Tak jen abych dokončil mojí anabázi s lankem. Podle koncovek jsem nejdřív objednal stejné, ale bylo to to kratší a to jsem tam ani za boha nedostal. Takže aspoň u mě platí, u Dakara 01 to delší, tzn. 1047mm. Ten dvoj disk mj. znamená ten plast. bazmek, kde se dává druhý konec lanka. Někdo má jen jednu polohu pro lanko, někdo 2 polohy. (podle mě je to kvůli 25kW). Navíc to delší lanko má štelování délky na obou koncích bowdenu, tak při nejasnostech je asi lepší vzít to delší, a když, tak poštelovat. Nakonec ještě díky Ježkovi, který lanka sehnal nejlevněji a ještě ochotně vyměnil
Taky mi to přidávalo plyn, tak jsme ho krapátek povolil u rukojetě, a od te doby paráda klideček.. chce si to s tím prostě pohrát :-)... kdo měl fichtla jawku nebo jen blbou babettu, tak ví.
Plyn to samo nepřidává. Lanko vedu mezi vidlama, nad nádobkou s chlad. kapalinou a přes dírku v plastu, za tou nádobkou, jakoby vnitřkem. Zvýšený řidítka nemám
Zdarec, chtěl bych si koupit do zásoby lanko na plyn, sice jsem se zde dočet, že je lepší vzít to delší, ale já mám verzi 25kw, a o tom tady nic pořádně není, měnil někdo na malým GS (ne Dakar) lanko plynu a při tom motorka byla seškrcena na 25kw? Lanko chci do zásoby, nebudu ho měnit, takže bych se rád vyhnul tomu, abych ho musel vymontovat a měřit, ale když nikdo neporadí, tak mi asi nic jiného nezbude
Ja ho měnil a mam taky 25 kw a podivam se ti zejtra do faktury jaky tam je ale tusim ze to delsi a pokud mas dve drahy na tom mrzakoj tak myslim ze je to jedno...
In pivo veritas!
maqrtek napsal:
Ja ho měnil a mam taky 25 kw a podivam se ti zejtra do faktury jaky tam je ale tusim ze to delsi a pokud mas dve drahy na tom mrzakoj tak myslim ze je to jedno...
To budeš hodnej dík
Na co je vlastně to kratší? když ho nikdo nekupuje
Mám GS 2000 normál 25 KW a je tam to delší a na klapce jsou dvě dráhy... a když to budeš odškrcovat tka lanko měnit nemusíš.. stále se používá to delší 1047mm
Takze sem tez spravil vymenu plynoveho lanka.bowden je ok,stare lanko vymenene za nerezove 1,5 mm hrubka.treba kupit cca 1,5-2m kus.lepsi sa s nim manipuluje.pouzitelne skoro vsecky dily puvodneho lanka.akurat koncovky si treba vyrobit.ja sem ich spravil z 3,15ky elektrody.seda dobre v mosadznych koncoch.odrezat cca 10cm,konce do plocha,na sustruhu 1,7 vrtakem navrtat pro lanko,zarezat na delku cca 3,5mm.to ma u mojej 2001gs 1047mm.uz to tu bylo udavane borcama.delka sedi jak rit na serbli.navlect,zalisovat(ja sem precnivajuce brnkel dratem COcku.pekne sa zaleju.pozor na nastaveni,nespalit!)
Ten drzak lanka od plynu(samozrejme urvany)6ka lestenka,zavitove ocko 6x0,75stupani.narezat,ja sem pouzil puvodnu cast plochej duralovej podlozky.odbrusil konce,narezal zavit a natocil do pozadovanej delky.zavit ma 19mm ,vnutorny duty kolik 9mm.v zavite zlepene a dotahnute po krk.vrtany predtym 2,5mm vrtakem.pri udanej delce lanka poskladane sedi jak ma,klapka zavrita bez plynu,open na doraz pri pridanem plyne.
lui175 přiložený následující obrázek: