...tak tomu říkám "průzkum bojem...." je potřeba pro takovou cestu mět povahu a proto takovým lidem přeju úspěch a hodně zážitků z cestování ...a ať v rámci možností drží technika
bude to GS 1XXX velebnosti...jen nevím kdy......
pánové přišel jsem dne o SPZ,chci odeslat provizirní značku(obrázek ale zdejší připojení to neumožnuje,jsem fakt co budou říkat na hranic kluci jedny černý,vypadá šíleně..
tom3
Jsem Saint Louis(Senegal),dnes se jebu jen v kempu jelikož,jsem řešil značku a další poškození,značku vidíte,zítra asi Dakar(pro vízum do Guinei)vůbec se mi do toho města nechce ale musím,pak se fláknu u moře(Mbour) a porázím dále,nebo ještě do soboty vlezu do Mali,musím tam vkročit do posledního dubna,končí mi datum vstupu,pak bych musel prodlužovat.Moc to neřeším seru na to nějak to dopadne.Cíl je stále JAR ale ta značka mě sere
Upravil tomaspelant dne 27.04.2011 22:35
tom3
no ještě se ukáže,v nejhorším zůstanu v Senegalu a budu čekat až mi pošlou nové z čech ale problém je že i s jiným techničákem a na všech dokladech(pojištění.carnet atd,mám jinou poznávací značku)nevím ale vracet se nehodlám.Seru na to nějak to dopadne.Jo a pěkně to začalo žrát ale možná benzínem,je tady dost špatnej
tom3
tak to bybylo naprosto super,stáčí když mi ji pošleš na adresu do čech co nejdříve,jelikož mi budou posílat nějaké kravinky.Nevím jestli to přečteš ale značka je:4SO55O a známky by byly fajn někdy do konce příštího roku,když si poradíš.Chci se p okusiještě do jižní Ameriky z Cope town to ještě nevím přesně.Jinak na adresu Tomáš Pelant Hleďsebská 2779 Mělník 27601,čím dříve tím lepe,budu se rád revanžovat.
Upravil tomaspelant dne 27.04.2011 23:16
tom3
Bigr myslím že není zrovna po ruce ale to je jedno,jelikož netuším jestli budu zítra nebo kdy na netu,tak prosím zavolej na toto číslo řekni o co jde:je chápavá a ví co se mi událo tak to bude úplně nejlepší:777133148,zvedl jsi mi trochu náladu a já tedy budu přemýšlet kde se usadím aby mi to mohlo dorazit.Ještě tě poprosím o šroubky s podložkama,nějak mi to celé zmizlo i s tema podložkama jak se do toho zařezávaj vruty ale stáčí dva šrouby s podložkou já si poradím asi chci moc ale děkuji mnohokrát.Máš u mě hodně piv..
tom3
tomaspelant napsal:
Tak jsem dosáhl Senegalu města Sain louis,bylo to dost náročné 8000km zasebou ale vše dobré,jen na hranicích je to vždy síla.Zítra vyřizování ostatních víz.Netuší někdo jestli je v Dakaru ambasáda Guinei??Mějte se všichni cestáci fajn,dnes relach a hlavně i pivko
Vízum do Guinei jsem vyřizoval až v Bissau a do Guinea Bissau vSenegalu ale v Ziguinchoru.Měli jsme info že to de vyřídit na hranicích ale nebyla to pravda a vraceli jsme se zpátky .V Bissau měli ještě jednu výbornou věc s pojištěním .Bylo povinný a vydávali ho jen v Hlavním městě bez něj sis pro něj nemoh dojet :-) takže optimální postup podle celníka byl odject do hlavního města autobusem případně za drahý peníz autem některého příbuzného koupit pojištění a vrátit se zpátky pro auto na hranice .Nakonec to nějak dopadlo ale ztrávili jsme tam celej den.
Jsem tu,co značky??Jinak jsem dne v Dakaru,taky jsem potkal Šímu vracel se do čech a mám víza do Guinee,paráda,na značku zatím nikodo nic neříkal,jen ráno byla pokuta,chvilku jsem se sním hádal ale nemělo to cenu
Upravil tomaspelant dne 28.04.2011 23:00
tom3
super,stejně si to nechám poslat do guinee protože se tam zdržím u známeho,chtěl bych aby to poslali příští týden,když vše klapne.Jinak ty silnice jsou tady uplně v ****u.Musím každej den kontrolovat co se kde uklepalo..
tom3
Scofield napsal:
Tak prosím tě,značku mám vyrobenou,nastříkanou,ale ty čísla......doprčic,to je práce......
Zatím mám čtyřku a esko,zbytek dodělám zítra a snad i STK....
Emilio, pokud by se Ti nedařilo, v pondělí ji nechám vyrobit v Chemnitz před dopravákem. Z D udělá samolepka CZ, bude sice trochu větší, ale lepší než nic.
R1200GS 08" je minulost >> ADV, HP2, 2V ???
aktuálně ADV 2012 pryč
aktuálně MAX IV 6X6
Zdravím po delší době se mi podařilo spojení se světem jsem v Conakry a dávám se dohromady,problem je tady uplně se vším elektřina už nešla 5 dní atd,jinak tady není špatně ale třeba náhradní díl na BMW(olej filtr),nemožné sehnat Pokouším se zjistit jak nejlepe a nejlevněj sem dostat balík..Zatím jsem nic nezjistil,pak pojedu do Sierra Leone.
Čus musím končit kleká baterka..
tom3