Větrošu s GPS to jde ale obejít, mrknu zvolím jinou trasu. Na papíře mám jako čmárat vymejšlet novej papír podle mapy jo. ?
Na jednu roličku? Něvěřím.....chci vidět důkaz místo slibů !!!
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
Polišu, tak až teď dopíšu další cestu a budu z roadbooku vymotávat tu loňskou, tak Ti to nafotím....
Jinak tupé poslouchání navigace se vyplatí:
- jednou jsem v Ostravě jel autem po cyklostezce, kudy mne vedla, bohužel nechápala, že autem to nejde po schodech
- jednou v Polsku to vzala přec cikánské gheto
- podruhé autem v Polsku nás hnala přes les offroadem, protože to bylo kratší než po nové silnici po vrstevnici kolem kopce
- někde u Jihlavy nás otáčela v areálu JZD
...prostě není nad to, volit si trasu sám...a mít ji připravenou v roadbooku a papírovou mapu pro jistotu mít v kufru...
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
tak si domluv s TomemTT lekci navigačních schopností a hlavně ovládat svoji GPS, to se mi taky stávalo, ale už jsem dorostl a umím v navigasi nastavit jaký cesty používat a jaký ne ( placený, neplacený, polní,atd.)
Cože autem po cyklostezce.....píšu si Vjetrník -2000,- kč vybrat na dalším sraze
Ale i tak si můžu připravit cestu sám v GPS že jo. A mapu ssebou tahám vždycky. Jdu si chystat mapu na slovensko, trochu tam pojezdím.
cya
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
jj Vjetrniku. Chyba neni v pristroji, ale v tom prijstroji, co to GPS ovlada.... Take se mi stavalo z pocatku, ze jsem v rakouske casti Sumavy koukal jak puk na cestu, ktera koncila zaveji v lese a navigace tvrdosijne tvrdila, ze mam pokracovat dal...
....pre mna by bolo použivanie roadbooku v bežnej premavke nebezpečne moc to odputava pozornost a ešte je treba nna to šahat a previjat.....každy kto ma vyššiu radu navigacie si dokaže v navigacii naplanovat podla papierovej mapy uplne dokonale či už podla čisiel ciest alebo prejazdovych bodou,takže do bežnej premavky určite pre mna gps.........no a orientačne offroad zavody jasne to je ine kafe a tam sa ukaže aj kto čo v hlave ma , tam je roadbook nepostradatelny........v poslednej dobe ma zaujal aj oziexplorer pre enduro jazdenie
Ten malej, který je vidět na fotce Vjetrníka, je na cestování naprosto ideální. Na papír si tam člověk může napsat nějaké cizí fráze (kam vede tahle cesta, kde se tady dá koupit pivo, kde jsou nějaké hezké holky...) a poznámky k cestě (třeba na následující den). Takže tam může být za městem xxx, odbočka na 120km doprava k vykopávkám YYYY z římské doby, na 156km vesnice XXXX s dobrým jídlem v restauraci XXXX atd...
Tohle se do navigace píše blbě a člověk si to může připravit na celý den podle průvodce večer..
fkbart: ty závodní pochopitelně jsou, bez toho by to bylo večer a v noci nemožný. Ten cestovatelský má taky volitelné (to znamená že příplatkové) diodové podsvícení http://www.tourat...ucts_id=58