Luboss napsal:
Podle zákona 56/2001Sb o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikací,s tím související vyhláškou č 302/2001Sb. NESMÍ být na jednostopém vozidle xenon i kdyby měl 1000 homologací.Takhle to prostě je.A každý kdo ho tam má ho tam má nelegálně.Je na každým jak si to přebere.
co tady nadhazuješ zákony a vyhlášky, které nemají co společného s xenonem na moto, nebo v autě
Luboss: to znamená že K1600GT nebo GTL jezdí s nelegálním světlem?
Znění toho zákona je zde: http://www.mdcr.c...Word56.pdf
302/2001Sb stačí vyhledat na google...
Můžeš mi prosím napsat, podle kterého paragrafu to uvádíš?
A zajímalo by mě, jestli znáš instrukci 8/2000 k 302/2001Sb, kde se píše, že pokud se přídavné světlo uvádí do provozu jinak než pouhým namontováním žárovky (t.j. je zapojené na samostatný vypínač), tak se při STK považuje za nenamontované a vůbec se při technické prohlídce nehodnotí.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
servisak napsal:
Však jo ale počkej až jednou někoho rakušáci zastavěj a napálej mu pokutu odstavěj motorku to to budou lidi fofrem vyndávat!! A oni nato přijdou i naši páni policisté že to tam nemá co dělat a to to pujde fofrem!!!
Čauvec kémo a ty ten svůj sundáváš?Však máš taky xenon nebo se pletu?
Jenže on má legální homologovaná přídavná světla od Touratechu, kde je Xenon pouze jako dálkové světlo, to je jediná možnost na moto.
Luboss napsal:
Podle zákona 56/2001Sb o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikací,s tím související vyhláškou č 302/2001Sb. NESMÍ být na jednostopém vozidle xenon i kdyby měl 1000 homologací.Takhle to prostě je.A každý kdo ho tam má ho tam má nelegálně.Je na každým jak si to přebere.
co tady nadhazuješ zákony a vyhlášky, které nemají co společného s xenonem na moto, nebo v autě
Jak nadhazuju? To je zákon který určuje podmínky k provozu.Nic víc. Jestli víš ještě o něčem co ho upravuje,dej vědět
Luboss napsal:
Jak nadhazuju? To je zákon který určuje podmínky k provozu.Nic víc. Jestli víš ještě o něčem co ho upravuje,dej vědět
On to Nora blbě napsal ptá se jestli se to týka auta nebo motorky!
... servis a diagnostika BMW Motorrad
TomasTT: Kontrolní úkon STK 601-světlomety a jejich umístění.Příloha č.14 vyhl 103/1995Sb. Tam se dočteš všechno potřebný o xenonech.V 56ce bych pohledal,pokud by Tě to zajímalo,ale dej mi čas. Nicméně pokud máš xenon,světlo musí být označeno jako Xenonové ( DC,DR),musí být regulován sklon v závislosti na zatížení a musí být vybaven ostřikovačem.Tak to prostě je.Pokud někdo chce slyšet jaký podmínky jsou,tak myslím že jsem to popsal dostatečně a pokud má někdo pocit že chce slyšet že je to jinak a chce slyšet opak,tak ať si to světlo prostě koupí a neptá se tady na to.
Luboss napsal:
Ahá,tak to jsem nějak nepostřehl
Je to stejný pro moto i auto.
On to Nora blbě napsal ptá se jestli se to týka auta nebo motorky!
tak to je to co jsem nechtěl číst!! Ale co je tam nechá se vypnout solo tak holt když bude muset přijít trest budem ho muset přijmout se vztyčenou hlavou..
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Ještě pro zajímavost- Nejvyšší souhrnná svítivost dálkových světel u moto je 120 000 cd,což odpovídá číslu na světle vedle Ečka a je to 40 Halogenový dálkový bude mít řádově 25,takže na xenon Ti zbývá 15,což není ani jedno halogenový dálkový.
To, že některé státy EU mají odlišené podmínky pro schvalování různých věcí je známá věc.
Nikdo asi nebude moc řešit nějaké podělané česko, prostě to bude z pohledu výrobce jednoduché - v některých zemích může být používání tohoto doplňku na veřejných komunikacích neschválené a výrobek je tedy určený pouze pro provoz mimo silnice. Tečka. To že jinde v Evropě to je jinak nikdo neřeší.
