Tak jsem byl na jedné víkendové akci a mimo jiné sem se ptal páru majitelů GS kterou by brali. Jeden říkal, bacha, mezi 1150 jsou velké rozdíly, záleží na ročníku. Druhý majitel 1150 zas říká "vůbec bych se nebál jít do 1200, ale až ročníky 2006. Ty už mají vychytané mouchy těch prvních. A od 2008 už mají přepínání podvozku dané na řídítka. Od 2010 už musíš chodit na diagnostiku, nebo si koupit takovouk pomůcku a vždycky si to zresetuješ". Kamarád má 1200 r.v.2004 a cestou do Rumunska loni oslavil spokojených 100.000 km a poruchy žádné. Nicméně každý má svůj názor, každý bere za výhodu něco jiného, ale prostě nikde nenajdete soupis ročníků s popisem rozdílů, inovací, výhod a nevýhod. A podle toho si každý vybere nejlíp. Někdo je pak po koupi překvapený, že kdyby vzal o ročník mladší, měl by už to a ono, nebo naopak druhý řekne to je pro mně zbytečné, stačí mi ta starší, i ta už má navíc to a ono. Uměl by někdo udělat takovou tabulku? Je vůbec někde dohledatelné jak se co měnilo, nebo to ví jen výrobce? Samozřejmě i názory a zkušenosti co tu čtu mi dávají hodně. Aspoň se člověk víc dozví a nevezme pak první kousek co zahlídne.
Sedly napsal:
Uměl by někdo udělat takovou tabulku? Je vůbec někde dohledatelné jak se co měnilo, nebo to ví jen výrobce? Samozřejmě i názory a zkušenosti co tu čtu mi dávají hodně. Aspoň se člověk víc dozví a nevezme pak první kousek co zahlídne.
Problém je v tom, že takovou tabulku nelze udělat přesně na ročníky, protože spousta věcí se měnila postupně mezi ročníkama, takže můžeš třeba najít 1150, která sice ještě nemá posilovač, ale už má nové brzdy, a přitom je to ročník 2002 a druhá se stejným ročníkem bude mít ještě staré brzdy, a tak by se dalo pokračovat.
Čili, dalo by se to udělat orientačně, ale né tak, aby se podle toho dalo přesně řídit.