Mám C3 od 26.6.2011 a také nejsem úplně nadšený. Do přilby zatéká. Co se týká hlučnosti, je stejná jako shoei koncept, plexi se mi tedy nezacvakne jako Radoškovi,ale clona se opravdu chvěje. Bohužel mi také nevětrá. Ani nezpozoruji zda mám otevřeno/zavřeno větrání na bradě. Po cca 2h mě tlačí jedno ucho - zná te to, po sundání přilby vám upadne. Za 14000 bych čekal jin komfort.
1. Po nějakých sedmi osmi hodinách na hlavě nepříjemně tlačí na temeni...
2. Byl jsem zvyklý jezdit s poodklopeným plégem - tak první zoubek. Nejde to, protože se na prvním rygolu zaklapne...
3. Sluneční clona se za jízdy s poodklopeným plégem chvěje a zkresluje...
4. Větrání není Bůh ví co...
Jsou to jenom moje pocity. Každý má tykev jinou, jiné návyky a proto je každý takový pocit a zkušenost individuální...
1. Tak to nedokazu posoudit. Me po precalouneni sedla jak prdel na hrnec.
2. Asi chyba kusu, ja plexi taky nezaviram a na tom prvni zoubku ji mam temer stale. Nezavira se.
3. Tak toho jsem si nevsiml
4. Co se tyce vetrani, tak co od nej cekate? Pri otevrenym plexi vzhledem k utesnenym licnicim se ti vzduch dovnitr nedostane. To je myslim v poradku. Funi ti pouze na xsicht. Vrchem, pres ventilacni otvor to vetra bezvadne. Pri soucasnych vedrech a plne otevrene ventilaci se za jizdy nepotim, paces spocenej nemam, takze to asi funguje. Jen proste necitim, ze tam neco funi. To je pravda. To ale prece neznamena, ze to nefunguje. Ve vedrech a rychlejsi jizde mi prijde prijemnejsi mit plexi zavreny
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu
Já měl starší vyklápěčku BMW EWO IV, pokud se nepletu v názvu. No boural jsem v ní a tak jsem si řekl, že jsem rád že jsem ji měl na hlavě. Jasná volba při kupi nové, byla tedy opět BMW a to System 6. Nějakou slevu jsem na ni dostal. Hodnotím na ní vnitřní plostrování-hlava jako v bavlnce. Jinak sluneční clona je taky fajn, ale po čase ježdění a ůdržby-čištění apod.tam nesedí jak by měla a umí se při jízdě v otevřené helmě i třepat.Stejně tak, se mi začlo třepat pootevřené číré plexi, když mám helmu zavřenou.sklopenou.No a asi mám tu gebulu nějakou hranatou, protože po delší jízdě, cca 300km a více, nesnesitelně tlačí.Tož takNo ale jinak si myslím, že System 6, nebo ta C 3, jsou tak nej na trhu, nehledě na to že System 6 a C3 je stejná firma.Čao
Bramborundum kardanrundum http://www.tourde....banda.cz/
Tak já se taky přidám s minusama té úžasné C3 ale popořadě- mám velké wunderlich plexi na tobinátoru, které se prostě občas zatřepe a ještě za něj moc nefouká, takže porád laboruju s nastavením a už jsem skoro u cíle, ale určitě bych si to představoval mnohem lepší
1) po první jízdě jsem vyndal flexu a frézu na vrtačku a vybral jsem si prostor na temeni, přesně jak píše Radošek, tlačila ukrutně, ale to je asi tvarem hlavy, ale tu upravovat nehodlam asi jsem tim ztratil záruku mám jí 14 dní
2) větrání nahoře docela dobrý vzhledem k plexi, ale to na bradě tam mám uplně zbytečný, jakmile nejedu alespoň 50, tak se dusím a musím si plexi otevřít (navážu v bodě 3) na to jsem nebyl u caberg justissimo zvyklý, tak šel vzduch pěkně spodem, protože tam nebyl límec okolo krku, který bude ale super v zimě, doufám prostě něco za něco
