Jasný,ale já nejsem značkař.Pokud mi něco slouží stejně nebo líp klidně to na sobě nosím a klidně to i namontuju na motorku.To,že to tady nikdo nezná ještě neznamená,že to je šrot.
Tak nerieš a kúp origo s ebay tak ako ja. Predný + zadný ma vyšiel na 200 evri slovenských . Mám tak sadu 2 origo navyše, dám ich zrepasovať + nové pružiny a do 150 000 už tlmiče neriešim.
Origo síce niesu Ohlis ale za tú cenu.....
Glock-plastik fantastik :-)
sadilek napsal:
Asi máš pravdu,ale motorka má hodnotu do stovky a dát 5tinu ceny za tlumič je prostě hovadina.Proto sem dával ten odkaz na ty amíky.Podle mě to umí vše co ohlins a je to za půl.Vyrábí to ve státech a repasovat se dá,takže pro mě už by vydržel do smrti.Já pořád nedovedu pochopit co je na tom tak drahý.Za ty prachy koupíš 2 nový nivo tlumiče na mercedes.
Já mám taky starou 1150, ale tu raketu za Ohlinsy jsem dal. Nelituju toho, protože tím jsem z toho udělal úplně jinou motorku, je to samozřejmě podmíněné tím, že jí nehodlám v dohledné době prodávat.
glock7 napsal:
Tak nerieš a kúp origo s ebay tak ako ja. Predný + zadný ma vyšiel na 200 evri slovenských . Mám tak sadu 2 origo navyše, dám ich zrepasovať + nové pružiny a do 150 000 už tlmiče neriešim.
Origo síce niesu Ohlis ale za tú cenu.....
Já teda nevím, ale, když je dáš zrepasovat + nové tlumiče, tak to bych raději koupil ty nový Hyperpra v Touratechu.
Já taky nemíním prodávat.Ta motorka mě nikdy nikde nenechala a mám ji rád.Jinak jsem pátral a ty amíci taky nejsou žádný nazdárci.http://www.worksp...l/bmw.html
glock7 napsal:
Zrepasovať dám neskôr tie staré , nie nove ( načo repasovať nové ? )
Ale to vyjde nastejno, jestli ty peníze utratíš za repasi starých nebo těch, co jsi koupil, výsledná suma bude stejně jen o něco menší, než koupě těch Hyperpro, které jsou navíc daleko lépe štelovatelné.
Jestli jsi ale koupil "nové" origo, tak ty staré nerepasuj, to jsou přece vyhozené peníze, ne?
A hyperpro ti vydržia do konca ? Teraz mám po kúpe nových pokoj na 50 t., potom budem riešiť čo ďalej. Možno repas starých - ten budeš musieť robiť na každých či chceš alebo nie , alebo kúpa nových. Glock-plastik fantastik :-)
No tak podle jejich ceníku by mě vyšly oba na nějakých 20000,-kč + poplatky.Takže když prodám svůj zadní ohlins a něco přihodím budu vysmátej.No holka se vrací až na vánoce tak mám o čem dumat.
glock7 napsal:
A hyperpro ti vydržia do konca ? Teraz mám po kúpe nových pokoj na 50 t., potom budem riešiť čo ďalej. Možno repas starých - ten budeš musieť robiť na každých či chceš alebo nie , alebo kúpa nových.
Hyperpra jsou jako Ohlins kompletně repasovatelné a repase takovýchto tlumičů je levnější, než těch origo nerepasovatelných (tam je potřeba při první repasi upravit tlumič, aby se dal příště rozebrat). Čili zadní tlumič, co lidi psali vyjde u p.Buráně při první repasi na cca 5-6tis + cca 3tis pružina a Nové Hyperpro stojí 12tis. A to nepočítám cenu těch "nových" tlumičů, které jsi koupil.
Čili, bych tam dal ty "nové", jestli jsou málo jeté a jezdil. U těch origo máš sice na 50t klid, ale to neznamená, že těch 50tis bude ten tlumič mít pořád stejné vlastnosti, jako nový. Kdežto ty Hyperpra sice po třeba 20tis zrepasuješ, ale máš ho zase jako novej a takto to můžeš dělat do alelujá.
Navíc možnost a způsob nastavení origo tlumiče je daleko horší, než u těchto, kde si pro změnu útlumu odskoku jen cvakneš rukou a nemusíš vytahovat šroubovák.
Toť jen můj názor a zkušenost při výměně origo tlumičů za Ohlins.
Já jsem si navíc koupil Ohlinse pro GSA, čili jsem si povýšil vlastnosti podvozku ještě o dost výš, což lze udělat i s těma origo tlumičema, pokud na obyč GS koupíš tlumiče z GSA.
Upravil stepan dne 27.07.2011 12:37
Já sem to chtěl udělat na F650 a on prý ten tlumič udělá znovu rozebiratelný. A cena vycházela komplet do 3 tis. Kč
Pár lidí to od p.Procházky má a je pravda, že udávali nižší cenu, než p.Buráň. Oba dva ale ten tlumič udělají rozebíratelný.
U starého tlumiče musíš ale ještě přičíst cenu za novou pružinu, což jsou taky zhruba 3 tis.
Upravil stepan dne 30.07.2011 13:58
Vjetrnik napsal:
to Motopaja: po 77tis. musí chodit tak jako před 20tis.km, protože už před 20tis. km byly zralé na výměnu....po 77tis. nemohou už běhat vůbec
nic ve zlým, ale protože na mojí motorce jezdím já a Ty jsi na ní nikdy nejel tak věř, že o tom jak fungujou a fungovaly moje tlumiče vím víc BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?