Napsal Scofield : Scofield napsal
A myslíš, že běžný motorkář , který není z okruhu přátel, nebo mimo Prágl, má šanci na stejné podmínky...??? Nic ve zlým, ale furt si tam hrajete malou domů....
[/quote]
Každý má tu možnost,když bude šikula....Pojistka nebo i lízing má určitý mantynel - od do....,ale to člověk z ulice nepozná,ten má vždy tu nejvyšší pojistku,ale když někomu pomůžeš,když zrovna potřebuje,tak se ti to jako bumerang vrátí tisíckrát a to platí samo i obráceně...
Jinak nepopírám,že se máme v praze dobře,ale to vy na moravě moc dobře víte,proto do prahy furt lezete včetně tebe[/quote]
Napsal jsi to naprosto přesně..." V Praze se máme dobře a my si tu furt na Moravě hrajem na malou domů : kdo není šikula , tak dře a plat "í... Já jsem z ulice, takže platím jak ču-ak víc .. Holt, ty pražská náplavka se v tom orientuješ... a platíš míň..
Upravil bluesbery dne 30.07.2011 00:57
Napsal Scofield : Scofield napsal
A myslíš, že běžný motorkář , který není z okruhu přátel, nebo mimo Prágl, má šanci na stejné podmínky...??? Nic ve zlým, ale furt si tam hrajete malou domů....
Napsal jsi to v předchozí zprávě naprosto přesně..." V Praze se máme dobře " a my si tu furt na Moravě hrajem na malou domů : kdo není šikula , tak dře a plat "í...
Nejsem náplavka z ulice jako ty, takže platím pojištění jak ču-ak a něco navíc .. Holt, ty pražská náplavka se v tom orientuješ... a vychází to líp, výhodněji. to pak chápu. .[/quote]
Pár jedinců má privilegia o kterých většina pojištěnců nemá šajnu..
Upravil bluesbery dne 30.07.2011 01:21
TomasTT napsal:
Scarabeus: no asi takhle - pochopitelně že na nějaké specializované gangy vybavené rušičkama a odstíněnými auty je všechno krátký. Ale divil by ses, jak často se kradou motorky úplně primitivně. GPS+GSM nestojí dneska vůbec žádné zásadní peníze a někdy to může stačit. Spot nepoužívá pro komunikaci GSM, nepotřebuje ho. Nepotřebuje v zásadě ani GPS i když tento systém využívat může. Je to založené na satelitní síti Globalstar - na úplně jiných frekvencích. Zatím jsem neslyšel o rušičce veškerých rádiových signálů ale netvrdím, že nic takového neexistuje ale v principu se asi 100% ukradení nezabrání ani kdybys spal s rukou přidělanou k motorce řetězem. Ale když máš dražší motorku, tak investice do trackeru není tak strašná pálka a navíc se to dá přehazovat mezi více motorkama. Ten spot v principu umí daleko víc věcí, především umí komunikovat přes ty satelity, což žádný tracker (o kterém vím) neumí a všechny se spoléhají jen na GSM pro komunikaci. Ale někde GSM signál není a SPOT v takových místech v pohodě hlásí polohu a dá se použít pro dohledání.
Co stojí GPS+GSM průběžně sleduji. Já některé části těch sledovacích systémů programuji. Vždycky je lepší mít aspoň něco než nic. Bohužel všechny ty systémy čímdál rychleji stárnou. Rušičky gsm měl dřív málokdo. Dneska si to koupí kdokoliv na internetu a přijde mu to až domu. Satelitní systém bude nejspíš nejlepší volba - zatím.
Za ty roky už jsem taky zažil, že někomu známému ukradli motorku (mě zatím jen jednou očesali o zrcátka a blinkry asi někdo potřeboval po crashi). A vždycky to kluci měli zabezpečené aspoň nějakým řetězem nebo zámkem na kotouč co měl pískat. Až na jeden případ to bylo stejně jak píše zakladatel tématu tzv. přímo před nosem.
Člověče, jak to tak čtu, nic ve zlým, jenom mě tak napadlo... neměl by někdo začít šmejdit právě v okolí těch hostitelů...???
Jinak zkazky a příběhy ze všech stran ohledně právního řádu a vymahatelnosti spravedlnosti na Ukrajině jsou důvodem a příčinou toho, že tam pravděpodobně nikdy nepojedu... Loni jsem nerad trávil deset dnů na ARO, dalších deset na JIP a šest neděl na interně a chýře v Motole. Je tam mrak sestřiček a dalšího personálu ze všech koutů Ukrajiny. Málo kdo se s tím chlubí, ale pokud s někým trávíš většinu dne, za pár dnů se třeba i svěří. Podmínky tam mají hrozný. Násilí, vydírání jich i jejich rodiny, ... většina se jich tam nechce vracet ani na návštěvu...
Upřimně mě Tvůj příběh mrzí. Na mou duši Ti přeju, aby se Vám Vaše motorky vrátily, ale byl by to asi malý zázrak...
pavelpv napsal:
Pro znalce azbuky dávám odkaz na článek o této krádeži, který vyšel v místním tisku, http://goloskarpat.info/all/Usi-podiyi/Novini-Zakarpattya/CHeski-mototsiklisti-z-vidpochinku-na-Zakarpatti-povernutsya-pishki
Tak tento článek píše bohužel opravdu o nás.
