Neboj, já ji taky nemám, na rádio mi to přijde jako docela raketa. Dal jsem to sem jenom jako etalon. Ale fakt je, že šlape nádherně
Dneska je těch čínských UHF/VHF rádií jak srač.k, a ne všechny jsou vydařený. Asi nejlíp vychází WOUXUN KG-UVD1P cena kolem 2tis.
Pro připojení repro, sluchátek atd. má klasický Kenwood dvojitý jack. U levnějších sluchátek budeš mít právě ten problém s voxem a modulací.
K tomu pak nějakou anténu - proutek cca 30cm, třeba na kufr. Dá se použít i pendrek na rádiu, ale ta účinnost
Tohle všechno mám vyzkoušený, ale má to jednu nepříjemnost: kabely, samý kabely Sluchátka - kabel - rádio - kabel - anténa. Zatím ...
Upravil alesk dne 04.05.2011 22:23
jezek napsal:
nevím jak jsi přišel na pásmo UHF.. Jestli to takhle funguje v Austrálii tak tady ne. A ještě k tomu na výkon 5W.. co se týče naší legislativy, jestli tohle používáš a navíc doporučuješ, zaděláváš si na docela velikej malér.. ANO poslouchat tam můžeš, nicméně bez koncese na AMA nebo přiděleného kmitočtu kromě sdílených a PMR kmitočtů vysílat nesmíš a samozřejmě je to podmíněno maximálním výkonem do 100 mW. To je jako bys naváděl lidi ať jezděj pod vlivem drog, a dbaj na to ať toho mají alespoˇn 5 gramů - jinak to nemá smysl, že se nebudou bát klopit zatáčky a pojedou rychleji.. I na tohle platí legislativa ČR a je stanoveno zákonem co se smí a co se nesmí.. A pokud budeš argumentovat, že tohle nikdo nekontroluje, jsi na omylu..
a ten blábol s přivoláním odtahovky taky stojí zato..
Tady u nas je UHF a 5W povolenejch. V UHF pasmu je akorat jeden "zakazany" kanal, kde jsou frekvence na pojitka. A mozna se budes divit, ale po utopeni motorky v pousti mi farmari vovali odtahovku prave takovymhle bazmekem.... Kdybych to tenkrat mel, nemusel bych obtezovat dalsi...
Tady u nas je UHF a 5W povolenejch. V UHF pasmu je akorat jeden "zakazany" kanal, kde jsou frekvence na pojitka. A mozna se budes divit, ale po utopeni motorky v pousti mi farmari vovali odtahovku prave takovymhle bazmekem.... Kdybych to tenkrat mel, nemusel bych obtezovat dalsi...
Jeden "zakazany" ??? Fakt jenom jeden ??? Víš vůbec co to je UHF pásmo ?
Věř mi, že kdybys ten "bazmek" měl, tak se nikam nedovoláš, bo ho jednoduše nenaladíš
Pockej a UHF a UHF CB je to samy, akorat CB ma omezen rozsah.... Ale kmitocet je stejny, nebo ne? Ja nejsem zadnej vysilackovej expert... Kouknu, najdu, koupim a pouzivam.... To, jestli my ty vlny uvnitr vysilacky posilaji ovce, nebo trpaslici me je v celku burt... :-)
Ale tohle je tu opravdu nejpouzivanejsi komunikace pro outback, s velkym dosahem a sirokou skalou moznosti, protoze to tu ma opravdu kdekdo a jeste pred nekolika lety si vetsina mensich mest mohla nechat o GSM tak leda zdat...
petrs napsal:
Pockej a UHF a UHF CB je to samy, akorat CB ma omezen rozsah.... Ale kmitocet je stejny, nebo ne? Ja nejsem zadnej vysilackovej expert... Kouknu, najdu, koupim a pouzivam.... To, jestli my ty vlny uvnitr vysilacky posilaji ovce, nebo trpaslici me je v celku burt... :-)
CB a UHF CB je kmitočtově úplně jinde: 27MHz a 447MHz.
"Kouknu, najdu, koupim a pouzivam...." - já nejsem žádnej moralista a pokud si někdo koupí dvě rádia ve výhodný sadě a huláká na sebe někde v lese, to asi nikoho neomezuje a neohrožuje. Pravda ale je, že za UHF CB můžeš schytat flastr, třeba v Rakousku jsou na tohle citliví.
Jinak: http://cs.wikiped...C3%A9_vlny
A tady: http://www.ctu.cz...bulka.html
Stejne je skoda, ze se ty volne frekvence nepodarilo nejak celosvetove sladit... Jeste ze aspon mobily ano.... No a na mori je to obdobne.... Tkhle aby clovek mel nekolik druhu vyslilacek....
Ale i v CR by teoreticky pres CB slo odtah zavolat... Vetsinou se snad nekoho necha poprosit, at zvedne telefon a zavola odtah tam a tam....
petrs napsal:
Stejne je skoda, ze se ty volne frekvence nepodarilo nejak celosvetove sladit... Jeste ze aspon mobily ano.... No a na mori je to obdobne.... Tkhle aby clovek mel nekolik druhu vyslilacek....
