Nori napsal:
Jo,taky jsem tam byl.Posledně na geesu,týden před tím,jel jsem na gsx-r, mě **** zastavoval v solidním náklonu,stál uprostřed pruhu v zatáčce.Už tři poslední víkendy chytají jenom a hlavně všechny motorkáře.Řeší hlavně sklon značek,chlast a TK.Pozor na modrou oktávii s bradavicí.
U Vás mají modrou ? U nás na vysočině jezdí dvě červený. A taky jsou takový bradavičnatý. Jednou mě brali v autě a musím říct, že v nich jezdí rozumní a v pohodě chlapi. Stačí být slušnej.
Kluci, policie v CR je jeste hoooodne mirna a hodna.... Tohle se stalo australskemu kolegovi z prace:
Jeli na motorkach na projizdku, celkem pet motorek. Prekrocili rychlost. Policajti zmerili pouze prvni motorku, ale zastavili vsech pet. Sdelili jim, ze zavodili (za coz je dost vysoka sazba) a vsech pet motorek na miste zabavili. Kolega se obratil na soud, najal pravnika. Trvalo ctyri mesice, nez soud dospel k zaveru, ze nezavodili, ale jeli pouze rychle. A protoze byl zmeren pouze prvni motorkar, ten to "odnese" a prijde o ridicak a jeho motorka je zabavena na dalsich sest mesicu. No, soud sice vyhral, ale musi zaplatit soudni vylohy, vcetne sveho pravnika a to ve vysi 8000 dolaru. Fakt, ze nepravem zabavenou motorku pouziva na dopravu do prace a po dobu co mu ji drzeli si musel pronajimat jinou taky nikoho nezajima.... Toz tak.
A nejake diskuze o sklonu SPZ... To tu neexistuje. Staci a by policajt pojal podezreni a v ten okamzik mate odstavene moto.
Vjetrnik napsal:
to Hicks: soukromá jízda, soukromá jízda, soukromá jízda....
jses si jisty, ze pokud je vozidlo v majetku SRO nemusis uvadet komu jsi ho pujcil?
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
petrs napsal:
Kluci, policie v CR je jeste hoooodne mirna a hodna.... Tohle se stalo australskemu kolegovi z prace:
Jeli na motorkach na projizdku, celkem pet motorek. Prekrocili rychlost. Policajti zmerili pouze prvni motorku, ale zastavili vsech pet. Sdelili jim, ze zavodili (za coz je dost vysoka sazba) a vsech pet motorek na miste zabavili. Kolega se obratil na soud, najal pravnika. Trvalo ctyri mesice, nez soud dospel k zaveru, ze nezavodili, ale jeli pouze rychle. A protoze byl zmeren pouze prvni motorkar, ten to "odnese" a prijde o ridicak a jeho motorka je zabavena na dalsich sest mesicu. No, soud sice vyhral, ale musi zaplatit soudni vylohy, vcetne sveho pravnika a to ve vysi 8000 dolaru. Fakt, ze nepravem zabavenou motorku pouziva na dopravu do prace a po dobu co mu ji drzeli si musel pronajimat jinou taky nikoho nezajima.... Toz tak.
A nejake diskuze o sklonu SPZ... To tu neexistuje. Staci a by policajt pojal podezreni a v ten okamzik mate odstavene moto.
to ... to je skoro na emigraci
17 cm
allroad napsal:
osoba blízká ve smyslu ust. §§ 60/1, 68/4 zák. č. 200/1990 o přestupcích
A proč šikana? Jezdím tam pravidelně a vím, že si to někteří pletou s okruhem...
jenomze osoba blizka nevim, jestli je u moto vlastnene sro pouzitelna...
