to sice funguje,ale ta spotreba....to aby jsi ssebou vozil 3 litry paliva na vareni...vyzkouseno
Jinak ten gril misto topcasu je docela masirka, libi se mi to
Tohle se tu diskutovalo mockrát.
Plynovej VAR kamarádovi bouchnul v kufru a docela mu to zkazilo dovču. Popálený věci, blinkr přitavenej na zbytky kufru.....
Bráchovi plyňák křápnul u stanu, když ho používal(nevím jakej typ,ale myslím, že taky VAR). Shořel mu stan, jinak nic. Taky dost blbý, když byl na měsíc v terénu ve velkejch výškách.
On teď používá MSR. Já Coleman Unleaded Feather.
Když je porovnám, tak MSR má výhodu, že jde rozdělat a vejde se lépe do batohu. Taky hoří na petrák a možná i naftu, to teď nevím.
Už jsem mu letoval a opravoval nějaký ulámaný nožičky, sháněl zanesenej hořák atd... takže není moc nezničitelnej. Taky i na technickej benzín špiní a dělá saze, tak je potřeba čistit.
Ten Coleman používám asi 6-7let. Leju do něj benzín vytáhlej z nádrže. Nikdy jsem ho nečistil, je stále čistej jak plyňák. Taky ohřeje litr vody o dost rychleji - dával jsem s bráchou závod. Nikdy jsem ho nečistil, má nějaký šťouradlo na ventilu, takže si čistí hořák sám. Jediná nevýhoda je, že má prostě danej tvar a nemůžeš ho rozložit a rozstrkat po batohu. Vozím ho ale na motorce v originál krabici spolu s hadičkou na vytáhnutí nádrže.
Spokojenost, doporučuju. Levnější, kvalitnější asi nejde sehnat.
Jeden nejmenovaný kolega měl taky tenhle outdoor MSR nebo něco podobnýho va GaPa. Pořád to ladil, skládal, čistil, smrděl od benzínu a měl černý nádobí. Nakonec vařil na mém Colemanu. Ale vypadal cool,když to skládal, to zase jo.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
No a já vozím sirky. Nebouchnou, dřeva je hafo a hlavně - po ránu nepiju kafe. Já ho vlastně nepiju vůbec A když už chci ztrácet čas přípravou jídla, tak oheň voní a vůbec má příjemné projevy. Syčení různých plechovek mě nahání hrůzu. Ovšem upřímně, tak 6 let jsem nikde venku nic nevařil ani neohřejval. Motorku mám od 08, ale tady se s tím nezabývám vůbec. Spaní pod širákem, bivakování ve sněhu a vláčení proviantu a všecho na 14 dní na zádech jsem si užil dost. Nyní se toulám na SPP - sprcha, postel, parkování.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Jinak benzinak dobrej, ale cuchat ve stanu ten smrad, co z toho jde.. to si rovnou muzu udelat grilovacku na Argentinsky
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Medik napsal:
No a já vozím sirky. Nebouchnou, dřeva je hafo a hlavně - po ránu nepiju kafe. Já ho vlastně nepiju vůbec A když už chci ztrácet čas přípravou jídla, tak oheň voní a vůbec má příjemné projevy. Syčení různých plechovek mě nahání hrůzu. Ovšem upřímně, tak 6 let jsem nikde venku nic nevařil ani neohřejval. Motorku mám od 08, ale tady se s tím nezabývám vůbec. Spaní pod širákem, bivakování ve sněhu a vláčení proviantu a všecho na 14 dní na zádech jsem si užil dost. Nyní se toulám na SPP - sprcha, postel, parkování.
Hlavně aby se ti ohýnek nevymkl kontrole jako turistovi v Chile. Ono v mnohých státech je rozdělávání ohně zakázané.
Mě došel kdysi plyn na motorce na sněhu daleko od baráku a docela mě to s*alo, když jsem prolejzal obchoďáky v Sarajevu a hledal bombu na Colemana, kterou tam asi nikdy neviděli, ač měli s bombama v tu dobu bohaté zkušenosti.
Od té doby jedině benzínovej vařič. Vařím jak dlouho chci, nemusím nic řešit, v motorce mám benzínu obvykle dost a když by došel v motorce, tak ten necelej litr z vařiče se taky může hodit. Nemůže to křápnout, nesmrdí to, pustěj mě s tím i do letadla, když bych sebe nebo motorku s vařičem někdy někam posílal.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Hrabe_X napsal:
Mě došel kdysi plyn na motorce na sněhu daleko od baráku a docela mě to s*alo, když jsem prolejzal obchoďáky v Sarajevu a hledal bombu na Colemana, kterou tam asi nikdy neviděli, ač měli s bombama v tu dobu bohaté zkušenosti.
Od té doby jedině benzínovej vařič. Vařím jak dlouho chci, nemusím nic řešit, v motorce mám benzínu obvykle dost a když by došel v motorce, tak ten necelej litr z vařiče se taky může hodit. Nemůže to křápnout, nesmrdí to, pustěj mě s tím i do letadla, když bych sebe nebo motorku s vařičem někdy někam posílal.
podle mne teda benzinak smrdi... a tipl bych si, ze z toho poleze PEKNEJ karcinogenni humus.
Jinak bomby kupujeme na kazdou cestu novy.
