chlapi tuším, že jste tu řešili olej, já vím, že ten můj příspěvek není ten správný balast do vašeho sqotu ale mám příležitost mět převodový olej OMV glide 68 možete to šupnout do těch chytrých tabulek, kde se dozvíte vlastnosti a srovnáte s jinými? ...jde mi jen o to jestli je to jen tak na mazání koleček u kočárku nebo to možu nalít třebas do převodovek na traktoru apod. díkec
bude to GS 1XXX velebnosti...jen nevím kdy......
Radosek: kua, nestraš šéééfe, já si to myslel, že jsi čučel na účtenku za dnešní obídek ..... *pissed* ....ok takže si tě budu moset vždycky prověřit, jestli si neděláš šprťouchlata nebo nehledíš na nějakou blonďatou kuchařku (rozuměj kozatou jak poučoval Emil v jiném vlákně )....
OMV glide jsou minerální oleje pro kluzná vedení
a vedení rámových pil. Vyznačují se vysokou
přilnavostí, dobrou ochranou proti korozi a odolností
proti stárnutí. Při používání v obráběcích strojích
zabraňují trhavým pohybům („stick-slip“) při
pomalém posuvu, čímž lze dosáhnout lepší kvality
povrchu obráběného materiálu, delší životnosti
nástrojů a menšího opotřebení kluzných vedení.
Použití převážně pro centrální mazací systémy
a kombinované systémy hydraulika – kluzná vedení.
...néééé to je špatně řekněte, že je to super olej a když to naleju do rychlostky, že se utlumí hluk tak, že se budu moset dívat jestli mi ji někdo neukradl....má toho kua 300 l
... prosímtě, kde děláš barák, to ho lepíš u stolu ze sirek...???
Vždyť celý den mastíš příspěvky na BMWGS......
Já byl na operaci s rukama (karpální tunely) tak mam teď stop a valim se doma dneska tu byl obkladač obkládat komín např.
Upravil Jarys dne 22.03.2011 20:33
Nač stahovat kalhoty když brod je ještě daleko
hele kamaráde v tom já se vůbec nevyznám mame centralní vytápění tak tam zima není. Jo a dík za pochvalu
Viděl jsem komín, který dostavovali majitelé domu, protože ten původní byl postavený "starými dobrými řemeslníky" před 100 lety tak na pikaču, že ho bylo lepší zbořit a postavit nový. Předělali ho doprostřed domu, kde procházel v přízemí příčkou mezi dvěma místnostmi a nahoře krásným prostorným a prosvětlenám, asi 4 metry vysokým obývákem - měli v něm ještě vestavěné patro, ale 1/3 šířky místnosti byla fakt těch cca 4,5 metrů vysoká. Půdorys odhaduji tak na 10 x 8 metrů - prostě bez sociálky a schodů do patra přes celý půdorys domu...
No a ten komín byl jakoby dvojitý. Uvnitř klasika vyvložkování a co nejvíc slabé oplášťování a okolo, odhaduji tak 5 cm uskočený ještě jednou obezděný jakýmsi ITONGem, nebo čím a obložený břidlicí. Dole u podlahy byly v každém patře mřížky a nahoře, asi v metru osmdesáti další... Kotel na dřevo měli v suterénu. No a jak se komín ohřál, tak jim tam těmi průduchy dole šel chladnější luft a těmi horními ohřátý ven. Tím pádem ohřívali místnosti radiátory a ještě komínem.
Jo a bylo to ofigo zkreslené a schválené požárníky a dalšími prudily, aby to šlo zkolaudovat...
Nejenom, že to bylo pěkný, ale i super účelný, páč si tím dost přitápěli de facto v pěti místnostech... Jo a v tý vysoký nahoře jim to perfektně míchalo vzduch, jinak by nahoře bylo k zalknutí a dole by mrzli...
Upravil radosek dne 23.03.2011 12:58
Aha, dík za tip proberu to. Máme komínovou vložku Schiedel nebo tak nejak je 40x40cm a vedle komna byl nosný trám který jsme obezdili itongem takze to co popisuješ by bylo celkem jednoduché udělat jo ta místnost je kuchyň s obývákem a má cca 60m2
Upravil Jarys dne 23.03.2011 13:06
Prober to s někým, kdo se v tom vyzná... není to pr*del, požárníci od toho chtěli vidět dokumentaci, asi se bojí, aby uvnitř nějaký b*lb nenechal jen vložky a neotrávil sebe a celou rodinu...