Prostuduju ty vyhlášky ale neslyšel jsem o tom, že by přídavné dálkové světlo mělo mít ostřikovač a naklánění. Docela by mě zajímalo, jak jsou řešený třeba přídavný světla na rampách offroadových aut, pracovních strojů apod. Podle toho předpisu co jsem psal, pokud se to světlo dá vypnout, tak by technická kontrola neměla vůbec jeho existenci řešit. Ten xenon je výrobek Hella, má normální homologaci ale je možné, že konkrétně ČR nějaké omezení zavedla, nikdy jsem o tom ale neslyšel.
Se světly je pakárna obrovská. Homologace LED světel pro denní svícení (s vypnutím standardního) pro asi pět typů motorek trvala lidem z TTAG 10 měsíců. Přitom LED světlo má docela radikální vliv na spotřebu a potažmo na emise atd. Je to pakána. *******************************
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Jinými slovy,kdo chce,ať si koupí světlo jaký chce a pokud se míní někde s někým dohadovat,tak budiž mu to přáno a kdo chce prodávat světla,tak ať si je prodává-taky mu to přeju. Já jem píšu jaký podmínky jsou,ale myslím že tazatel tohoto příspěvku od začátku ví jaká je odpověď na jeho otázku,jen by byl rád kdyby ho pár místních "znalců" utvrdilo v tom že to tak může být a koupi mu požehnalo.A to já nejsem
Upravil L dne 07.06.2011 12:07
Jo světla. Na STK mě jebal za to, že mám na Givi kufru Givi brzdovky. Že prej tam nesmí být 2. Tak jsem vatáhl konektor, prošel a zase zapojil. A myslím, že už jsem viděl nějakého skůtra, kterej měl integrované dvě brzdovky vzadu. Tak nevím. Prostě ať si na STK a policajti trhnou ploutví. Časem přidám xenom jako přídávné světlo a pro buzerovače si klidně pořídím pytlík, abbych ho mohl přikrýt a budu tvrdit, že ho užívám pouze mimo silnici. Kdyby se člověk měl držet všech nařízení a paragrafů, tak by za celej den skoro nic neudělal.
Ale zase na druhou stranu, informace od Lubosse jsou korektní a určitě se hodí.
Upravil Medik dne 07.06.2011 12:23
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
TomasTT napsal:
To, že některé státy EU mají odlišené podmínky pro schvalování různých věcí je známá věc.
Nikdo asi nebude moc řešit nějaké podělané česko, prostě to bude z pohledu výrobce jednoduché - v některých zemích může být používání tohoto doplňku na veřejných komunikacích neschválené a výrobek je tedy určený pouze pro provoz mimo silnice. Tečka. To že jinde v Evropě to je jinak nikdo neřeší.
Prostuduju ty vyhlášky ale neslyšel jsem o tom, že by přídavné dálkové světlo mělo mít ostřikovač a naklánění. Docela by mě zajímalo, jak jsou řešený třeba přídavný světla na rampách offroadových aut, pracovních strojů apod. Podle toho předpisu co jsem psal, pokud se to světlo dá vypnout, tak by technická kontrola neměla vůbec jeho existenci řešit. Ten xenon je výrobek Hella, má normální homologaci ale je možné, že konkrétně ČR nějaké omezení zavedla, nikdy jsem o tom ale neslyšel.
Se světly je pakárna obrovská. Homologace LED světel pro denní svícení (s vypnutím standardního) pro asi pět typů motorek trvala lidem z TTAG 10 měsíců. Přitom LED světlo má docela radikální vliv na spotřebu a potažmo na emise atd. Je to pakána.
Přídavné dálkové XENONOVÉ ...musí mít ostřikovač a naklápění.Halogen NE.
Luboss: heleď takže R1200 RT vlastně u nás nemělo být schváleno k provozu, protože pokud vím dělali je s xenonem a naklápěním, ale o ostřikovači jsem nic neslyšel.
Jinak myslím že každej ví jak příjemný je oslnění nějakým pakem co má namontovanej HID, tak nevím proč se pořád řeší svícení dálkovejma a xenony. Je to krajně neohleduplné a snižuje to bezpečnost provozu. Já třeba na GSA vidím kulový, ale rampu z náklaďáku si tam kvůli tomu dávat nebudu. Tak prostě jedu pomalejc. Když míjím auto v noci za deště tak skoro zastavuju, protože nevidím, ale tím že si tam dám 2 xenony to asi nespravím ku prospěchu věci.
BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?