Asi jsem tatar, takže je to tak, že ten goretex, je tam jakoby všitej, nebo zalaminovanej, či co já vím? Není to jako vrstva, která se do tý bundy připne...
zetor napsal:
Asi jsem tatar, takže je to tak, že ten goretex, je tam jakoby všitej, nebo zalaminovanej, či co já vím? Není to jako vrstva, která se do tý bundy připne...
Je to laminát. To znamená, že se vezme vnější látka (v tomto případě Cordura), pod ní se položí goretexová membrána a oboje se teplem a tlakem laminuje až vznikne jedna látka kde z jedné strany je ta cordura a z druhé strany membrána. Má to dvě vrstvy, takže je to 2-vrstvý laminát.
Trilaminát (neboli 3-vrstvý laminát) má ještě z vnitřní strany další krycí látku (v případě obchodního označení ProShell má takovou stříbrnou barvu) takže to je cordura-membrána-vnitřní látka. Jsou to tedy vrstvy tři.
V principu to je stejný jen ta 2-vrstvá látka má ten goretex trošku náchylnější na poškození, proto se tam musí používat podšívka ale je to lehčí.
Teď jsem se bavil s Čízákem a on pochopil moje příspěvky tak, že nějak haním Traverse že není na cestování apod. Tak pokud jste to někdo pochopili takhle, tak to je špatně.
2-laminát ze kterého je vyrobený Traverse, Overland a Latitude je naprosto v pohodě i na cestování. Jen ty modely mají všechny podšívku protože goretex je tam jinak nechráněný. U trilaminátů podšívka není potřeba. Ale rozdíl mezi Traverse a Overland oproti dalším je v tom, že se předpokládá použití chráničů a chráničového kompletu jezdce. To znamená, že tam nejsou stahovací pásky na upevnění chráničů v kapsách a ty kapsy jsou takové "nouzové". Mluvím o těch hlavních - ramena, lokty, kolena. Prostě se předpokládá, že člověk jede v krunýři a má chrániče kolen upevněné pásky k noze. Pokud se někdo vyválí na silnici s relativně volným oblečením kde jsou chrániče vložené ve vnitřních kapsičkách, tak to není tak bezpečné, jako když ty chrániče drží proti otočení při nárazu stahovací pásky. To je zásadní rozdíl. Pochopitelně i střih, počet dalších kapes na věci atd. Ale technicky je tohle největší rozdíl mezi "offroad" a "cestovním" goretexovým oblečením Klim. Do toho teda nepočítám vůbec bundičku StowAway, která je 2-vrstvý laminát ale z vnější vrstvy to není Cordura, takže má nulovou ochranu proti propálení při pádu. To je jen na dojezd někde z lesa přes dres když začne pršet. Není to dělané ani na vysoké rychlosti ani na dlouhou dobu.
A ještě jedna věc - Traverse má Klim v produktové řadě offroad a Overland už v cestovní. Podle mě by ale měl patřit spíš mezi offroad - stahovací pásek na rukávu je jen jeden a není to vůbec stažené v pase a střih je vlastně identický jako Traverse. Nicméně v dodávce je sada protektorů D3O a díky tomu to zařadili mezi cestovní. Latitude má o trošku užší rukávy i kalhoty, asi se do toho blbě poleze s krunýřem a většími chrániči ale hlavně - asi to nikdo nebude dělat, když v ceně je sada docela velkých chráničů D3O za spoustu peněz.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
TomasTT napsal:
Latitude má o trošku užší rukávy i kalhoty, asi se do toho blbě poleze s krunýřem a většími chrániči ale hlavně - asi to nikdo nebude dělat, když v ceně je sada docela velkých chráničů D3O za spoustu peněz.
Já teda krom ježdění po městě mám vyházený chrániče i z Badlands a vozim krunýř a kolena.
Maiali nel Fango!
Já myslím že téměř u všech modelů Klim je možné jezdit s MX chrániči jako Morabo ale rozdíl je v některých modelech, kde právě není moc dobré zajištění vložení chráničů proti otočení při pádu. Jinak nic proti těm modelům nemám, liší se ty materiály (což jsem popsal), výbava ale v principu jsou to všechno lamináty a dost podobný střih kalhot. Bundy se liší jestli jsou s páskem nebo volné a stažené až dole.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...