servisak napsal:
Ta uni lambda je uplně stejná jen má dlouhej kabel a nemá nakonci konektor!! Jen potřebuješ lambdu s potřebným počtem drátu!! Dělá se s jedním se dvěma se třema i čtyřma vodičema!!! Dakar má asi se 4 ne??
Když sem měnil lambdu na 1150,tak v BMW chtěli něco málo přes 5000,-*pissed*vytáh sem jí a do soustruhu zadal její originál číslo a vypadla mi náhrada universálu od BOSCHE dokonce i s koncovkoustála něco přes 2000,-Velice jednoduché zapojení podle barev,u bílých drátu je jedno které se spojí
dneska jsem zjistil, že me se z té Lambda sondy dost hulí kouř vychází jako z těsnění mezi výfukem a sondou. Dělá vám to také?
Ta uni lambda je uplně stejná jen má dlouhej kabel a nemá nakonci konektor!! Jen potřebuješ lambdu s potřebným počtem drátu!! Dělá se s jedním se dvěma se třema i čtyřma vodičema!!! Dakar má asi se 4 ne??
Když sem měnil lambdu na 1150,tak v BMW chtěli něco málo přes 5000,-*pissed*vytáh sem jí a do soustruhu zadal její originál číslo a vypadla mi náhrada universálu od BOSCHE dokonce i s koncovkoustála něco přes 2000,-Velice jednoduché zapojení podle barev,u bílých drátu je jedno které se spojí
No jo, ale jak zjistit to originál číslo? Tne mechanik to tenkrát zjišťoval v nějaký servisní aplikaci... ale nevim už co to bylo...
Takže dneska přišla Lambda Delphi č. ES10899-12B1... po rozbalení cedulka s nápisem NGK Japan Lambdu jsem vyměnil, vše sedí (konektor, atd).... Rozdíl při jízdě znatelný, ale jak se znám, klidně to může být i placebo... V příštím týdnu to mrsknu na diagnostiku a uvidíme, ale neměl by být problém... K dispozici jsou i další sondy od různých výrobců... Zjistili jsme že současné číslo, které zjistíte například na REAL OEM je poměrně mladého původu... Dříve číslo bylo toto 11781247406, většina vyhledávačů dílů najde lépe bosch číslo a to: 0258003559, potom už neni problém nakliknout alternativy a vyjede asi 8 sond s origo nebo universálním konektorem... doporučuji kontrolovat počet vývodů (4) a z toho vyplývající přítomnost předehřevu. Nově vyráběné sondy mají zvenčí trochu jiný tvar než stará sonda, kterou jsem měl na svém dakaru z 2000.... nelekat se toho... Aby byla jistota počkejte si až sem napíšu jak jsem dopadnul na diagnostice...
Upravil Cidas dne 03.06.2011 09:23
O2 senzor na BMW Dakar 2004 je LSH 25, Bosh 0258003559, 1178 1247407-05, 39216A0 12V .
To znamená že by to mělo být stejný jako psal Cidas.
Dakar 650, HusaberG
Cidas:
Kde si sehnal tu Delphi za 1200,-? , Já sehnal nejlevněji Bosh náhradu té původní za 1340,- bez DPH.
A jak dopadla diagnostika?
Dakar 650, HusaberG
Ta cena byla asi 1340, už nevím přesně, podstatné je, že delfi kupuje originál od NGK Japan a zabalí to do své krabičky, zřejmě se jim to vyplatí víc, než vyvíjet celou sondu, tak to nakoupí a přebalí Diagnostiku zatim udělanou nemám, kámoš čeká až mu přijde, to by mohlo být v příštím týdnu. Jestli někdo máte diagnostiku v Praze nebo stř. čechách, tak dejte vědět a můžem to napíchnout. Jinak jestli BOSH NGK, Delphi a další je asi jedno soudím...
Odkud mi to mechanik objednal musim zjistit... ale bylo to nějakým servisáckým vyhledávačem... asi elite nebo něco podobnýho
Upravil Cidas dne 03.06.2011 09:22
TAkže po montáži lambdy se motor přestal houpat ve volnoběhu, skoro nestřelí do výfuku a jede jakoby líp - byl takovej tupě zamlženej - jakoby gumovej - Nevím jak to popsat ..... prostě je to znát. Spotřebu poreferuju pozdějc ale už jen na pohled není lauf černej jako bota.
Ještě dám nový senzor klapky prtože se mi zdá že při vrknutí na meziplyn občas kuckne a blafne do sání + na malý otevžení plynu reaguje málo citlivě. Od 1/4 dráhy plynu jede jak má.
Dakar 650, HusaberG
jezek napsal:
tak tahle lambda je na BMW ale na auto.. řada 3, 5, 7 a 8.. ale třeba bude fungovat..
No o to tu právě jde... skoro všechny alternativy k originál lambdě jsou na primárně na auto. Proč by vyvíjeli pořád nové lambdy...
Mrkni třeba sem http://www.autoke...T=0|LNG=0| na Boschku a podívej se dolu na ostatní kódy... zjistíš že se shodují s těmi u delphi
Upravil Cidas dne 08.06.2011 20:49
Lambdy se nedělí na moto/auto ale konstrukcí a drátama (zjednodušeně). Takže je na Bmw moto použita lambda která je schodná s některými typy aut. Třeba i 150 aut má jednu lamdu napříč značkami, nic divnýho.
Já dal tuhle uni od Boshe : LS 05 0258986505 - cenu si už dohledáš sám.
Dakar 650, HusaberG