Ale i v CR by teoreticky pres CB slo odtah zavolat... Vetsinou se snad nekoho necha poprosit, at zvedne telefon a zavola odtah tam a tam....
ukaž mi prosím na někoho, kdo dneska nemá telefon.. to už si to můžu zavolat sám ne?? Teda pokud zase někde "u vás" například nemáte signál na poli mezi klokanama..
Na to, abys byl bez GSM signalu nemusis jezdit ani ke klokanum. V CR je takovych bilych mist pomerne dost.... V Rakousku, Italii, Chorvatsku taky. A to uz nemluvim o Rumunsku, Ukrajine, ci Albanii.
Je ale pravda, ze v Eu staci popojit 30km a nejspis narazis na civilizaci. Pokud teda muzes chodit a nemas treba zlomenou nohu po padu.... Ja nikomu vysilacku nevnucuju. Nekupuj si ji, kdyz nechces. Dotaz byl komunikace na moto. A na to jsem odpovedel. Nejaka kvalitni CB ci u nas UHF CB (k cemuz jsme diskusi dospeli ) bude slouzit vyborne a ma i vedlejsi "prijemne" funkce jako to, ze se ti pomerne zvysuje sance, ze se ti podari zavolat o pomoc, v pripade potreby. I v CR jsou lidi, co CB pouzivaji a lze se s nimi tudiz pomoci CB spojit.
Ale jak jsem psal, pouzivej si co chces a kdy chces, tvoje vec.
ale nemusíš se rozčilovat.. jen že když jsi v místě, kde není GSM signál, většinou se nikoho nedovoláš ani na PMR, které má dosah pár kilometrů.. a pokud ležíš někde ve stráni, a máš zlomenou nohu, musíš se nejdřív doplazit k motorce abys zmáčknul klíčovací tlačítko a zkoušel volat do neznáma.. Přeju hodně štěstí.. radši šáhnu do kapsy, teda pokud nemám zlomené obě ruce a vytočím 112 kde mi to "snad" chytí jakéhokoli operátora pokud zrovna nemá signál ten "můj" a zavolám si pomoc telefonem.. Vysílačku si fakt kupovat nemusím pokud chtít nebudu, už jen proto, že jednu mám.. pokud najdeš v ČR místo, kde není signál 30 km na žádného operátora dostaneš ode mne sladkou prémii ve formě čokoládového mobilního telefonu posypaného lentilkami..
O komunikaci se tady píše na více místech, letos v zimě jsem dlouho hledal a sbíral reference, až jsem skončil u F4, kde je dosah pro 99% mých potřeb dostatečný, komunikace naprosto čistá, výdrž na baterky plně dostačující a umožňuje i telefonování či poslech muziky, což využívá hlavně přítelkyně. O Tribe uvažuju pro případ, že bychom se vzdálili mimo dosah F4 a pro komunikaci mimo motorku třeba v kempu apod. Vysílačku jako základní komunikátor jsem nevolil mj. pro problémy s kvalitou komunikace a taky že se nekomunikuje full duplex, čili mluví vždy jen jeden. Nicméně pokud bude na trhu Tribe a bude opravdu funkční, soupravu o něj asi rozšířím.
i když tohle není diskuze úplně o BT mluvítkách, zajímalo by mě jestli tu někdo máte Cardo Scala G4, vím že Interphone F4 tu má plno lidí, čili i zkušeností je dost, ale o tej G4 zatím nic moc.
BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?
MAm Midland G8 a uplna spokojnost, je to suprava 2 vysielaciek +2 sluchatka do helmy a PTT klucovacie tlacitko atd, super to funguje na 1 nabitie 1 den komunikacie. Odporucam
xNOKIAx napsal:
nasiel som jednu co sa mi paci ale ta nema asi PMR446. je to aj s radiom. ale naco mi to bude ked sa s nikym nespojim napr tu v europe? tu je link http://cgi.ebay.c...K:MEWAX:IT
To je radioamatérská vysílačka, jako PMR to lze také použít, akorát člověk musí vědět vy frekvence. Některé vysílačky mají PMR frekvence už uložené.
Stepan Praha
BMW R 1200 GS Triple Black
AlesK napsal:
Patřím k tý pochybný skupince, který se říká radioamatéři a s kamarádem jsme ji zkoušeli na moto. Motorka jela po Plzni, já byl Hradci a nemělo to chybu. Samozřejmě přes převaděč na 145.700
Ptejte se, co vím, vysvětlím ...
No jo, Cčko, to jde chytit i z ručky, ale to pak člověk ruší Delta kroužky, a to si důchodci nemohou říct nic o počasí, atd...
Není to zase tak krutý, musíš jim nechat ráno půl hodinku a pak už je klid. Dá se říct, že dnes je na převaděčích pusto oproti minulosti. Vypichnul jsem ho i proto že je na něm dobře vidět, co dokáže dobrá (malá) anténa na dobrém místě i s malým výkonem
Interphone Tribe by měl být k vidění a fyzickému testování na Travel Eventu příští týden...
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...