E 07,zadni guma se po cca 800 km roztrhala středem,údajně mi byla uznána záruka z 85% lepší vtip sem v životě neslyšel ale asi se budu muset stím smířit a do budoucna zvážit,jestli má smysl obouvat gumu s tak nízkou úrovní kvality
překousnul sem to,že jsem musel v sobotu na slovensku jezdit po servisech a zhánět druhou gumu místo toho abych se někde proháněl po kopcích, nepřekousnu to,jak to mitas vyhodnotil,
kupoval sem dvě sady,ve stejný týden se to nahodilo na motorky,moje 1150 a kamarádova 1200,stejné tlaky v gumách,stejné km,výlet na slovensko bez zátěže-bagáže,moje gumy bez problémů,jeho zadní s vylámanýma figurama ve středu gumy
jsem fakt na mitas naštvaný
Tak to je v haji , mam objednany E-07 a ted takove spatne zpravy
no tak to jeste zvazim a pohledam nejakou adekvatni nahradu
To by mne zajímalo co se považuje za "adekvátní náhradu "za E 07?
Co třeba Heidenau K60 Scout?? Chtěl jsem Mitas 07 v provedení dakar, ale nikde je namají a tak mi nějak vychází, že půjdu do těch Heidenau..
bystricke napsal:
reklamoval jsem u prodejce mitas E 07,zadni guma se po cca 800 km roztrhala středem,údajně mi byla uznána záruka z 85% lepší vtip sem v životě neslyšel ale asi se budu muset stím smířit a do budoucna zvážit,jestli má smysl obouvat gumu s tak nízkou úrovní kvality
překousnul sem to,že jsem musel v sobotu na slovensku jezdit po servisech a zhánět druhou gumu místo toho abych se někde proháněl po kopcích, nepřekousnu to,jak to mitas vyhodnotil,
kupoval sem dvě sady,ve stejný týden se to nahodilo na motorky,moje 1150 a kamarádova 1200,stejné tlaky v gumách,stejné km,výlet na slovensko bez zátěže-bagáže,moje gumy bez problémů,jeho zadní s vylámanýma figurama ve středu gumy
Co třeba Heidenau K60 Scout?? Chtěl jsem Mitas 07 v provedení dakar, ale nikde je namají a tak mi nějak vychází, že půjdu do těch Heidenau..
bystricke napsal:
schrek:130-140,udělal sem nani itálii rakousko německo,u mě dobrý i s plnou polní
joe:já vím že si mi to říkal,připadlo mi to jasný jak facka,toto mě ani ve snu nenapadlo
milanosor:klidně jdi do ní,asi to byl jen blbej kus,jeden z milionů
Asi tomu nerozumím,ale napřed jsi napsal tohle: "asi se budu muset stím smířit a do budoucna zvážit,jestli má smysl obouvat gumu s tak nízkou úrovní kvality
" a pak : "klidně jdi do ní,asi to byl jen blbej kus,jeden z milionů" Zajímavé hodnoceni.....
vlastimil: v podstatě je to 50-50,jedna drží a druhá šla do kopru a nevíme proč,něco už sem ve svém životě najel a stímto v takovém rozsahu jsem se setkal poprvé a že chci do budoucna něco zvážitjet někde do tramtárie s rizikem že to guma nevydrží díky horku,vyšší rychlosti,a to vše po pár km
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
bystricke napsal:
vlastimil: v podstatě je to 50-50,jedna drží a druhá šla do kopru a nevíme proč,něco už sem ve svém životě najel a stímto v takovém rozsahu jsem se setkal poprvé a že chci do budoucna něco zvážitjet někde do tramtárie s rizikem že to guma nevydrží díky horku,vyšší rychlosti,a to vše po pár km
Mnóóó v podstatě jsi napsal že Mitasky E 07 mají nízkou kvalitu,pak jsi ji doporučil,že prý blbá jedna z miliónu a teď už to není jedna z miliónu ale každá druhá 50 na 50.....Zajímavá filozofie(Taky už jsem jednou na motorce jel.....)
bystricke napsal:
schrek:130-140,udělal sem nani itálii rakousko německo,u mě dobrý i s plnou polní
joe:já vím že si mi to říkal,připadlo mi to jasný jak facka,toto mě ani ve snu nenapadlo
milanosor:klidně jdi do ní,asi to byl jen blbej kus,jeden z milionů
Asi tomu nerozumím,ale napřed jsi napsal tohle: "asi se budu muset stím smířit a do budoucna zvážit,jestli má smysl obouvat gumu s tak nízkou úrovní kvality
" a pak : "klidně jdi do ní,asi to byl jen blbej kus,jeden z milionů" Zajímavé hodnoceni.....
VLASTIMIL = AGENT HNIDOPICH
Milý Stepane jestli otázka proč někdo napřed na věc napíše,že je to špatná kvalita a pak to dalšímu doporučí se zdá jako hnidopišství tak buď nečteš pořádně co kdo píše nebo Ty píšeš rychleji než myslíš.Pokud tedy vůbec myslíš....
Chlapci pokud je problém z penumatikami, rád pomůžu s případnou reklamací, ale potřebuji vědět DOT (nejlépe fotka), stav pneumatiky a lístek o zakoupení
tomtom napsal:
... Chtěl jsem Mitas 07 v provedení dakar, ale nikde je namají a tak mi nějak vychází, že půjdu do těch Heidenau..
Můžu se zeptat co znamená údaj "nikde je nemají"
No má zkušenost je mizerná, před měsícem jsem je intenzivně sháněl, dvorní dodavatel je nemohl sehnat ani říci kdy budou (ačkoliv přímo v Mitasu říkali, že jsou), později říkal že snad do týdne ale s výrazně vyšší cenou, pak mi je jeden slíbil do týdne, ale uplynuly tři týdny a stále jezdím na sjetých gumách.
