Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Září 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Obecné doplňky na motorku
Strana 2 z 3:   1    2    3  

NOVINKA Garmin Montana
Saturnin
Přidané 08.07.2011 17:51

Registrace: 30.06.09
Je už známé datum uvedení do prodeje?

TomasTT
NOVINKA Garmin Montana
Přidané 08.07.2011 19:37

Registrace: 15.03.07
Konec července/ začátek srpna. Jsou mírné technické problémy. Garmin NEDAL k dispozici prototyp s aktivními zády a bez toho se nedá pracovat na držáku, takže držák bude někdy za rok. Horší je, že tam je mraky chyb a nedodělků a podle produktového týmu je to tak OK, že cílové skupině to tak bude vyhovovat. To znamená mimo jiné filtraci zobrazení podrobností s rychlostí jízdy Sad Pro mě je to zatím dost o ničem.
Tomáš Kocanda
www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...

Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...

www.touratech.cz
hicks
NOVINKA Garmin Montana
Přidané 08.07.2011 19:39

Registrace: 09.07.08
TomasTT napsal:
Konec července/ začátek srpna. Jsou mírné technické problémy. Garmin NEDAL k dispozici prototyp s aktivními zády a bez toho se nedá pracovat na držáku, takže držák bude někdy za rok. Horší je, že tam je mraky chyb a nedodělků a podle produktového týmu je to tak OK, že cílové skupině to tak bude vyhovovat. To znamená mimo jiné filtraci zobrazení podrobností s rychlostí jízdy Sad Pro mě je to zatím dost o ničem.

vypada to ale zajimave...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2

Ivan
NOVINKA Garmin Montana
Přidané 11.07.2011 14:49

Registrace: 10.02.07
Zeptám se blbě, ale co vás na té navigaci zaujalo? Mně osobně skoro nic, snad kromě foťáku s polohou a to bych si ještě představoval že doma stáhnu prošlou trasu z dovolené a automaticky se mi stáhnou fotky a na čáře trasy budu mít na ně odkaz nebo miniatury co půjdou rozkliknout:-). Podle parametrů a toho co umí bych Montanu na motorku, zdůrazňuji na motorku asi nechtěl ale třeba se pletu...

hicks
NOVINKA Garmin Montana
Přidané 11.07.2011 14:54

Ivan napsal:
Zeptám se blbě, ale co vás na té navigaci zaujalo? Mně osobně skoro nic, snad kromě foťáku s polohou a to bych si ještě představoval že doma stáhnu prošlou trasu z dovolené a automaticky se mi stáhnou fotky a na čáře trasy budu mít na ně odkaz nebo miniatury co půjdou rozkliknout:-). Podle parametrů a toho co umí bych Montanu na motorku, zdůrazňuji na motorku asi nechtěl ale třeba se pletu...

no je to mix turisticke + slusne motorkove navi, co jsem pochopil?

To treba mne zajima...

Co je napr. skvela funkce je kompas -- tocis s navi a hejbe se ti mapa s trasou pred tebou. Skvely na objizdeni bourkovejch mraku Smile
17 cm

TomasTT
NOVINKA Garmin Montana
Přidané 12.07.2011 11:44

Mě taky nezaujala - jak jsem zjistil, že to filtruje zobrazení (t.j. že to nemá základ software GPSMAP ale z navigací typu Oregon) a že výrobce neuvažuje o změně, tak to bylo celkem jasný. A protože ten vývojový tým je úplně mimo, naprosto odmítají jakékoliv připomínky i vývojářů co dělají v Garminu jiné navigace na motorku, tak to bude těžký. Bohužel Garmin je postavený na týmech, které často jdou proti sobě (jachtaři proti moto apod) a v tomhle případě je to evidentní, že si to chtějí dělat po svém a nezajímá je, co by lidi chtěli v navigaci mít a co jim vadí. Když to má být turistická navigace, tak bych chtěl, aby zobrazovala mapové prvky a POI kdykoliv, nejen když je dám vyhledat. Montana to nedělá a podle mě to je jen outdoorový převlek ale offroadová navigace to není.
Tomáš Kocanda
www.touratech.cz

Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...

www.touratech.cz
Ivan
NOVINKA Garmin Montana
Přidané 12.07.2011 14:48

Registrace: 10.02.07
Hicks: To je v pořádku že Tě zaujala, jako mix na různé aktivity asi dobrý ale mám dojem, že ve funkcích převažuje právě použití na jiné aktivity než cestování na motorce, ke které se ale dá jistě použít taky. Magnetický kompas ukazující i když se nehýbeš jsem kdysi u 60CSx používal na geocaching nebo na noční hry, kdy jsme kolem kempu schovali předměty, místa dali do GPS a soutěžící s GPS věci hledali. Párkrát jsme to použili i v Rumunsku, ale poradili bychom si i bez toho. Dnes bych ocenil propracované prošlé trasy bez omezení paměti i počtu tras, dokonalou databázi POI včetně jejich vyhledávání na trase, rychlý přepočet, zdánlivě zbytečná nastavení, které jsem ocenil až po delší době, citlivý přijímač co nevypadne v lese, horách a tunelu, přehlednou navigaci na silnici včetně řazení do pruhů, různé varianty navigace po trase, hlášení překážek na trase, velký a na slunci viditelný displej, intuitivní ovládání v rukavicích, odolnost proti vodě, prachu a otřesům a kvalitní uzamykatelný držák. Bluetooth jako třešničku na dortu pro telefonování a MP3 - proč ne ale to nemám jako zásadní podmínku. Něco z toho Montana asi umí, něco ne, přiznám se že netuším jestli je na trhu vůbec navigace, která by splňovala vše co si usmyslím, snad kdyby zkombinovali Zumo 660 se 60CSx, asi by se to blížilo mému ideálu...:-)

sloon
NOVINKA Garmin Montana
Přidané 07.04.2012 23:54

Registrace: 27.08.11
Už týden vlastním Montanu(předtím jsem měl Oregona) dneska jsem jí konečně vyzkoušel na motorce a jsem max spokojený, displej je dostatečně velký a krásně čitelný ovládání v rukavicích taky bez problémů. Potřeboval jsem navi která půjde použít na pěší výlety do auta i na motorku a Montana tohle splňujethumbs up

hicks
NOVINKA Garmin Montana
Přidané 07.04.2012 23:57

sloon napsal:
Už týden vlastním Montanu(předtím jsem měl Oregona) dneska jsem jí konečně vyzkoušel na motorce a jsem max spokojený, displej je dostatečně velký a krásně čitelný ovládání v rukavicích taky bez problémů. Potřeboval jsem navi která půjde použít na pěší výlety do auta i na motorku a Montana tohle splňujethumbs up

hele dulezita vec... umi to OBJIZDKY na silnici?
17 cm

sloon
NOVINKA Garmin Montana
Přidané 08.04.2012 00:13

hele dulezita vec... umi to OBJIZDKY na silnici?[/quote]

no nevím jak to myslíš jako jestli to hlásí dopředu že je na silnici objížďka?
U Oregonu jsem to řešil tak že jsem odbočil na objížďku a trasa se přepočítala a u Montany to dělám stejně tak mi to stačí.
Upravil sloon dne 08.04.2012 00:14

hicks
NOVINKA Garmin Montana
Přidané 08.04.2012 00:23

sloon napsal:
no nevím jak to myslíš jako jestli to hlásí dopředu že je na silnici objížďka?
U Oregonu jsem to řešil tak že jsem odbočil na objížďku a trasa se přepočítala a u Montany to dělám stejně tak mi to stačí.

takze to neumi definovat dalsich Xkm jako neprujezdne, jo? Sad(

to mi na Oregonu silene vadi.,,
17 cm

schrek
NOVINKA Garmin Montana
Přidané 08.04.2012 07:59

Registrace: 24.08.10
Ve skratce se da rict ze jediny co prevzala montana od auto navigaci tak jen tu hlasovku takze tam nehledej funkce co.maji bezne autonavigace
me teda montana nezaujala velka tezka kraxna verim.ze v porovnani s oregonem parada velkej display.
Jak.je to.s citelnosti na slunku a jak.je to s podsvicenim?
Co ovladani v motorukavicich?
Jabsem radeji po.smrti colorada ktery porad povazuju za jednu s nej navigaci univerzalnich sel radeji do 62stpro jelikoz dotykovkymi.nevyhovuji

http://
sloon
NOVINKA Garmin Montana
Přidané 08.04.2012 11:30

schrek napsal:
Ve skratce se da rict ze jediny co prevzala montana od auto navigaci tak jen tu hlasovku takze tam nehledej funkce co.maji bezne autonavigace
me teda montana nezaujala velka tezka kraxna verim.ze v porovnani s oregonem parada velkej display.
Jak.je to.s citelnosti na slunku a jak.je to s podsvicenim?
Co ovladani v motorukavicich?
Jabsem radeji po.smrti colorada ktery porad povazuju za jednu s nej navigaci univerzalnich sel radeji do 62stpro jelikoz dotykovkymi.nevyhovuji

Už jsem to psal ovládání v motorukavicích je v pohodě čitelnost taky a podsvícení jsem porovnával v obchodě se Zumem a nebyl to velkej rozdíl.
V porovnání s Oregonem je to o dost svižnější, mapy se vykreslují plynule.
Jasně že to není klasická autonavigace ale takovej mix, kdybych používal navigaci jen v autě a na motorce tak si koupím Zumo ale takhle to vyhrála Montana i když musím některá funkce oželet.

http://sloon.rajc...cz/Montana
Upravil sloon dne 08.04.2012 12:03

hicks
NOVINKA Garmin Montana
Přidané 08.04.2012 11:34

...

jestli to neumi objizdky, tak bohuzel s Montanou koncim Sad

musel bych ji hodit fsteky ze skaly... lane asistant to taky nema, ze?!
17 cm

cz
NOVINKA Garmin Montana
Přidané 01.11.2012 19:23

Registrace: 03.06.07
TomasTT napsal:Když to má být turistická navigace, tak bych chtěl, aby zobrazovala mapové prvky a POI kdykoliv, nejen když je dám vyhledat.

Montana umožňuje nastavit měřítko, do kterého se budou zobrazovat POI body. Lze to nastavit od 5m do 800km.

cz
NOVINKA Garmin Montana
Přidané 01.11.2012 19:31

Registrace: 03.06.07
TomasTT napsal:... a chybí mi tam třeba bluetooth, možnost vlastní konfigurace parametrů na displeji (nemluvě o nastavení údajů kdy se co kdy má zobrazovat a jakým písmem - což mají GPSMAP ale Oregon a Dakota to nemá)...

Montana umožňuje zobrazit po pravé straňě displeje 4 datová pole, která jsou volně nastavitelná. Lze vybíraz z obrovského množství informací. Z mnohem, mnohem víc možností než Zumo 660.

jack96
NOVINKA Garmin Montana
Přidané 12.02.2014 12:40

Registrace: 17.07.12
Mate nekdo nejake dalsi vetsi zkusenosti s montanou jako motonavigaci? Rad bych neco kdy vyuziti 60%moto 30% peso 10% auto. Libi se mi vsechny vypsane funkce montany a chybi tam nektere zuma ale prakticke vyuziti na to se ptam zde.

diky h

TomasTT
NOVINKA Garmin Montana
Přidané 12.02.2014 14:47

peterson napsal:
TomasTT napsal:... a chybí mi tam třeba bluetooth, možnost vlastní konfigurace parametrů na displeji (nemluvě o nastavení údajů kdy se co kdy má zobrazovat a jakým písmem - což mají GPSMAP ale Oregon a Dakota to nemá)...

Montana umožňuje zobrazit po pravé straňě displeje 4 datová pole, která jsou volně nastavitelná. Lze vybíraz z obrovského množství informací. Z mnohem, mnohem víc možností než Zumo 660.

Tohle je teda reakce na hodně starou diskuzi. Každopádně reaguješ na něco jiného, než jsem myslel. Konfigurací parametrů displeje myslím to, co mají GPSMAP - to znamená třeba názvy řek zobrazovat malým fontem, názvy vesnic středním, názvy větších obcí taky středním atd. A železnice zobrazovat od měřítka 500m, popisy POI zobrazovat od 100m a velkým písmem atd.
Jinak i Zumo 660 umí vpravo zobrazit čtyři datová políčka kam si můžeš zvolit jakou chceš informaci ze všech dostupných pro volnou jízdu i pro jízdu po trase. To je myslím úplně stejné. Nevím z hlavy co tam může mít Montana navíc - nechce se mi jít dolů po schodech a zapínat jí ale i když mám těch políček na GPSMAP 278C asi padesát na všech obrazovkách, tak stejně potřebuješ v reálu jen pár:
- vzdálenost do cíle
- čas v cíli
- vzdálenost k průjezdnímu bodu
- aktuální čas
- západ slunce
- nadmořská výška
- přesnost GPS (ideální je spíš kružnice chyby)
- azimut resp. úhel pod kterým jedeš podle kompasu
- ujeté kilometry na tripu

Nic dalšího mě takhle nenapadá. Všechno tohle umí myslím i Zumo 660 i Zuma 350 a 390.
Ani jedna z těch navigací ale neumí zobrazit teplotu a napájecí napětí (jako GPSMAP).
Upravil TomasTT dne 12.02.2014 14:53
Tomáš Kocanda
www.touratech.cz

www.touratech.cz
TomasTT
NOVINKA Garmin Montana
Přidané 12.02.2014 14:56

Co se týká výběru navigace, tak bych možná popřemýšlel o tom, jestli třeba nebudou nějaké změny. Už od vánoc se mluví o TomTom Rider 4 a třeba bude nějaké překvapení i od Garminu Wink Možná... kdo ví...Wink
Tomáš Kocanda
www.touratech.cz

www.touratech.cz
schrek
NOVINKA Garmin Montana
Přidané 12.02.2014 17:24

Registrace: 24.08.10
no na nejak prekvapeni od garminu ve stylu GPSMAP62 ale vetsiho display a vetsiho rozliseni display bych bral hned
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček Smile

http://
Strana 2 z 3:   1    2    3  
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Obecné doplňky na motorku :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 87
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,729
Nejnovější člen: ilicz

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 5.19 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI