Jo jo,taky si pamatuju jak jsem s tim zapasil,vzdycky si rikam kua to neni mozny vzdyt uz tam je a porad nic...a najednou cvak a je tak jak ma bejt Proste trochu si s tim pohrat.
Aktualne 1250 GSA HP
nechce chytit má 1100GS po instalaci nabité baterie a vyčištění KN filtru - vyřešeno!
Přidané 27.04.2011 08:29
xavier napsal:
Jo jo,taky si pamatuju jak jsem s tim zapasil,vzdycky si rikam kua to neni mozny vzdyt uz tam je a porad nic...a najednou cvak a je tak jak ma bejt Proste trochu si s tim pohrat.
....já bych si hrál, ale byl jsem tam se synkem po škole, ten co minutu úpěnlivě naléhal, kdy už půjdeme (pryč). A s takovým vytrvalým tlakem se blbě s věcí, co nejde pokořit, zápasí.
nechce chytit má 1100GS po instalaci nabité baterie a vyčištění KN filtru - vyřešeno!
Přidané 27.04.2011 17:26
A už se podařilo? Jenom se směju, dva týdny zpátky - onen deklík zaklapávám asi 20min a když se mě to podařilo tak jsem ho znovu otevřel ať se to kua naučím a že už mám grif... na druhý pokus už jen minut 10 ....
---------------
Život je cesta. Čím dál-tím líp.
Přidané 27.04.2011 20:25
pánové ne že bych chtěl flamovat, ale v neděli jsem ve Volarech viděl 1100GS co netočila a jela domů na káře. Myslím že starter Valeo má 1150 stejnej jako 1100
BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?
Přidané 28.04.2011 08:47
mahomaho napsal:
A už se podařilo? Jenom se směju, dva týdny zpátky - onen deklík zaklapávám asi 20min a když se mě to podařilo tak jsem ho znovu otevřel ať se to kua naučím a že už mám grif... na druhý pokus už jen minut 10 ....
I kdepak, keine Zeit! Doufám, že zítra se zadaří!
A gratuluju k odvaze! Mimochodem, nějaký specielní návod nemáš, já jen, abych neobjevoval Ameriku!
Upravil barokar dne 28.04.2011 08:54
Přidané 28.04.2011 12:36
prouky napsal:
mahomaho napsal:
A gratuluju k odvaze! Mimochodem, nějaký specielní návod nemáš, já jen, abych neobjevoval Ameriku!
Ofafarně ten kryt přiložím mírně skloněný směrem k otvorům pro čepy tak aby ty oba mohly zaskočit do otvorů v airboxu, pak vivinu poměrně DOST velký tlak na ten kryt požadovaným směrem a udělá to lup a je to tam jak prdel na hrnec a pak jen čumím a divím se jak to tam tak pěkně mohlo zaskočilt.. V profilu mám tel. když tak brnkni blbě se to tu popisuje
---------------
Přidané 28.04.2011 12:53
mahomaho napsal:
prouky napsal:
mahomaho napsal:
Ofafarně ten kryt přiložím mírně skloněný směrem k otvorům pro čepy tak aby ty oba mohly zaskočit do otvorů v airboxu, pak vivinu poměrně DOST velký tlak na ten kryt požadovaným směrem a udělá to lup a je to tam jak prdel na hrnec a pak jen čumím a divím se jak to tam tak pěkně mohlo zaskočilt.. V profilu mám tel. když tak brnkni blbě se to tu popisuje
Dobře, díky, a tobě nepřekážel filtr? Mě tedy ano, bez něj bych to tam snad dal. Zkusím, a kdyžtak zavolám.
Přidané 28.04.2011 13:55
prouky napsal:
mahomaho napsal:
prouky napsal:
mahomaho napsal:
Dobře, díky, a tobě nepřekážel filtr? Mě tedy ano, bez něj bych to tam snad dal. Zkusím, a kdyžtak zavolám.
No právě, filtr překáží..
---------------
Přidané 28.04.2011 15:19
Ahoj,
myslím, že tvůj problém vznikl při čištění K&N filtru - musí se po vymytí nechat důkladně vyschnout a po nastříkání oleje nechat zavadnout. Když to neuděláš, olej není dostatečně vázaný na filtr a motor ho zkrátka nasaje - svíčky dostanou z téhle směsi šok a je s nimi většinou konec.
Měl jsem úplně stejný problém, svíčky házely i jiskru sice podivné intenzity a barvy, ale vypadaly OK. V pracovním tlaku ale nefungovaly. Dal jsem nové a motor šel na škrtnutí.
Přidané 28.04.2011 15:58
Duck - máš samozřejmě pravdu, navíc je třeba filtr nastříkat TAK AKORÁT, určitě ne moc. Jestli ale stíhám sledovat děj, tady je zatím problém v nezacvaklém deklíku...
Přidané 28.04.2011 16:30
K&N jsem pral, strikal, vyndaval, zandaval a nikdy nemel zadny problem. A to nejsem zadny mekanik, dokonce ani automekanik. I vicko mi jde normalne nasadit a zamknout. Prouky mas spravnej filtr?
