Tak jsem se do toho taky pustil. Kdyz uz to mam rozkuchany, tak se chci zeptat, jestli jste nejak resili i podsviceni kontrolek. Tam jsou 14V zarovicky a pro ty asi neni v LED nahrada. Nebo jo?
14V žárovky tam jsou jenom z důvodu vyšší životnosti. 14V signálky v 14V el. soustavě by měly vykonávat bezproblémovou funkci po celou dobu provozu motorky. Jestli je chceš nahradit LED tak kup normálně 12V.
Jinak tady máš vlákno proč nevyměňovat kontrolku dobíjení: https://www.bawor...ost_586444BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90
Dobra, necham kontrolky tak, jak jsou. Mozna jen vymenim tu zarovku dobijeni za 3W jak jsi psal ve vedlejsim vlaknu. Diky za reakci
Upravil lebi dne 26.04.2020 08:51
Zdravím všechny ve spolek. Jsem tu nový. Pořídil jsem si krásnou 1150 rs rok 2003 a pustil se do servisu. Mimo jiné jsem teď rozebral přístrojovou a zjistil jsem, že dvě žárovky jsou prasklé a dvě těsně před smrtí. Chtěl jsem je alespoň vyměnit nebo dát ledky, ale jsou tam zvláštní skleněnky s označením A 12V 1,7 W. Nějak se mi nedaří je najít. Neměl by někdo radu čím je nahradit ať už klasikou či ledkami, nebo kde je sehnat. Díky za radu.
Měla by tam být originálně: 12V 1,2W W2x4,6d s paticí T5
Stačí když do googlu napíšeš žárovky s paticí T5 a něco ti to najde.
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90
Tak jsem nakonec uspěl. Koupil jsem skleněnky s paticí T51,2W, ale ty tam byly moc malý. Rožhlo je to, ale lítali v patici. Tak jsem hledal a našel jsem, že tam mám žárovky s paticí T6,5 1,7W. Ledky jsem nedohledal, tak tam šli klasické skleněnky. A je to dobrý. Všem moc díky za rady.