17 cm
Ale nee. Jen se clovek musi ridit zakony a pravidly. Pak je vse ok. Pokud si mysli, ze si muze delat co chce, blbe dopadne. Tezko rict, co pet motorkaru zkouselo na policajta a ten jim to vratil.... Jen jsem chtel poukazat, ze v CR jsou hodne mirni, ze muze byt i hur. V CR jsem hodnekrat s policajty diskutoval.... tady ani omylem a oni ani zadnou diskusi nepripusti. Takhle to je, tady je slozenka na pokutu a pokud se ti to nelibi tak soud....
Asi pred pul rokem jsem se stehoval, a v prechodnem obdobi mezi zmenou adres jsem nekde prekrocil rychlost. Bohuzel mi poslali slozenku na starou adresu a pokuta ke mne nedorazila. Dorazilo ke mne az oznameni o zruseni registrace vsech motorovych vozidel, z duvodu nezaplaceni pokuty v terminu. Opetovne zaregistrovani az po zaplaceni pokuty a uhrazeni extra urednickych poplatku.... Taky zpusob jak zajistit placeni pokut a rekl bych, ze docela ucinny.
petrs napsal:
Ale nee. Jen se clovek musi ridit zakony a pravidly. Pak je vse ok. Pokud si mysli, ze si muze delat co chce, blbe dopadne. Tezko rict, co pet motorkaru zkouselo na policajta a ten jim to vratil.... Jen jsem chtel poukazat, ze v CR jsou hodne mirni, ze muze byt i hur. V CR jsem hodnekrat s policajty diskutoval.... tady ani omylem a oni ani zadnou diskusi nepripusti. Takhle to je, tady je slozenka na pokutu a pokud se ti to nelibi tak soud....
Asi pred pul rokem jsem se stehoval, a v prechodnem obdobi mezi zmenou adres jsem nekde prekrocil rychlost. Bohuzel mi poslali slozenku na starou adresu a pokuta ke mne nedorazila. Dorazilo ke mne az oznameni o zruseni registrace vsech motorovych vozidel, z duvodu nezaplaceni pokuty v terminu. Opetovne zaregistrovani az po zaplaceni pokuty a uhrazeni extra urednickych poplatku.... Taky zpusob jak zajistit placeni pokut a rekl bych, ze docela ucinny.
ja bych mel podezreni, ze takhle nejak zacina sikana STREDNI TRIDY.
Staci se podivat napriklad do UK... tam jsou v tomhle extra mistri.
---
Kazdopadne za svobodu se musi bojovat!!
17 cm
allroad napsal:
A proč šikana? Jezdím tam pravidelně a vím, že si to někteří pletou s okruhem...
Myslim že použitelná neni, vlastníkem a provozovatelem je firma a ta žádnou osobu blízkou nemá, takže pokud firma nesdělí kdo řídil, dostane pokutu firma.
------------------------------------------------
Lo there do I see my father. Lo there do I see my mother and my sisters and my brothers. Lo there do I see the line of my people, back to the beginning. Lo, they do call to me, they bid me take my place among them, in the Halls of Valhalla, where the brave may live...forever.
allroad napsal:
V knize jízd musí být vedena soukromá jízda...KJ zajímá FÚ ne policii.
V případě překročení rychlosti, není co řešit...
Budeme jezdit podle předpisů a máme klid
ja jezdim v obci max do +20 mimo do +30. Tedy vetsinu casu.
To je v tamci 2000+2 body.
Nevidim smysl v presnem nasledovani nasich prepisu... nebo tobe prijde 50km/h na MAGISTRALE v Praze smerem do a z Brna jako ROZUMNE?
To same je mistni uprava rychlosti v nekterych vesnicich. Pouzivaji to prave k sikane motoristu.
Mne porusovani prepisu nebavi... ale taky se nehodlam nechat sestrelit protoze nekdo zapomel dat ceduli konec omezene rychlosti apod.
Ma to 2 strany mince... pravidla, ktera nejsou nastavena proto, aby jsme jezdili bezpecneji.. a PRIMERENE... ale ktere protistrana pouziva jako NASTROJ na buzeraci nas ridicu... odmitam do detailu respektovat.