Jinak, byl tu názor, že policie nic nevyřeší, to je sice možný, že je celej systém zkorumpovanej, to je jistý. Někdo myslí, že se máme dohodnout s nějakou bandou a motorky vykoupit. To ale můžeš udělat jen když za tebou někdo od nich příjde, ale to se za tři dny co jsme tam zůstaly nestalo.
Policajty volala majitel baru, ti začaly šmejdit po okolí a jestli to byl někdo místní, tak nevyleze dokud to celý neutichne. Proto za náma taky nikdo nepřišel.
Policie měla typ na nějaký cápky ze sousední dědiny, ale tam se bojijou chodit, protože jim tam minule převrátily auto a trochu natloukly. Divná země.
Jinak údajně druhej den chytily dva kluky o kterejch si myslijou, že to udělali. Jeden jim utek ze stanice, a s druhým je furt jeho právník, tak ho nemůžou vyzpovídat po svým. A druhej den už zase nikoho nemají. Zkrátka nikdo ti nic pořádně neřekne.
No a teď, když jsme od nich pryč, tak je to ještě větší problém.
http://www.ebay.c...33605e299d
Upravil hicks dne 30.07.2011 18:52
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
To je neštěstíRadost z cestování..radost z jízdy..Vše fuč, kvůli parchantům. Tolik neštěstí..ach jo Přeji hodně sil a jakoliv to dopadne, věřím že srdce motorkáře máte stále na tom pravém místě, zvednete se znovu a zase vyrazíte
Bramborundum kardanrundum http://www.tourde....banda.cz/
Kupovat tu jednotku samostatně nemá moc smysl. Když si to necháš nainstalovat od nějaké firmy tak obvykle dostaneš jako přidanou hodnotu aplikaci na PC/chytrý telefon, kde rovnou vidíš pozici na mapě. Můžeš si procházet historii jízd (najeté trasy za celou dobu co je to instalované) apod. Ta jednotka to posílá na server, kde je to uložené. Navíc není problém nastavit aby jsi dostal upozornění na spoustu událostí. Např. pohyb když se to hýbat nemá, přerušené gsm spojení v místě, kde je to nepravděpodobné. Server to hlídá 24/7 a kromě Tvého telefonu může začít spamovat i někoho jiného. Případně jsou firmy co mají operátory 24/7 kteří se v případě nějaké situace snaží dovolat na kontaktní čísla.
Člověče, jak to tak čtu, nic ve zlým, jenom mě tak napadlo... neměl by někdo začít šmejdit právě v okolí těch hostitelů...???
Jinak zkazky a příběhy ze všech stran ohledně právního řádu a vymahatelnosti spravedlnosti na Ukrajině jsou důvodem a příčinou toho, že tam pravděpodobně nikdy nepojedu... Loni jsem nerad trávil deset dnů na ARO, dalších deset na JIP a šest neděl na interně a chýře v Motole. Je tam mrak sestřiček a dalšího personálu ze všech koutů Ukrajiny. Málo kdo se s tím chlubí, ale pokud s někým trávíš většinu dne, za pár dnů se třeba i svěří. Podmínky tam mají hrozný. Násilí, vydírání jich i jejich rodiny, ... většina se jich tam nechce vracet ani na návštěvu...
Upřimně mě Tvůj příběh mrzí. Na mou duši Ti přeju, aby se Vám Vaše motorky vrátily, ale byl by to asi malý zázrak...
Přesto držím palce.
Radosek
No já mám na stavbě svý kluky Ukrajince a sami říkají, že budou pracovat radši tady, protože tam se jim z toho zvedá žaludek.
BMW GS 1200 08, BMW G650 XChallenge, HD Dyna Wide Glide, Land Rover LR2 3.2i
Zdravím, tak je to v řiti. Motorky jsou v UA, nám je nedají, protože by to pro nás bylo dražší než si tady pořídit jiný. A jede v tom tamní milice a proti těm tam nikdo nepůjde. Prostě nám je nedají a hotovo.
Zárověň vás chci požádat o nabídky na 1150GS v dobrém stavu. Podmínka: ABS, FID, vytápění. Nespěchám, stačí až na jaro. Vzhledem k tomu, že tu co nemám jsem kupoval teprve před rokem, tak mám omezený rozpočet a hodně bude rozhodovat cena. Jestli víte o něčem slušném na prodej, tak dejte vědět.
To je prostě realita. Zdá se, že borce co to ukradli dopadla milice během několika dnů. Motorky jim sebrali a je pustily oproti výkupnýmu od rodičů. Vše bez protokolu, neoficiálně. Máme najatýho člověka, co bydlí v okolí kde se to stalo. Je místní , má kontakty, má od nás slíbenej rozumnej oběm peněz, když nám to vydají. Zatím ticho po pěšině. Zabejvá se tím regionální poslanec, ambasáda, lidi co kradou auta na zakázku, hledají i další. Je kolem toho moc lidí a každej by chtěl do kapse balík, jenže to by bylo dražší než si tady koupit motorky jiný. Samozřejmě, že jsme to nevzdali, ale moc možností už nezbejvá. Když se to náhodou vrátí, tak nevýš v jakým to bude stavu a kolik za to budou chtít. Čím delší doba uplynula, tím víc si ti co to mají věří, že je to opravdu jejich Pro ně tam není problém udělat si nový doklady a jezdit nebo to prodat dál s novou identitou. Jestli to nevyjede do EU tak je nikdo neodhalí. Kdyby nám to chtěli vrátit, tak už měli bezpočet možností jak to udělat. Na 100% v tom jedou policajti. Pro ně by bylo nejjednoduší nám to prodat. Měli by jasný kupce, prachy v kapse, vyřešenej případ a frčky na cestě. Ale nic se neděje. Moc dalších možností už nemáme... U nich je mafie, ale ještě horší je policie. Platily jsme za to, že vůbec přijeli na místo a začali vyšetřovat. Prej na benzín... Zkrátka jinej svět.
Zase tak bych to nezatracoval Chápu,že to vypadá děsivě...taky kdo by chtěl přijít o motorku,že?Ale vždycky je nějaký řešení!V tomhle případě,bych jako jistotu bral spaní ve stanu nebo pod širákem...to ti mašinu nikdo nečórne,když se u ní válíš.Musíš to holt brát trochu jinak,než když se jedeš kochat do Alp nebo válet do Chorvatska.Tady prostě asi jedeš nejčastěji za přírodou(jinak tranzit nebo prostě proto,aby jsi tam byl) a tak si to musíš dát víc "in nature" a pro jistotu vynechat spaní mezi lidma...a z vlastní zkušenosti můžu říct,že když tam pojedeš mimo sezónu,tak tě ani fízlové nečekaj,tudíš tam nejsou,protože se jim to už nevyplácí postávat u silnice a čekat na pokladničky ze západu.Dokonce i na celnicích je klid
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Je to smutné, ale takto to v té zemi funguje... Alespoň v odlehlých částech. Už se tam také trochu civilizují, ale pomalu :-(
Při jednom přechodu hor přišli borci s kalašnikovama a sebrali jak peníze, tak jídlo :-(
Není to tak dávno, co vypravit kamion s plachtou do zemí bývalého Ruska, znamenalo, že ho vyloží na 90% za jízdy.
Na hranicích milice, když řidič zaplatil, měl ozbrojený doprovod a cestu bez problémů. Když nezaplatil, ti samí ho po cestě zastavili a obrali o náklad... Ale i to se mění a začíná být bezpečněji. I když je vidět, jak kde....
jencekgs napsal:
Tak to je mazec Tak to si ukrajinu škrtám ze seznamu zemí ktere, chci navštívit*pissed*
mne to strasne dozralo.
Je tu 2000 clenu... nerikejte mi, ze z toho nedokazene udelat predstaveni alespon pro media?
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Není třeba skutečně jet na Ukrajinu - v mém případě za posledních pár let - 2 ukradená kola, 2x vykradené auto a 1x barák. A to poslední kolo jsem už ani nehlásil -každý případ ztráta tak cca 3hodiny zápisem. Když jedu na Balkán, parkuji jen na bezpečných místech. Naposled v Kosově v nějaké podhorské vesničce jsme narazil na celkem nový luxuxní mercedes, za volantem seděli 2 kluci tak kolem11let (nebo spiš stáli, ani nedosáhli na pedále). Táta ukrad a děcka šly hned vyzkoušet. V poslední době nás v Albánii doprovázejí obchodní partneři až na Makedonskou hranici, často jen proto aby zabavili policajty lovící na silnici. Ale přesto jste mně naočkovali a už přemýšlím, že na jaře tu cestu udělám asi na motorce.
jencekgs napsal:
Tak to je mazec Tak to si ukrajinu škrtám ze seznamu zemí ktere, chci navštívit*pissed*
To už mám dávno, a tohle je kruté potvrzení mých vizí. Bohužel pro EDY
Je to o přístupu, který začíná na hranicích. Nepočítám že to změní uvědomění místních, tady pomůže jen ,,péče" místních vlivných až si uvědomí že jim tyhle ,,drobnosti" berou zkazníky...peníze.
EDY přeji vám ať to dopadne co nejlépe.
Já bych se nebál ukradení motorky, i když jo. Spím na divoko s motorkou zaparkovanou skoro u stanu. Ale nasírá mě ta zkorumpovaná policie. Je to prostě hnus. Já jsem se například v Albánii v horách cítil velmi bezpečně. Lidi naprosto úžasní a přátelští. I když si nedělám iluze že tam bylo tak moc angličanu se svými Range Rowery a němců v měrcedesech. Ale k nám se chovali velmi přátelsky.
Na ukrajinu slyším jen a jen problémy s policií. To mě fakt neláká.
Kluci přeji Vám ať brzo pořídíte náhradní stroje a zůstanou Vám mnohem déle a dělají Vám jen radost.
Splněný sen moje 1100GS