3) plexi nechce držet nahoře a už vůbec ne na první "západ" , prostě za chvíli spadne a to jsem čekal zlepšení, protože táta má C3 už 2 roky a stejný problém a na plexi má dva aretační zoubky a já mám 3, podlepím americkou páskou jako táta a bude klid, nekup to za 12 tis. jo a stejně se s takhle pootevřeným plexi jezdit nedá, protože mám brýle tj. jedna hrana ve výhledu, sluneční clona, která není tak dlouhá nebo je dál než v justissimu je druhá hrana ve výhledu, pootevřené plexi a na něm pinlock jsou další dvě hrany a už nevidím do zrcátek a na tacho, prostě otevřeno nebo zavřeno
4) při úplně otevřeném plexi se třepe sluneční clona a nepříjemně cvaká
5) hluk není o moc menší, spíš se změnil, ale to je spíš kvůli větrným vírům za plexi a okolo palubky, tam hodlám udělat deflektory a uvidím
6) brýle mi za jízdy lezou po nose nahoru, u justissima padaly dolu, takže 50:50
7) nejde za jízdy zavřít jednou rukou, prostě docvaknout ty zámky musím oběma stejně jako plexi, to už tuplem ne, možná je moc nová jo a nějaká signalizace zacvaknutí brady by tam fakt byla dobrá, mám pocit že jsem jednou jel s otevřenou aniž bych to věděl
to že je po úpravě úžasná na hlavě a okolo uší a to že jsem cool, opravdu jako mercedes mezi helmami (ale ten už taky není to co býval- dělám do aut prostě nemůže nahradit tato malá zklamání, budu si muset zvyknout jo ale obrovské plus je ten pocit bezpečí, že člověk má něco pořádného na hlavě, to jsem s cabergem neměl, tož tak
To tlaceni po delsi dobe na hlave se mi delo taky. Dal jsem tomu cas a po nejake dobe se to polstrovani vymacklo a uz je dobre. JInak se zda, ze Schubertky jsou vyreseny ,tak se taky zeptam. Mate nekdo zkusenosti s touto http://www.icmn.c...15.onefotoR1100GS
Nějak nechápu. Mám taky C3 a zavřít jednou mi jde krááásně (u N103 mi to nešlo), na bradu mám fůru místa oproti system6 (mám ale xl - tedy větší skořepinu) a s větráním jsem taky spokojenej, stejně jako s clonou. Jediný co, nedrží mi moc to plexi, ale zase taková hrůza to neni. V horní poloze to musím dát o zub níž, pak v poho. Dole na první zub drží míň, ale drží - pokud netrefím velkou díru, nebo nejedu přes 120. Co se týká tvaru tak mně sedí naprosto dokonale a netlačí ani po celým dni, pořiďte lepší hlavy . A ani mi do mí neteče po několika hodinách v totálním slejváku.
Třeba integrálku bych prostě nemohl, mám v nich klaustrofobii, dusim se a strašně blbě se to nandavá i sundavá...
Pokud bych ovšem nejezdil tolik po městě (a nenandalval to i 15x denně) spíš bych preferoval nějakou enduro helmu aby se i líp dejchalo v offroadu. To ale asi pro tyto účely vyřeším nějakou lehoučkou crossovou na brejle, jako doplňkovou a záložní.
Dotaz ale zněl, poraďte vyklápěčku a tam mylsím není, když neberu cenu, ekvivalent C3 a System6 (podle toho, co komu sedne) naprosto žádnej.
Maiali nel Fango!
kaspar napsal:
To tlaceni po delsi dobe na hlave se mi delo taky. Dal jsem tomu cas a po nejake dobe se to polstrovani vymacklo a uz je dobre. JInak se zda, ze Schubertky jsou vyreseny ,tak se taky zeptam. Mate nekdo zkusenosti s touto http://www.icmn.c...15.onefoto
http://www.emilio...-black-578 Chtěl jsem si jí koupit,protože se mi móóc líbí....ale....za 1. neseženeš náhradní plexi 2.sem se trochu bál že ten štít se bude hodně mrskat,páč není nahoře nijak uchycenej....