Navic s mym najezdem okolo 50-60 000 km rocne bych stravil v aute extra 2 tydny navic. Zbytecne...
Co mne spis desi je nedodrzovani rychlosti ve spatnych podminkach -- noc/zima/led/snih apod. To je neco, z ceho mam fakt strach.
A tenhle ULTRArestriktivni system, co tu mame... te vychove k OSOBNI ODPOVEDNOSTI ridice tedy myslim fakt nepomaha.
Kdyz nikdo nic nemuze.. tak jak se dostane z retezu, je zle. A to se tu castecne myslim deje.
17 cm
Fila napsal:
navic motorkari jsou spise pozitivne diskriminovany, protoze vsechny stacionarni radary (az asi na 2 v Praze) foti jenom predek vozidla
boze! ...ktery 2 foti zezadu??!
Ono je to zatím beztak jedno, protože na motorce stejně není nikdy vidět obličej díky helmě, i kdyby byla fotka i zezadu.
Kniha jizd.. kniha jizd... kniha jizd... kniha jizd...
a tachograf bys náhodou nechtěl
nema smysl diskutovat jestli pravnicka osoba platici DPH v soucasne dobe (de iure) musi vest Knihu jizd.
Musi...
Hixy nebuď vovce a nastuduj si materiál:
1) pčr nemá právo do knihy jízd nahlížet, pokud nejde o zjišťování trestného činu, tedy nižší přestupky = nemají nárok, obvykle se zeptám "a Vy jste finanční úřad?" a už vědí
2) i kdybys ji ukázal a byl bys tam zapsanej jako řidič, jediný důkaz proti Tobě je Tvá výpověď, doporučuji opakovat doblba "odmítám podat výpověď" - důkazní břemeno nese pčr, oni musí DOKÁZAT, žes tam seděl TY, pokud odmítneš podat výpověď (garantováno Listinou základních práv a svobod) a nezastavili Tě při spáchání přestupku, nemají důkaz, ani kniha jízd není důkaz - chce to trénink, znalosti a žaludek
Buď cestu najdu, nebo si udělám vlastní.
Venco, Ty jsi už někdy viděl takhle dorůžova vyholenou vovci? Já bych to viděl na jiné zvíře....
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Fila napsal:
navic motorkari jsou spise pozitivne diskriminovany, protoze vsechny stacionarni radary (az asi na 2 v Praze) foti jenom predek vozidla
Ono je to zatím beztak jedno, protože na motorce stejně není nikdy vidět obličej díky helmě, i kdyby byla fotka i zezadu.
a tachograf bys náhodou nechtěl
nema smysl diskutovat jestli pravnicka osoba platici DPH v soucasne dobe (de iure) musi vest Knihu jizd.
Musi...
1) pčr nemá právo do knihy jízd nahlížet, pokud nejde o zjišťování trestného činu, tedy nižší přestupky = nemají nárok, obvykle se zeptám "a Vy jste finanční úřad?" a už vědí
2) i kdybys ji ukázal a byl bys tam zapsanej jako řidič, jediný důkaz proti Tobě je Tvá výpověď, doporučuji opakovat doblba "odmítám podat výpověď" - důkazní břemeno nese pčr, oni musí DOKÁZAT, žes tam seděl TY, pokud odmítneš podat výpověď (garantováno Listinou základních práv a svobod) a nezastavili Tě při spáchání přestupku, nemají důkaz, ani kniha jízd není důkaz - chce to trénink, znalosti a žaludek
Dovoluji si tě drobet doplnit. Stalo se mě osobně, že mě změřili na Cínovecké a se služebním vozem. Lejstro přijde na firmu a firma má povinnost sdělit, kdo vozidlo v daný moment užíval. Jenom blázen by nesdělil, stát má nástroje, jak té firmě znepříjemnit život. Pokud firma nesdělí řidiče - nemá evidenci - má v tom čurbes - hrozí návštěva finančáku a dalších buzer složek státu a ve finále se to prostě nevyplatí.
Existuje jedno elegantní řešení:
dané "postižené" vozidlo měl ten den někdo oficiálně pronajmuté k soukromé jízdě - podpořeno dokladem o zaplacení ve firmě a smlouvou. Ve smlouvě MUSÍ být výslovně uvedeno, že se nájemci povoluje svěřit k řízení vozidlo osobě třetí. A firma "napráší" nájemce. Tím je z toho venku.
No a potom již následuje klasika pro nájemce - nezlobte se, ale sami vidíte, že ten obličej není můj a dále odmítám podat vysvětlení............... Nutnost je mít tu smlouvu sebou a předložit jí orgánu.
V praxi - Tvůj k sicht ve služebáku - řešení - kolegyně má na ten den pronajaté vozidlo a co čert nechtěl, má široké mužské příbuzenstvo.
Náklady cca 2000,- i s "bolestným" kolegyni.
Reálně hrozící průšvih - 15000,- a hlavně rok čistírny.
Na Cínoveckou obzvlášť bacha. Člověk jede už od Proseka po dálnici, po cestě je u silnice akorát pumpa a cedule konec Prahy je v nedohlednu. Prý ji posunuli zase o kus dál na Zdibskou průmyslovou zónu. Byla těsně před odbočkou na Líbeznice. Měří z mostu přes dálnici a nebo kolem pumpy. Pokud tam máte "předpisových" 130, tak jste v řiti. Máte o 50km víc, než je v obci na dálnici povoleno. Sprostá buzerace a kasír flek.
Upravil Medik dne 11.05.2011 08:30
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Venco, Ty jsi už někdy viděl takhle dorůžova vyholenou vovci? Já bych to viděl na jiné zvíře....
jeste, ze to neni yelen
17 cm
petrs napsal:Kluci, policie v CR je jeste hoooodne mirna a hodna....
Já sem vám to říkal.........
Upravil swat dne 11.05.2011 10:49
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
Fila napsal:
navic motorkari jsou spise pozitivne diskriminovany, protoze vsechny stacionarni radary (az asi na 2 v Praze) foti jenom predek vozidla :)
a tachograf bys náhodou nechtěl*helpless*
Musi...
Dovoluji si tě drobet doplnit. Stalo se mě osobně, že mě změřili na Cínovecké a se služebním vozem. Lejstro přijde na firmu a firma má povinnost sdělit, kdo vozidlo v daný moment užíval. Jenom blázen by nesdělil, stát má nástroje, jak té firmě znepříjemnit život. Pokud firma nesdělí řidiče - nemá evidenci - má v tom čurbes - hrozí návštěva finančáku a dalších buzer složek státu a ve finále se to prostě nevyplatí.
Existuje jedno elegantní řešení:
dané "postižené" vozidlo měl ten den někdo oficiálně pronajmuté k soukromé jízdě - podpořeno dokladem o zaplacení ve firmě a smlouvou. Ve smlouvě MUSÍ být výslovně uvedeno, že se nájemci povoluje svěřit k řízení vozidlo osobě třetí. A firma "napráší" nájemce. Tím je z toho venku.
No a potom již následuje klasika pro nájemce - nezlobte se, ale sami vidíte, že ten obličej není můj a dále odmítám podat vysvětlení............... Nutnost je mít tu smlouvu sebou a předložit jí orgánu.
V praxi - Tvůj k sicht ve služebáku - řešení - kolegyně má na ten den pronajaté vozidlo a co čert nechtěl, má široké mužské příbuzenstvo.
Náklady cca 2000,- i s "bolestným" kolegyni.
Reálně hrozící průšvih - 15000,- a hlavně rok čistírny.