Už měly být minulou středu, pak včera...
bystricke napsal:
Můžu se zeptat co znamená údaj "nikde je nemají"
Nikde znamená všude kam jsem volal nebo psal...tzn. např. az pneu - tam mi tvrdili a přesvědčovali, že v provedení dakar se 07 nevyrábí..několik dalších eshopů včetně Pardála, 2 největší oficiální distributory, Best in a Chára či jak se to jmenuje. Završil jsem to emailem do Mitasu, kontakt tu někde je na foru, kde mi dotyčný pán odepsal, že opravdu nejsou a že navýší výrobní plán :-) Tak jsem si myslel, že dneska je nadbytek zboží.. a položil jsem si otázku, zda mi opravdu stojí ta pneu za to..
Po dvakráté jsem po delší době (cca týden) přišel k motorce a přední guma byla úplně prázdná (po nafouknutí jsem žádnou netěsnost nenašel), setkal se s tím někdo z váš? Vím že takový problémy měla E-10 ale E-07?
Saturnin napsal:
Po dvakráté jsem po delší době (cca týden) přišel k motorce a přední guma byla úplně prázdná (po nafouknutí jsem žádnou netěsnost nenašel), setkal se s tím někdo z váš? Vím že takový problémy měla E-10 ale E-07?
Na E-07 jsem o ničem neslyšel. Někdy to udělá a nejčastější příčina dle mne je nečistá patka kola při přezouvání. Občas je potřeba očistit a odmastit. Někdo doporučuje i novou pneu na patce zdrsnit.
Já je obul (konečně, měsíc než došly) v pátek, jel jsem něco přes 100 km a musel jsem přední kolo dvakrát dofukovat.
V neděli už nevykazovalo žádný tlak.
Zadní snad drží, možná jen šla dolů nějaká desetinka.
Přední mám Dakar, zadní normal.
Zítra, pokud se mi bude chtít do toho slíbeného deště, pojedu do pneuservisu, uvidím co mi řeknou...
Saturnin napsal:
No nevím, 6000 km úplně v pohodě To by se asi projevilo dřív ne?
Mně se to projevilo tak, že jsem strašně dlouho nic nezaznamenal a pak jsem ji docela vyhřál až smrděla (rychlou jízdou). A jak to rychle vychladlo byla docela kosa, tak se to odfouklo. Po očištění ráfku a opětovném doplnění tlaku zase klid. Já se pomalu začínám přiklánět k těm změnám teplot a nečistým patkám (možná je to blbost, nevím). Z fóra se to někdy stalo i na Haidenaou apod. Taky bez předchozího úniku tlaku.
tak hosi dneska jsem si rekl ze si udelam ostrejsi test E07 , kdyz nam tak zacalo luxusne prset, jelikoz uz vic lidi se me osobne ptalo jak mi to sedi na mokru.
V 8:30 jsem nahodil nepromok a vyrazil pojezdil jsem vsechyn druhy asfaltu, okrsky a rychlesi silnice rozmezi teplot 8,5-14,5'C rychlost od 0 do 120km/h a ujeto 198km a vysledek.
Penumatiky sedeli velice dobre, priznavam ze jsem 70% zatacek radeji jel na 2/3 bezne rychlosti co normalne , ale sedelo to pekne. Jedinej problem byl na takovym tom lesklym asfaltu co se roztejka kdyz je desny vedlo na tom pri zkouskach brzdeni to klouzalo vic jak jinde.
Takze za me super. Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
schrek napsal:
tak hosi dneska jsem si rekl ze si udelam ostrejsi test E07 , kdyz nam tak zacalo luxusne prset, jelikoz uz vic lidi se me osobne ptalo jak mi to sedi na mokru.
V 8:30 jsem nahodil nepromok a vyrazil pojezdil jsem vsechyn druhy asfaltu, okrsky a rychlesi silnice rozmezi teplot 8,5-14,5'C rychlost od 0 do 120km/h a ujeto 198km a vysledek.
Penumatiky sedeli velice dobre, priznavam ze jsem 70% zatacek radeji jel na 2/3 bezne rychlosti co normalne , ale sedelo to pekne. Jedinej problem byl na takovym tom lesklym asfaltu co se roztejka kdyz je desny vedlo na tom pri zkouskach brzdeni to klouzalo vic jak jinde.
Takze za me super.
Ja si potvrdil, ze "nova" E07 jsou jinak litya trochu jiny slozeni jestli se nepletu ma stejne dobry vlastnosti pro me jako stara na kterych sem najezdil cca 25tis km na predchozi motorce
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Takže u mne to byl problém v pneuservisu kde jsem to koupil a kde to nahodili (v okolí Brna).
Zdejší pneuservisák to hodil do vody a utíkalo to kolem ráfku.
Sundal gumu a v tom inkriminovaném místě byla poškozená patka, kousek byl urvaný a styčná plocha byla pohmožděná.
Natřel to jakousi tekutou pryží a prý mám šanci , že to dál nebude unikat.
Dnes opet jsme vyzkousel Mitasky a opet obstaly dneska jeste ve vetsi kose 4 stupne a prselo z pocatku jsem jel opatrne ale pak uz celkem jak predtim. Novy , stary, okrskovy, lesni asfalt vsude to drzelo vpohode, podotykam masina plne nalozena 3x kufr jel jsme na brigosku na lihne tak jsem to poradne narval. Jen ty bily nastriky na silnici jsem jeste nemel odhahu moc testovat jak to drzna na tom pri brzdeni asi zadna guma neobstoji
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček