GROG napsal:
Ano, zumo telefon najde, ale štve mě, že musím telefon vytáhnout a potvrdit, že chci zařízení připojit.Aspoň mě to tak dělá a nevím, jestli to tak má být.....
Podivej se v nastaveni BT na telefonu jestli mas Zumo autorizovany. Pokud ano tak se pripoji automaticky bez potvrzeni (alespon Nokia symbian). Seznam pak funguje taky krom diakritiky.
Dobře, mrknu na to. Pro mě důležitá informace, že to jde.Díky.
BMW R 1100GS vzor kačer
GROG napsal:
Ano, zumo telefon najde, ale štve mě, že musím telefon vytáhnout a potvrdit, že chci zařízení připojit.Aspoň mě to tak dělá a nevím, jestli to tak má být.....
Musíš na tom telefonu po spárování nastavit, aby se připojoval automaticky.
Díky, mrknu na to. Budu muset trochu osvěžit paměť, přece jen jsem se v tom telefonu vrtal už před rokem, ale mám na to celou noc, tak se třeba zadaří. Dík!
BMW R 1100GS vzor kačer
Takže jak sem slíbil... Iphone 4, Zumo 550, IP F4, vše funguje naprosto v pohodě. Iphone připojen k navigaci (telefonování), ale rovnež spárován i s IP (mp3 přehrávač). Iphone tak funguje jako MP3 přes A2DP profil, takže lze pomocí IP F4 ovládat i mp3 přehrávač na iphone. Telefonování probíhá přes navigaci, mp3 přímo přes IP F4. Iphone je tak připojen k oběma, což mě docela překvapilo. Čekal sem, že si telefon tyto dvě role nerozdělí. Jediné, kdy dojde k problému, je okamžik příchozího hovoru při poslechu mp3 z iphone. Začne vyzvánět navigace jiným vyzváněcím tonem než co je nastaven v telefonu. Po cca 5 zazvoněních se telefon spojí přímo s IP F4 a začne do sluchátek přehrávat vyzvánění z telefonu a cca po dalších 3 zazvoněních hovor odmítne. To je zatím jediné, co sem vypozoroval, ale myslím, že to vychytám
radisat: myslím že nevychytáš... Problém je v řízení dvou BT zařízení resp. přepínání dvou handsfree v Iphone. Neměl jsem Iphone4 na dost dlouhou dobu (a s naším Iphone3GS to nejde vůbec) abych to mohl víc zkoumat ale nešlo to. Telefon podle mě neumí korektně ukončit komunikaci MP3-AD2P zařízení a přepnout hovor do Zuma. Zkoušel jsem to i na Z660 a tam to nešlo vůbec, jakmile se spároval s navigací, nešlo nám vůbec spárovat sluchátko napřímo až do ukončení spojení s navigací. Možná to neumí dvě A2DP zařízení současně.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
stepan: některý docela nový telefony to vůbec nemají a musíš je potvrzovat při každém připojení. Naposledy jsem měl v ruce nějaký Sony tuším J10 nebo 20 nebo tak a nenašel jsem to. Prostě automatické připojení nešlo.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
dal jsem to do kupy, problém byl v tom že jsem se snažil párovat vše se vším. telefon nepobral dva přístroje současně, takže jsem spároval jen zumo s F4 a zumo s mobilem a funguje to. Jen přijímání hovorů trvá hodně dlouho. nejdřív začne vyzvánět navigace a asi po pěti vteřinách až F4. volání je rychlovka
BMW R1250GS Adventure HP, Yamaha WR450F 2019. Yamaha WR250F 2015
TomasTT napsal:
Základní pravidlo: zavolej tam, kde jsi to kupoval!!! Proč má forum suplovat podporu prodejce?
tak to snad néééé....neznám tě ale už ani nechci poznat.Myslel jsem že slušně se zeptal a čekal pomoc...devil se najde v každé kategorii občanů
http://czunici.ra...