Na Cínoveckou obzvlášť bacha. Člověk jede už od Proseka po dálnici, po cestě je u silnice akorát pumpa a cedule konec Prahy je v nedohlednu. Prý ji posunuli zase o kus dál na Zdibskou průmyslovou zónu. Byla těsně před odbočkou na Líbeznice. Měří z mostu přes dálnici a nebo kolem pumpy. Pokud tam máte "předpisových" 130, tak jste v řiti. Máte o 50km víc, než je v obci na dálnici povoleno. Sprostá buzerace a kasír flek.:@
firma a buzerace - firma nemá povinnost "hlásit" řidiče pčr, když jde o přestupek, ne o trestný čin, toto je důkazní břemeno na straně pčr - že je to reálně tak, jak píšeš, je jeden z mýtů z kolekce "novodobé pověsti pražské", osobně jsem měl na starost vozový park a používám služebák více než deset let, mám to z obou složek firmy z vlastní zkušenosti - s pčr je třeba komunikovat co nejméně a nejpřesněji, ovšem znám málo zástupců firem, kteří nepráší řidiče - na to však musí pamatovat řidič služebáku:
1) vždy a všude jezdit ve dne v noci v změ v létě se stínítkem, aby nebylo vidět obličej - moto = helma
2) při předvolání máte několik možností, vždy si musíte nechat předložit důkazy proti OSOBĚ, což není SPZ/RZ na vozidle a podle závažnosti situace a podle předložených důkazů je třeba zvážit další postup, tedy pokud jsem opravdu spáchal přestupek a pčr/orgán má opravdu důkazy, obvykle nemá cenu protahovat agónii a přistoupit na řešení (i toto má své řešení: poznáváte se na té fotce? no to nejsem já? ale vždyť to jste celej vy! ne, to je jeden pán z Ruska, my se potkali na benzínce a hned nás zaujalo, jak jsme si strašně podobný, pak mě poprosil o zapůjčení vozu, takže jsem mu půjčil auto a jak velí zákon, zde jsou jeho iniciály, co mi nadiktoval: Vladimír Putin, Rudé nám., Kreml, prý mu můžu napsat, kdyby něco), nebo:
a) odvolám se na "osobu blízkou" - to udělá jen trouba, protože tím dává orgánu za pravdu, že byl spáchán přestupek člověkem Tobě blízkým = mohou povolávat k podání vysvětlení několikrát celé příbuzenstvo a kamarády atd.
b) opakuji dokola "odmítám výpovídat" dle ZLPS
c) uvedu řidiče - byl to Imam Bargah Asna Ashri, adresa Street 19
Islamabad, Pakistan (reálná osoba), je na orgánu kontaktovat "řidiče"
firma a buzerace - firma nemá povinnost "hlásit" řidiče pčr, když jde o přestupek, ne o trestný čin, toto je důkazní břemeno na straně pčr - že je to reálně tak, jak píšeš, je jeden z mýtů z kolekce "novodobé pověsti pražské", osobně jsem měl na starost vozový park a používám služebák více než deset let, mám to z obou složek firmy z vlastní zkušenosti - s pčr je třeba komunikovat co nejméně a nejpřesněji, ovšem znám málo zástupců firem, kteří nepráší řidiče - na to však musí pamatovat řidič služebáku:
1) vždy a všude jezdit ve dne v noci v změ v létě se stínítkem, aby nebylo vidět obličej - moto = helma
2) při předvolání máte několik možností, vždy si musíte nechat předložit důkazy proti OSOBĚ, což není SPZ/RZ na vozidle a podle závažnosti situace a podle předložených důkazů je třeba zvážit další postup, tedy pokud jsem opravdu spáchal přestupek a pčr/orgán má opravdu důkazy, obvykle nemá cenu protahovat agónii a přistoupit na řešení (i toto má své řešení: poznáváte se na té fotce? no to nejsem já? ale vždyť to jste celej vy! ne, to je jeden pán z Ruska, my se potkali na benzínce a hned nás zaujalo, jak jsme si strašně podobný, pak mě poprosil o zapůjčení vozu, takže jsem mu půjčil auto a jak velí zákon, zde jsou jeho iniciály, co mi nadiktoval: Vladimír Putin, Rudé nám., Kreml, prý mu můžu napsat, kdyby něco), nebo:
a) odvolám se na "osobu blízkou" - to udělá jen trouba, protože tím dává orgánu za pravdu, že byl spáchán přestupek člověkem Tobě blízkým = mohou povolávat k podání vysvětlení několikrát celé příbuzenstvo a kamarády atd.
opakuji dokola "odmítám výpovídat" dle ZLPS
c) uvedu řidiče - byl to Imam Bargah Asna Ashri, adresa Street 19
Islamabad, Pakistan (reálná osoba), je na orgánu kontaktovat "řidiče"
a především platí tato dvě pravidla: 1. S policajty se nebavíme.
2. S policajty nic neřešíme na místě.
zmr*ům zmar![/quote]
Na D-fensu jsem již léta a to, co uvádíš je zřejmé, ale pokud je majitel - ředitel firmy pokakánek (slušně řečeno) tak prostě napráší prvního člověka, kterej je v knize jízd. A jsi v pr.... Potom nastupuje plán "B" který jsem popsal já, když si vyžádáš odeslání bonzu těsně před lhůtou, aby jsi měl šanci něco pořešit.
Typicky - ve firmě je směrnice, kdo služební vozy smí řídit a za jakých podmínek a jak se vede dokumentace. Takže na případný bonz jsi krátký i se stínítem. Nepočítám v to ani záznam z GPS bonzáka. Všechno dost záleží na vedení firmy. A pokud víš, že je vedení předposr...., musíš řešit situaci kreativněji. Jo a autopark mám ve firmě na krku už roky, byť je to jenom 7 aut, ale z toho jsou 3 ředitelské, jedno programátora, jedno techniků a dvě "curvotočky" pro různý plebs.
Zkus vysvětlit programátorovi, že se nemá bavit s policajtem. Typicky se před uniformou podělá a je z něj vovce. Tluču jim všem do hlavy, že když mají potíže, mají volat mě dřív, než si to pod...samí ještě víc.
Mimochodem, lepší než stínítko je kukla. Zakázaná není a navíc jsem na ní zvyklej. Taky je z ní normálně vidět a stínítko ti na nízko sedící trojnožku je stějně na houby. A nebo mít na všech dokladech lysou fotku a jezdit zarostlej jako Metuzalém a nebo arabskej terorista. Oholit a ostříhat to jde snadno.
A pokud mě jde o roční čistírnu, tak fakt nesklopím uši a nepůjdu to "řešit" s PČR, ale koukám, jak papíry zachránit, abych o ně nepřišel z úřední povinnosti.
Upravil Medik dne 11.05.2011 11:21
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
AD1. jedná se o přestupek, dostaneš předvolání k sepsání protokolu o podání vysvětlení
AD2. přece si nebudu kazit den s arogantním podnikatelem ne, a celou věc oznámím správnímu orgánu (obec s rozšířenou působností) a jim pak můžeš říct že jim knihu jízd neukážeš, vyžádají si ji přes FU. A FU si pak na tobě pěkně smlsne bo se začnou šťourat v tom, proč máš moto firemní a jakpak jsi na top s odpisem dph když ho v 80% používáš pro soukromé účely, a už se vezeš. FU ti vyměří nedoplatek daně kterej bude víc než ta blbá tisícovka za rychlost do 20km v obci.
AD3. a kdo se pak bude smát ? Jak se říká kdo se směje naposledy ten se směje nejlépe a pokud nemáš známé na obci, si na tobě tak smlsnou bo za tebe mají pěknou prémii. A třeba si tě ani nepředvolají tak jak v prně a rovnou ti pošlou příkaz k platbě na kterej se Ty pak můžeš odvolat.
Skus se hádat s policajtem na jih od nás a nebudeš se stačit divit.
Jo a málem bych zapoměl. Jak nemají důkaz? To že vyfotili tvou motorku která je v s.r.o a může na ní jet třeba svatej Venca Fochcalpádllo páč přestupkovej zákon: 200/1990Sb §22 odst. 2 (2) Přestupku se dále dopustí ten, kdo jako provozovatel vozidla nezná údaje o totožnosti osoby, které svěřil nebo přikázal vozidlo k řízení.
Nazdar bazar.
Kdo chce psa být hůl si vždycky najde a že těch holí má několik
A furt ti stejní lidi a furt ty stejný věci. A doufám že až pojedete rychle a nějakej důchodce Vás sestřelí bo vás neviděl přijíždět zprava bo jste jeli strašne rychle a od už má pomalejší refexi a vy se budete válet v tratolišti krve na silnici a v kapse bundy bude ležet kartička: 1. S policajty se nebavíme.
Pak koupín žulovej šutr a kamoš ti to tam nechá vytesat pro výstarahu druhejm.
swat napsal:
A furt ti stejní lidi a furt ty stejný věci. A doufám že až pojedete rychle a nějakej důchodce Vás sestřelí bo vás neviděl přijíždět zprava bo jste jeli strašne rychle a od už má pomalejší refexi a vy se budete válet v tratolišti krve na silnici a v kapse bundy bude ležet kartička: 1. S policajty se nebavíme.
Pak koupín žulovej šutr a kamoš ti to tam nechá vytesat pro výstarahu druhejm.
Zase to tolik neprožívej
Dělal jsem u četnictva několik let a to na dopravce. Vím své. jako velitel směny a dozorčí si pamatuju, co jsem tam měl za genetickej materiál. Z 15 lidí mělo tak 9 mozek a z těch 9 ho jenom 5 používalo. Aktivní moravskej t.rotl a nebo středočeskej vyčůránek a úplatkolovec v Praze bylo holé neštěstí. Zastřelit to nesmíš a než se toho zbavíš ze směny....... A hlavně, co uděláš s tím, že tě někde vyfotí a za půl roku předvolají. Už si prd pamatuješ. Kdyby se policajti nepoužívali jako další výběrčí daní, tak by přesrupce zajistili vždy na místě a potom se těžko na něco vymlouvá. Pokud se fotí "do zásoby" třeba typicky ta Cínovecká, kde je široko daleko pole, tak to se na mě nezlob, ale to je prasárna. Ovšem stejně to udělat musíš, pokud tě tam naženou, ale potom se zase nediv,že se prasárně lidi brání.
AD1. jedná se o přestupek, dostaneš předvolání k sepsání protokolu o podání vysvětlení
AD2. přece si nebudu kazit den s arogantním podnikatelem ne, a celou věc oznámím správnímu orgánu (obec s rozšířenou působností) a jim pak můžeš říct že jim knihu jízd neukážeš, vyžádají si ji přes FU. A FU si pak na tobě pěkně smlsne bo se začnou šťourat v tom, proč máš moto firemní a jakpak jsi na top s odpisem dph když ho v 80% používáš pro soukromé účely, a už se vezeš. FU ti vyměří nedoplatek daně kterej bude víc než ta blbá tisícovka za rychlost do 20km v obci.
AD3. a kdo se pak bude smát ? Jak se říká kdo se směje naposledy ten se směje nejlépe a pokud nemáš známé na obci, si na tobě tak smlsnou bo za tebe mají pěknou prémii. A třeba si tě ani nepředvolají tak jak v prně a rovnou ti pošlou příkaz k platbě na kterej se Ty pak můžeš odvolat.
Jo a málem bych zapoměl. Jak nemají důkaz? To že vyfotili tvou motorku která je v s.r.o a může na ní jet třeba svatej Venca Fochcalpádllo páč přestupkovej zákon: 200/1990Sb §22 odst. 2 (2) Přestupku se dále dopustí ten, kdo jako provozovatel vozidla nezná údaje o totožnosti osoby, které svěřil nebo přikázal vozidlo k řízení.
