Raubtier napsal:
Klepe se ten štít ve větší rychlosti?
Pokud myslis ksilt,tak dejme tomu,ze zhruba od 150km/h zacne trochu vibrovat,ale jiny problem nepusobi,pouze kdyz se na nej podivas,vypada trochu rozmazane,na druhou stranu,naprosto mi v techto rychlostech nerve hlavu,coz byl pripad FOXky,se kterou se rozumne nedalo jet vic,jak 130km/h...
Efendi napsal:
AGVko maj ted v motoprestige za 5800,-
AX8 Dual? Ptal jsem se minulej tyden, meli jen AX8, to je crosska, okolo 6.
Jinak na prvni pohmat/pohled su nadsenej. Je lehoucka (doted jsem pouzival HJC FSmax, takze ten rozdil je znacnej), pekne mi sedi. Plexi ma tuhy krok, coz mi vyhovuje, uvidime jak se zmeni casem.
Taakže helmu jsem si včera pořídil a zde jsou mé první postřehy. První čeho si všimnete, když jí vezmete do ruky je její váha. Tedy velice nízká váha. Kvalita provedení je poplatná značce, ale je zde pár detailů, za které by se možná styděla i kdejaká čína. Plastové šrouby, které drží kšilt jsou .....jak to říct slušně. To snad není ani plast ale vosk. Po ujetí cca 60km s novou helmou jsem si všiml, že se mi jeden z těch šroubů uklepal tak nešťastně, že mi upadla hlavička a tělo zůstalo uvnitř. Další šroub jsem zlomil při snaze o jeho utažení (dělal jsem to desetikačkou). Tou dobou jsem byl již dost naštvanej. V nejbližším železářství jsem si proto vzal jeden ze šroubů a okamžitě koupil 4 železné. Tento akt doporučuji udělat hned na začátku,aby se někdo z vás nepotýkal s podobným problémem jako já. Jinak je helma super. Dobrý výhled, krásně sedí a je slušně tichá. Kšilt nijak nerezonuje ani se neklepe. Dobré je, že na první stupeň vyklopení kšiltu lze jet i 120km/h a nijak do ní výrazně nefouká. Je to dáno jeho úhlem a velikostí "nánosníku". Co se týče upínání pod bradou, slouží k tomu DD kroužky jako u většina kvalitních helem. Bohužel zde neodvedl výrobce příliš kvalitní práci a například rychlé roztažení kroužků pomocí protipásky nefunguje na 100%. Mám doma Shoeiku a mohu tedy porovnávat. Toliko asi k postřehům po ujetí cca 100km. Další přidám časem.
Upravil Raubtier dne 21.09.2011 22:14
Nějaké další zkušenosti s touto přilbou? Je to můj žhavý kandidát. Na hlavě mi sedí perfektně, tak pište majitelé postřehy z delšího používání. Díky
-----------------------------------------------------------------------------
Dříve jsem byl trochu namyšlený, ale teď už nemám chybu!