ano ano ano, tak to ma byt. Bez komplikacii to nie je ono.
Ja momentalne uz len akosi bahnim. V predu E10, v zadu TR91. Trochu trapenie, ale ide to
trochu prepudrovanie blatom
Takovy lesni "quo vadis"
ten potok to je v podstate zaplavena cesta k domom a tie ostatne videa, tak to su cesty na kopanice. Na jednom videu komplet rozbahnena cesta k domom a na dalsom strom rovno cez cestu padnuty
copo@centrum.sk
PeDR napsal:
Nevím, co ti přinéší to trápení se na pekaře v porostu. To je tak akorát nasrat hajného. Přesně proto mají ostatní po p.či.
ako som pisal, trebalo prejst okolo stromu ktory je na ceste k domom. Nic ine nam neostavalo, len prejst okolo. Zial, niektore cesty mame horsie ako v rumunsku
U nas trochu ine ako v CZ, v CZ su vsade tabule zakaz vjazdu, u nas nie, tak maju smolu degesi zeleny co si vravia polovnici a su to obycajny pytliaci.
Pokial nie je cesta ktora ide cez nejaku horu, oznacena zakazom vjazdu tak ma lesna straz smolu. Nedavno som si nechal na seba zavolat policiu, ked do nas drbal pixino co bol udajne lesna straz. Teda mal preukaz, ale poverenie nie. Poverenie dostavaju na 500hektarov lesa. Mal nejake, ale z ineho okresu. Isiel som na moto, vyskocil z auta pred nami, sotil do mna, skoro som padol. Vcelku som bol kludny, len spetak som mu odkopol a kluce od auta zahodil do jarku. Zacal vyskakovat, ze nas postriela a tak. Tak teda kamos zavolal policiu na nas, ze udajne porusujeme zakon a nejaky pixino nas ohrozuje zbranou.
Dopadlo to cele tak, ze policia dosla a pixinovi policia zobrala vodicak, kedze aj nafukal. Bude to mat dohru este riadnu, lebo mal v aute aj zbran a nardbany by ju vobec nemal mat. Mal som podozrenie ze je nadrbany, tiahlo z neho riadne. Cesta bola nespevnena komunikacia bez dopravneho znacenia a na cestu mozme ist. Sam policajt povedal, ze pokial nie je cesta oznacena zakazom vjazdu, tak namozu nic robit a ani lesna straz nemoze.
No a co sa tyka aj toho, ked je cesta v lese a je pri vstupe tabula, ze to spada pod lesne hospodarstvo nejakeho okresu, kraja a nie je tam tabula zakaz vjazdu, tak na ceste plati vsetko tak ako na hocijakej inej oznacenej ceste. Len treba dat pozor na to, aby sa stalo a parkovalo len na ceste. Statie a parkovanie mimo cesty je zakazane.
Oznacenie lesa je tak, ze musi byt tabula pod ktore hospodarstvo to spada.
Ved kopec ciest co sa bezne chodi vyzeraju ako keby sa islo cez les a les to nie je.
Na mna si nejaky pixino vyskakovat nebude, viem kde a ako mozem jazdit. Prava a povinnosti lesnej straze viem, tak viem co si mozem dovolit. Moc nechybalo a skoro som vyuzil pri tom degesovi to, ze obrana moze byt intenzivnejsia ako utok. Ved do mna sotil, napadol ma a bol ozbrojeny. Odnieslo si to zrkadlo a to ma asi skludnilo
velka skoda, ze kamera uz bola vybita. Bolo by aj fajne videjko. Pre tento pripad som si uz objednal dalsiu ext bateriu na kameru. 6 hodin si nahravala dookola a vymlatila sa
Upravil copo dne 30.07.2014 19:19
copo@centrum.sk
Btw. Plne súhlasím s PeDr-m. Do lesov sa nemá liezť ani u nás, stačí to naštudovať. Tiež sa teším na off, ale max. šotolina/poľná cesta, takto sa trápiť medzi stromami bez dôvodne je somarina. Možno raz pridám video z blata, ale jedine na stupačkách, takto by sa to prešlo aj na GW.
Upravil HoGo dne 31.07.2014 19:50
HoGo napsal:
Ako nový člen sa pridávam a chvastám:
Btw. Plne súhlasím s PeDr-m. Do lesov sa nemá liezť ani u nás, stačí to naštudovať. Tiež sa teším na off, ale max. šotolina/poľná cesta, takto sa trápiť medzi stromami bez dôvodne je somarina. Možno raz pridám video z blata, ale jedine na stupačkách, takto by sa to prešlo aj na GW.
ono je to zvecsa kludny prejazd, len obcas treba cosi obist. Vzdy lepsie s moto co ma SPZ, TP ako na vylagrovanej herke 4x4 z ktorej vyteka olej, emisie to nesplna....
Ono dost toho pojazdim aj v NP, ale vzdy s povolenim. Liptov, Tatry a povolenie nie je problem si zaobstarat. Na niektore miesta mam celorocny vstup. Uz ma poznaju, tak ani nepindaju na Liptove. Jazdil som s ladakom, ale kvoly tomu aby sa nerobil hluk niekde v lese mam nazad nahodeny seriovy vyfuk. Moto je menej narocnejsie ako auto 4x4 do terenu na urzbu kde potrebujem ist kvoly foteniu.
no a da sa este pekne vydrbat zo zakonom, staci si urobit skusky zachranara a ked je preukaz zachrannej zlozky, tak vstup je vsade legalny, aj v NP. No, ale rozumny clovek nebude lietat po NP bezdovodne predsa
pre dobre zajazdenie na off idem teraz 10.8. do rumunska sa vyblbnut a moto trochu pohumlovat
Upravil copo dne 31.07.2014 21:15
copo@centrum.sk