sajmon napsal:
Nachazim se prave v Turecku a za rychlost 104 km/h mimo mesto me udelili 140 lir (70 euro) pokutu...
Tak to Ti závidím. Já tam měl dnes o rovných deset víc a jsem tam za 290,- TRL... A nevím, jestli to odpískat, nebo se přiznat...
Nic neřeš. Já mám u sebe dodnes 2 pokuty.
Jak psal Jirka 3X, můžeš jít na stanici a smlouvat slevu
Údajně, (info od Turků) mohou slevit až 50%, ale není to pravidlo
Pak můžeš zaplatit na čáře
V každém případě si tím nekažte dovolenou a na čáře se uvidí
A ještě jedna info: 70 kmh maximálka pro MOTO. Alespoň tak to bylo v roce 2007
Já jel 92 a dostal jsem v přepočtu pokutu asi 3600,-
Upravil PetrAT dne 13.05.2011 00:31
Policajti byli neuvěřitelně korektní. Vystupování, vzhled...
Snažil jsem to uhrát, ale jenom krčili rameny. Ukazoval mi rychlostní limity. Mimo město motorka 90 Km/h a přes to nejede vlak...
Nechám to u ledu a uvidím... Do pasu mi nic nepsal, jenom jsem dostal ten papír a na něm cifra. Jestli to zavedou do systému, tak mě na hranicích mají jako na talíři. Uvidíme...
Upravil radosek dne 13.05.2011 05:17
Radošku,nic neplať.Taky nás tam několikrát vyšáhli a dali nám složenky.Od tý doby jsem tam byl už asi 4x a na hranicích pohoda.Pokaď nemáš nic v pase tak na to peč.Jo a rychlost motorky je opravdu 70km/h.To by to museli zvednout.Právě že jsem se s nima hádal že tam žádná značka 70 není a oni mě uzemnili,že motorka u nich smí jezdit max 70.Drž se a užij si hory na východě.Dej s Kurdama pivko,tam policajti ne****ěj,tam jso jen vojáci.Když budeš jezdit po šoustkách tak si tě nikdo nevšimne a pokuty nebudou.
Tak já jsem dnes dostal od Turků 2x pokutu za rychlost, pokaždé 140 TL
Dostal jsem taky ty vypsané formuláře.Zítra bych měl být na hranicích , tak uvidíme, co se z toho vyklube..
ty to teda pekne kalis
snad projdes OK.
Koukam ze pred 14 dny kdy skoro snezilo byli asi zalezli. Kdyz jsem to projizdel, ani jsem si jich nikde nevsiml.
BMW F800GS MOTTO: Diky me moto je svet zas o neco mensi http://www.offroa...
dufino napsal:
ty to teda pekne kalis
snad projdes OK.
Koukam ze pred 14 dny kdy skoro snezilo byli asi zalezli. Kdyz jsem to projizdel, ani jsem si jich nikde nevsiml.
No trošku jsem to kalil - včera 1300km na ir-tr hranice a dnes dalších 1100 km..
Iránští policajti mě 4x stavili, ale vždy jen okázali ať zpomalím.
Na hranicích zase ta pakárna s rentgenem..ale jinak ok.
Užívej tepla,tady 300 kmpřed istanbulemje zase 10 st. a poprchá.
ještě k tomu neplacení - asi bych měl obavu tam příště jet, že mi to napálí i s úroky
ověřoval kamarád, kterého změřili společně se mnou
Jel tam další rok znova. Vše proběhlo bez potíží. Neplatil nic
kamarád před 6ti lety taky dostal v TR pokutu, bylo to na začátku pobytu, pak ještě cestovali cca měsíc po celé zemi a při výjezdu dostali k vystavené pokutě ještě dvojnásobek navíc. Asi je to individuální, možná dané hraničním přechodem, policajtama a kdoví čím ještě Raději zaplatit hned, než třeba za rok, při další návštěvě desetinásobek. Policajti se tam s tím nemažou. zabaví ti motorku a zaplať. Bohužel je Turecko tranzitní zemí do jiných zajímavých destinací.
Tak jsem v sobotu projel přes turecké hranice bez placení pokut, co jsem tam během cesty nasbíral...
Asi to nestačili ještě zadat do systému, protože na žádné kontrole po mě nikdo nic nechtěl
Nebo v tom mají bordel - odborně se tomu říká turecké hospodářství .
Jo a jeden němec na ADV, který se vracel z Iránu mi poradil, abych v turecku neplatil za dálnice a normálně projížděl přes mýtnice s elektronickou platbou. Udělal jsem to tak cestou tam i zpět, občas se
po projetí mýtnice za mnou rozhoukala houkačka čí co, ale nikdo mě nepronásledoval a ani na hranicích nebyly žádné problémy..
Potvrzuji nezaplacení pokuty a bezbolestný průjezd hraniční kontrolou. Ode dne uložení pokuty do dne přejezdu hranic uplynulo cca 5 dnů, takže pokud by spolupracoval registr dlužníků s registrem na hranicích, muselo by to tam dávno být...
Do příště bude jiná SPZ - konec leasingu, jiný pas - prochází platnost, a RČ si nezapisovali...
Takže nevidím problém...
Průjezdy mýtnicemi bez placení potvrzuji. Přilepit se za kamion v levém pruhu a vybrat si frekventovanou mýtnici = je klid. Houkačku nerozhoukám a policajti stojí když, tak na pravé straně přejezdů...
Ahoj nacházíme se v turecku a dostali jsme pokutu za rychlost pokuta nešla zaplatit má místě pouze jsme dostali doklad ale nevíme kde ji máme zaplatit
Můžete poradit
Stačí zaplatit na hranicích až se budeme vracet?
Má někdo aktuální info jak to chodi
Děkuji za rychlou odpověď
Na hranicich te poslou k oknu kde se plati cash. Ja platil 10lir za myto. Rikal jsem ji ze nemam a ona si vzala jedno Euro. Pokud mas jakykoliv nedoplatek, nepusti te pres hranice
Splněný sen moje 1100GS
Nj, v jedné z těch budek na hranici nás zastavil, vyjelo mu na PC že dlužíme prachy, šlo to kartou...
Doplněno: A dali nám slevu za včasné zaplacení, platili jsme méně než bylo vyměřeno. Ale už si nepamatuji, po jaké době by chtěli plnou platbu.
Upravil Suky dne 08.07.2024 19:23