R1100GS
Přidané 28.04.2011 16:48
tak filtr jsem stříkal asi až týden po propláchnutí, nejdříve jsem ale jemným štětečkem vymetl uhynulý hmyza a jiné nečistoty, jemně stříkl olej a asi po 4 nedělích jsem ho montoval.
Na filtr jsem se zaměřil, kdy při startu se ozývaly takový tlumený dutý výstřely, a pak jsem zjistil ten zdvihlý dekl, tedy jeho přední část.
Nyní tedy mi nezbývá než se obrnit trpělivostí, zásobou jídla, případně karimatkou se spacákem a jít do garáže bojovat s celým peklem, chtěl jsem říct deklem.
Přidané 09.05.2011 08:44
Tak dekl správně na místě, ale motorka stále nechytá, už už se chystá, ale nakonec to vzdá.
Měl jsem přes zimu málo benzínu, svítila rezerva, tak jsem po mnoha neúspěšných pokusech vlil 2 litry, rezerva zhasla.
Nemohl jsem někde skřípnout hadičku od benzínu, když jsem dával nabitou baterku? Nebo není nabitá dostatečně? Nemám jak ji změřit, nabíjel jsem obyčejnou nabíječkou, baterka je gelová, prý to nevadí. Venku je pěkně a já bych rád na Šumavu!
Přidané 09.05.2011 09:28
To je teda prekérka Nesundával jsi náhodou nádrž úplně, že by se ti potom podařilo přehodit hadice od čerpadla?? Jednou se mi myslím stalo, že jsem o hranu baterky skřípal hadici, ale ta je dostatečně tvrdá a klade dost velkej odpor. Pokud tam je benzín, tak bych zkusil jestli je čím ho zapálit. Tzn. hází svíčky jiskru? A jde vůbec benzín přes vstřikovače, neucpal se některý z nich?? Popř. zkus ten vzducháč znovu vyprat a nastříkat olejem. Teď o víkendu jsem dával vzducháč do našeho Dakara a tam je výslovně psáno ať se nestříká víc než je doporučená dávka!! Kdybych měl tento týden cestu do Prahy, tak se na to můžeme mrknout, ale je to 50/50.
Přidané 09.05.2011 09:51
nabíjet gelovku obyčejnou nabíječkou vadí.jestli se ti při startování vynulujou hodiny tak je det.Vytahni vstřiky,po vysunutí té plechové závlačky je vytahneš.Zatoč motorem esli stříká.Pak vytahni fajky ze svíčkama esli to jiskří.Esli to šecko fuguje tak to musí jet.
Kupredu spatki ni krok...
Přidané 09.05.2011 10:23
milosch napsal:
To je teda prekérka Nesundával jsi náhodou nádrž úplně, že by se ti potom podařilo přehodit hadice od čerpadla?? Jednou se mi myslím stalo, že jsem o hranu baterky skřípal hadici, ale ta je dostatečně tvrdá a klade dost velkej odpor. Pokud tam je benzín, tak bych zkusil jestli je čím ho zapálit. Tzn. hází svíčky jiskru? A jde vůbec benzín přes vstřikovače, neucpal se některý z nich?? Popř. zkus ten vzducháč znovu vyprat a nastříkat olejem. Teď o víkendu jsem dával vzducháč do našeho Dakara a tam je výslovně psáno ať se nestříká víc než je doporučená dávka!! Kdybych měl tento týden cestu do Prahy, tak se na to můžeme mrknout, ale je to 50/50.
Nádrž jsem jen vysunul dle návodu tak, abych se mohl dostat k baterce, ale je tam tolik hadiček, bowdenů, že nevím, jestli jsem nějakou neskřípl, omylem nevytrhl.
Zatím s tím nechci nikam jezdit ( nemám vozejk, museli by si přijet), tak kdyby se ti zadařilo, byl bych rád.
Přidané 09.05.2011 10:31
bohumil napsal:
nabíjet gelovku obyčejnou nabíječkou vadí.jestli se ti při startování vynulujou hodiny tak je det.Vytahni vstřiky,po vysunutí té plechové závlačky je vytahneš.Zatoč motorem esli stříká.Pak vytahni fajky ze svíčkama esli to jiskří.Esli to šecko fuguje tak to musí jet.
tak ona motorem točí, ale nevím jestli dostatečně rychle!
....já jsem technikou nepolíbený, nevím, kde jsou vstřiky, ( to jsou ty tlusté černé hadice vedoucí do válců?) Zkoušel jsem vytáhnout fajfku od svíčky, ale nešlo mi to, nevím, jakou silou, aby mi káblík nezůstal v ruce- já mám obavu si jen utáhnout brzdu na kole, trauma z dětství, kdy jsem v roce 1984 dotahoval brzdu na favoritu tak pevně, až se mi zlomil šroub, pak nebyl celý prázdniny k sehnání a já si jej nechal dělat jako melouch u soustružníka.