Taky mi přišla reakce T-TT prapodivná, že neradí lidem co si od TT věc nekoupili, chápu, ale tohle veřejné fórum je tady právě kvůli tomu. Mimochodem mne to zajímá, protože mám 2 sady F4 zakoupené sice u TT, ale GPS odjinud a mobil taky odjinud. Tomáše jsem se ptal jak vše propojit a snažil se mi pomoci, ale snad je Garmin Nuvi 765T v něčem jiný, snad mé IQ nízké, snad záleží i na detailech jako zmíněné pořadí párování, prostě to nefungovalo jak mělo... No, teď mám Zumo 550 i jiný mobil, začnu bádat znovu a zkušenosti jiných lidí jsou k nezaplacení, koneckonců mi nejde o navigaci do sluchátek ale o komunikaci mezi dvěma F4, což funguje skvěle, o telefonování a poslech MP3 a tam mi je fuk jestli to budou MP3 z mobilu nebo GPS... A telefonovat nepotřebuju přes GPS, protože mám vodotěsný mobil na řídítkách a na displej vidím.
Dneska jsem s tím v kompletu najel prvních 88km a narazil jsem na problém v pořadí párování. Pokud zapnu napřed bluetooth na navigaci, pak na telefonu, tak mi Zumo špatně synchronizuje a neukáže mi telefonní seznam. To jsem zkoušel teď doma u televize.
Dnes během jízdy jsem pároval tak, že napřed byl zapnutý bluetooth na mobilu (ten mám trvale zapnutý i kvůli rádiu v autě). Dal jsem navigaci do držáku a tím ji zapl. Spojila se mi s mobilem. OK. Pak jsem zapnul F4 a spojil ji se Zumem. Výsledkem bylo, že jsem ovládal mobil navigací, ale zvuk mi šel do mobilu.
Teď dřepím v obýváku a zkouším najít vhodné pořadí. Pokud to máte už někdo najeté, poraďte...
Hmm, tak jsem si asi odpověděl sám. Logický postup při oblékání na motorku, tzn.
- mít zapnutý BT na mobilu (já mám trvale)
- zapnout navigaci (vložením do držáku)
- zapnout F4 při nasazování helmy
Tohle pořadí mi teď funguje, ale asi jsem si to vypnul a zvuk přehodil do mobilu, když jsem si špatně vypnul zvuková upozorňování navigace (na motorce fakt nechci, aby mi navigace kecala do řízení). Ostatně s tím nastavením stále bojuju. Nechci, aby mi hlásila varovné body, takže jsem je nastavil na vypnuto. Možná mi je to skutečně nebude hlásit, ale teď na gauči mi pořád hlásí instrukce kam jet. A to nechci.
Než budu volat Tomášovi, nemáte to někdo již zmáknuté?
Myslim, ze to robis dobre....
Vcera na vylete som tiez takto bojoval po zime, hold asi mam slabu pamet..
Ale bez toho aby ti isiel zvuk/prikazy/z navigacky, telefon ti do prilby tiez nepojde....
Je to blbe, ale je to tak.
Ak sa mylim a tiez robim nieco spatne, dajte tip.Sice mam F5, ale princip bude stejny.
Což o to, kdyby mi šly příkazy z navi, tak by mi to nevadilo, jenže ono mi to během toho samozřejmě odpojí druhou F4, kterou má Hugitka za mnou a to je pro nás nežádoucí.
Prostě bych potřeboval vypnout veškeré upozorňování navigace, ale ponechat zvuk mobilu.
Na úvodní stránce tlačítko HLASITOST - MIXER - NAVIGACE - Zaškrtnout Ztlumit.
A je to. Taky mě štvalo, když s každou křižovatkou navigace odpojovala... Dneska se odpojí, pouze když do ní hrabu - zoom, detail, celá trasa atd...
Mobil samozřejmě dál funguje a když někdo zavolá, odpojí to interkom, vyřídíš telefon a interkom se připojí zpátky.
BMW GS = stroj na radost
Mam Z660 + iP5 + Interphone 4. Tel. mam sparovanej s navigaci a HF, vsechno slape jak ma.
Jen me hodne mrzi, ze neni mozny mezi sebou jeste zaroven sparovat tel. + HF, abych telefonoval ikdyz nejedu s navigaci.
Proste bud telefonovat primo z mobilu nebo pres navigaci, obe moznosti bez aktualniho preparovani a prenastaveni mozny nejsou.