Mne taky bral benzinak, konkretne tenhle od MSR:
ve vysledku u mne ale porad asi vitezi varic ve stylu Jetboil -- tj. mala bomba, tepelnej most, izolace. Spotrebuje to minimum plynu, takze na jednu bombu muzes varit vecnost. Navic se minibomba vejde do toho baleni...
Kdyz varis ve stanu, tak se snad ani nezahriva.. je napevno spojenej s nadobou atd...
Upravil hicks dne 11.01.2012 08:51
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Mám plynový vařič Coleman micro piezo - je super a funguje už více jak 10 let! Ale pokud chcete sehnat náhradní plynovou kartuš (v tomto případě šroubovací) tak to byl problém občas i v civilizované evropě.
Chtěl jsem benzínový vařič a po sledování kolegů na zimních akcích jsem vybral jako favorita ten typ Colemanu co uváděl Hrabě - viděl jsem jej v praxi a je super. Nakonec ježíšek před 3-mi lety "přičaroval" Gravity MF (multi fuel) takže údajně spálí vše... Základ je naučit se jej správně používat.
Stejně by jsem si po těchto zkušenostech koupil to co má Hrabě
Hicks: motorka ti nesmrdí? Mě tedy voní
Upravil SPEEDY dne 11.01.2012 09:12
BMW R1150GS, kočárek a jiné stroje... www.X-treme.cz
Vždy když slyším spojení motorka a kafe... Tak se mi vybaví ožralý skopčáci na HDčkách. Jak tůrují položenou mašinu a na motoru mají položený plecháček s vodou a čekají až se uvaří
Coleman Feether Stove je fajn, pokud někdy usoudím, že potřebuju benzíňák, bude to tenhle. Kamarád ho měl na test, výsledek si můžete přečíst zde http://www.svetou...ther-stove
Upravil Sema dne 11.01.2012 09:50
mám Coleman na benzín a absolutní spokojenost když dojde palivo natankuji s motorky hadičkou kterou vozím sebou nekoří a hned je modrý oheň tohle je jinde než stará ledlampa na benzín
podle mne teda benzinak smrdi... a tipl bych si, ze z toho poleze PEKNEJ karcinogenni humus.
Hele tenhle Coleman se nerozebírá, takže do vychladnutí se benzín, kterej zbyl za kohoutem a nevyhoří, odpaří a nesmrdí nic.
Vařil jsem s ním i na penzionu, kde nebyla restaurace a žádnej smrad benzínu v pokoji nebyl.
Vařiče s externí nádrží po odpojení vytečou z hadic a smrděj ti ruce a vše, co si poleješ. Kor když pálíš jinej mazut než benzín.
Ten Coleman má tu výhodu, že opravdu od zapálení hoří jako plyn, má 2 polohy ohně. Mě vyhovuje hlavně tím, že se nemusím nijak omezovat a přemýšlet, jestli mi vyjde plyn na dovolenou. Chcu vařit třeba brambory, tak je vařím klidně 3/4 hodiny, což sis u plynu několikrát rozmyslel a pak si dal májku s chlebem. Co mám benzíňák, tak se mi tedy zvedl komfort dovolené a oproti plyňáku jsem nepustil o tolik víc peněz, nehladě na to, že za těch 7 let se mi už "hicxkrát" zaplatil.
Karcinogenní humus ti leze stejnej jako z motorky. Za den v Praze jich vyšňupeš víc jak za vaření na celé dovče.
Upravil Hrabe_X dne 11.01.2012 10:24
H.
Já mám tenhle: http://www.glumst...CKETROCKET a s bombou VAR 210g http://www.zbozi....var-210-g/ Jsem vařil "plnou pezni" po celou dovolenou 14 dní a ještě jsem si přivezl domu něco plynu v bombě. Druhá jela jen tak na výlet a ani jsem jí nepotřeboval...
Takže velká spokojenost. Vařič miniaturní a s malou spotřebou. Je fakt,že to na nějaký velký vyvařování neni,ale ešus s Vitanou to zvládalo hravě.
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
no jako ono vůbec v tom advrider vláknu jsou experti.. do teď sem si přišel vadnej, že vozim malej skládací gril.. ale oni berou všechno! grily, lehátka, židličky, stolečky :-D obrovskej ketering
Nejsem učený, ale hlupáka ze mě nedělali
mirekcinan oni podla mna sa chodia len najest a na picnick a potom vecer domov. pri tom mnozstve potravin a veci sa im na moto asi toho vela dalsieho nezmesti
UŽ BENZÍŇÁKY PROŠLY VELKOU ZMĚNOU A NESMRDÍ A HOŘÍ HNED.. ŘEŠÍTE CENU, ŽE MÁTE 5 LET PLYŇÁKY A V POHO. SPOČÍTEJTE CENU KARTUŠE (KILO CCA 400 KČ) BENZÍN 35KČ LITR. VÝHŘEVNOST JE CCA STEJNÁ A HOŘÍ I V CHLADU SUPER. JDE O TO, SPOČÍTAT I NÁKLADY NA PLYN A POTOM ROZHODNOUT CO JE VLASTNĚ LEVNĚJŠÍ. PRO FUNKČNOST JE PRO MĚ BENZÍN, ALE JEZDÍM OPRAVDU HODNĚ I MIMO MOTKU