Viděl jsem komín, který dostavovali majitelé domu, protože ten původní byl postavený "starými dobrými řemeslníky" před 100 lety tak na pikaču, že ho bylo lepší zbořit a postavit nový. Předělali ho doprostřed domu, kde procházel v přízemí příčkou mezi dvěma místnostmi a nahoře krásným prostorným a prosvětlenám, asi 4 metry vysokým obývákem - měli v něm ještě vestavěné patro, ale 1/3 šířky místnosti byla fakt těch cca 4,5 metrů vysoká. Půdorys odhaduji tak na 10 x 8 metrů - prostě bez sociálky a schodů do patra přes celý půdorys domu...
No a ten komín byl jakoby dvojitý. Uvnitř klasika vyvložkování a co nejvíc slabé oplášťování a okolo, odhaduji tak 5 cm uskočený ještě jednou obezděný jakýmsi ITONGem, nebo čím a obložený břidlicí. Dole u podlahy byly v každém patře mřížky a nahoře, asi v metru osmdesáti další... Kotel na dřevo měli v suterénu. No a jak se komín ohřál, tak jim tam těmi průduchy dole šel chladnější luft a těmi horními ohřátý ven. Tím pádem ohřívali místnosti radiátory a ještě komínem.
Jo a bylo to ofigo zkreslené a schválené požárníky a dalšími prudily, aby to šlo zkolaudovat...
Nejenom, že to bylo pěkný, ale i super účelný, páč si tím dost přitápěli de facto v pěti místnostech... Jo a v tý vysoký nahoře jim to perfektně míchalo vzduch, jinak by nahoře bylo k zalknutí a dole by mrzli...
Jenže to taky záleží,čím topíš.Jestli plynem,tak to půjde těžko,protože když ochladíš komín,tak ochladíš i spaliny uvnitř a tím ti začne kondenzovat voda ještě dřív než vyjdou ven
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Jsem furtvprdeli,makám jak běloch.Musim živit rodinu,žerou jak somálskej zájezd.Teď jsem na chvíli doma a poo valím do Č.Velenic na noc.
Když je hlad,je i husa dobrá.
No nejaký tam jsou,ale moc jich neni.Postávaj u cedule asi do vsi nesměj ,Ale co je tam japonců, asi se tam schovali před zemětřesením.
Když je hlad,je i husa dobrá.