Nazdar bazar.
Kdo chce psa být hůl si vždycky najde a že těch holí má několik
tak jo, tak to jo, to beru, teď jsem se z toho posadil na pr*el
kdo dostane jaké předvolání? nerozumím - bavíme se o verzi, kdy je udán řidič služebního vozidla svým "kolegou", že to vozidlo může používat - podání vysvětlení = žádost o předložení důkazů proti OSOBĚ řidiče - pokud nejsou, proč mám udávat sebe, nebo jiného kolegu, který vozidlo řídil, když jsem mu jej půjčil? PROČ? toto je práce orgánu, odhalovat viníky, pokud to nechce dělat, nebo neumí, já nebudu pomáhat orgánům proti sobě, ani proti jiným, kdo to dělá a PROČ? je to tak správné? naprášit vlastní ženu, že řídila, aby dostala pokutu? tak je to v pořádku, protože to říká zákon, který jsem si nevymyslel, ale udělali to za mě jiní, kteří mě ani neznají a přesto mi regulují život? ale to už se dostáváme jinam... je správné, když to přikáže zákon, naprášit všechny židy, jako to bylo v nějakém roce 1944?
AD2. přece si nebudu kazit den s arogantním podnikatelem ne
jakej podnikatel? zaměstnanec - kdo komu co kazí? já někoho žádám, aby mě či někoho jiného reguloval takovým způsobem se všemi dopady? ne
že jim knihu jízd neukážeš, vyžádají si ji přes FU. A FU si pak na tobě pěkně smlsne bo se začnou šťourat
prosil bych uvést konkrétní případ a statistiku případů, kdy toto potká zaměstnance řídící služební vozidlo, děkuji, do té doby je to pro mě mýtus z "nových pověstí pražských"
s orgány se nehádám ani u nás, ani na severoseverovýchod od nás, jednak to je vždy jen ke škodě věci, druhak se s orgány NEBAVÍM, protože v dobré víře necha mohu sobě vykopat hrob jak hrom - jinak cajti na jih od nás obvykle pomohou a poradí, cítíte ten rozdíl?
Listina základních práv a svobod je nadřazena zákonům (je to i součástí mezinárodních regulací a úmluv, kdy tedy: (Čl.37)
(1) Každý má právo odepřít výpověď, jestliže by jí způsobil nebezpečí trestního stíhání sobě nebo osobě blízké.
FU ti vyměří nedoplatek daně kterej bude víc než ta blbá tisícovka za rychlost do 20km v obci.
úplůně přehlížíte fakt, že moje rady jsou směřovány především Hixovi a úplně nejdůležitější je potřeba zvážit si všechny okolnosti, proměnné a možné dopady ke každému případu zvlášť
a úplně ignorujete rozdělení přestupek/trestný čin, ale nejvíc mě mrzí, že ignorujete DŮVOD předvolání - vážně si myslíte, že všechny přestupky jsou jednak morálně správně považovány vždy a za všech okolností za správné, tedy jejich určení, co je a co není přestupek? fakt věříte tomu, že orgány hrají fér? fakt jste doposud neprokoukl pomalu se utahující smyčku zvyšující se bohapusté buzerace za účelem sekundárního výběru daní???
na jih od nás neznám tak absurdní dopravní omezenost s buzerací, jako především v Praze, kde je na dálnici přechod pro chodce s 50km/h (Strakonická pod Cukrákem, asi pro dva chodce za rok), několikaproudá dálnice ve městě bez přístupu chodců s 50km/h a radary atd. atd.
všude je něco, ale takové prasárny, jaké na nás praktikuje establishment spolu s chudáky orgány, to už si žádá revoltu - není se co divit, že se občané začínají stavět na zadní a nenechají si jen tka nakálet na lebku