Kolegové, jezdím Stelvio a mam Shoei. Kamarad jezdí CL-ko a Schubert-ku C3. Zcela otevrene rikam, ze kdyz jsme si je vymenili, kamos uz C3 nechce a ja nemam sebemensi duvod menit. Trochu pozapomenuta znacka, ale vsechny testy i na DE serverech jasne pro Shoeiku ve vsech ohledech!
docik napsal:
Kolegové, jezdím Stelvio a mam Shoei. Kamarad jezdí CL-ko a Schubert-ku C3. Zcela otevrene rikam, ze kdyz jsme si je vymenili, kamos uz C3 nechce a ja nemam sebemensi duvod menit. Trochu pozapomenuta znacka, ale vsechny testy i na DE serverech jasne pro Shoeiku ve vsech ohledech!
Tvuj pripevek neni zrovna moc vypovidajici. Pochhlub se s konkretnim typem. Ze mas Soheiku, nam asi moc nerekne.
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu
1. Po nějakých sedmi osmi hodinách na hlavě nepříjemně tlačí na temeni...
2. Byl jsem zvyklý jezdit s poodklopeným plégem - tak první zoubek. Nejde to, protože se na prvním rygolu zaklapne...
3. Sluneční clona se za jízdy s poodklopeným plégem chvěje a zkresluje...
4. Větrání není Bůh ví co...
Jsou to jenom moje pocity. Každý má tykev jinou, jiné návyky a proto je každý takový pocit a zkušenost individuální...
Mám C3 rok a jsem spokojen - nicméně: Bod 1výše uvedený :to bude individuální,každý máme jinou hlavu ale mě sedí dobře;
Bod 2- to je bohužel fakt ,plexi se tak při 50ce zavírá v Geneze říkali že to jde nějak dotáhnout ale nedošel sem na to jak tak jsem to řešil podlepením páskou a zlepšilo se to
Bod 3 je bohužel taky pravda clona je moc tenký matroš a kmitá,ale já ji stejně nepoužívám jezdím s brýlemi jsem tak zvyklý
Bod 4 tak tady nesouhlasím ještě než jsem to koupil tak recenze říkali že je to první helma co dobře větrá a s tím souhlasím
Suma sumárum u mě klady převyšují a neměnil bych ,a to už jsem pár helem měl před tím. Jestli vyklápěčku to je taky individuální ale já bych integrálu už nebral páč jsem zvykl že jen zvednu předek a komunikuju např na benzině atp a je to pohodlnější i s intercomem a na těch pár gramů navíc oproti integrále se rychle zvykne. Pozor neporovnávat s Nolan 103 to je nebe a dudy tu mám doma ve skříni taky a nejspíš z ní udělám truhlík na macešky na nic jinýho se totiž nehodí.
Upravil kim dne 21.07.2011 20:11
To Zetor - jsi si tím plexem jistý? tady ho například prodávají http://www.bizrat...ual-sport/ tak podle mého jakýkoliv prodejce AGV v ČR ho bude moct sehnat taky. Co se týče toho klepání tak se dají ty plastové šrouby údajně prohodit za klasické a pak by to klepat podle mého vůbec nemělo. Více o ní tady - http://www.bmwgs....d_id=11306
Raubtier napsal:
To Zetor - jsi si tím plexem jistý? tady ho například prodávají http://www.bizrat...ual-sport/ tak podle mého jakýkoliv prodejce AGV v ČR ho bude moct sehnat taky. Co se týče toho klepání tak se dají ty plastové šrouby údajně prohodit za klasické a pak by to klepat podle mého vůbec nemělo. Více o ní tady - http://www.bmwgs....d_id=11306
Je to možný...před 4-ma měsícema jsem se ptal jestli jde sehnat tady...všude mi řekli že ne....a na zahraničních stránkách ho taky neměli...taky všude stála nejlevnější 7300kč....za 6000kč bych si jí koupil hned namísto mé Uvexky...
Upravil zetor dne 22.07.2011 07:17
Právě o této variantě uvažuju.Jsem zmatenej kterou.Jakej je rozdíl mezi normál evoline a evolin2. Chci pořádnou helmici už mám dost endurácké.Můžeš prozradit nějaká moudra Diky Sharki
bubak
Právě o této variantě uvažuju.Jsem zmatenej kterou.Jakej je rozdíl mezi normál evoline a evolin2. Chci pořádnou helmici už mám dost endurácké.Můžeš prozradit nějaká moudra Diky Sharki
Pokud nemáš kulatou slovanskou hlavu (případně japonskou), tak Ti nebude ani jedna...
Maiali nel Fango!