kim napsal:
Vypadá to velmi zajímavě a účinně ,jen to má dvě nevýhody-velká hmotnost,objem na to vozit to sebou třeba na dovolenou kdy se dohaduju s panímámou o každý centimetr krychlový v zavazadlech a v neposlední řadě cena já to zatím řeším osmičkou ocelovým lanem se zalisovanými oky potaženým samosmršťovací bužírkou proti poškrábání a bytelným visacím zámkem,sice to nemá alarm ale je to skladnější a hlavně cenově komunikativnější s výší mého platu
hmotnost ani objem neni zas az takovej problem... pokud se bijete o kazdej kousek mista tak proste nakoupit kvalitni (maly) vybaveni.
Na retezu bych fakt nesetril... z toho mam blbej pocit.
no nemyslím že hmotnost je malej problem,píšou tam 4,5kg to je téměř nosnost některých topcase já mám nosnost 6kg,ale o tom kotoučovým zámku s alarmem pouvažuju,v brne v bikerscrownu mají xenu za asi 1500 s oběma polohovými čidly
Xena na mne zadnej dojem neudelala, alespon ta, co ma Morabo.
4,5KG TO VAZI S TIM RETEZEM (kterej vozit samo nemusis).
Nosnost topcasu tolik neres, nikdo nejezdi s 5kg nakladu.
Upravil hicks dne 06.11.2011 10:39
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
to je fakt na depku...
17 cm
Tjn jsem fakt myslel že ten Abus vydrží o něco déle. Zvláště s přihlédnutím k ceně. Takhle se vyplatí si za tu samou cenu pořídit něco levnějšího vícekrát...
už se to tu řešilo... jediný co tak motorku zamykat přes nějaké komplikované místo (provlíknout skrz telelever) aby řetěz neležel na zemi a ideálně byl přicvaknutý k oku ve zdi ke kterému je přistavena i motorka... >> tedy špatný přístup k řetězu, a všimněte si, že s těmi nůžkami střihal také vždy na zemi, což by byla další komplikace pro potencionálního zloděje
HonzaGS-SV napsal:
už se to tu řešilo... jediný co tak motorku zamykat přes nějaké komplikované místo (provlíknout skrz telelever) aby řetěz neležel na zemi a ideálně byl přicvaknutý k oku ve zdi ke kterému je přistavena i motorka... >> tedy špatný přístup k řetězu, a všimněte si, že s těmi nůžkami střihal také vždy na zemi, což by byla další komplikace pro potencionálního zloděje
nechci zabihat do detailu jak to mam ja.. ale tohle je zajimavej postreh.
Proste at ten retez visi...
17 cm
Tjn jsem fakt myslel že ten Abus vydrží o něco déle. Zvláště s přihlédnutím k ceně. Takhle se vyplatí si za tu samou cenu pořídit něco levnějšího vícekrát...
A čo potom budeš zamykať keď ti už na prvý krát ukradnú motorku s tým lacným zámkom?
Reťaz by nemala byť na zemi ak sa to dá tak vyriešiť. Neverím že pri odstraňovaní reťaze s ňou zlodej nepohne a alarm sa nespustí . Na RT sa mi reťaz nedá nasadiť spolu so zámkom (kotúč je blízko ráfika, je tam malá medzera), ale keď som zamykal Hondu PanEuropu tak reťaz išla hore nad koleso okolo tlmičov alebo som ju pripevnil o kamarátove GSA k prednému kolesu a telelever - je dosť dlhá. No a v noci je ten alarm veľmí dobre počuť .
Upravil Barko dne 06.11.2011 12:36
A čo potom budeš zamykať keď ti už na prvý krát ukradnú motorku s tým lacným zámkom?
Reťaz by nemala byť na zemi ak sa to dá tak vyriešiť. Neverím že pri odstraňovaní reťaze s ňou zlodej nepohne a alarm sa nespustí . Na RT sa mi reťaz nedá nasadiť spolu so zámkom (kotúč je blízko ráfika, je tam malá medzera), ale keď som zamykal Hondu PanEuropu tak reťaz išla hore nad koleso okolo tlmičov alebo som ju pripevnil o kamarátove GSA k prednému kolesu a telelever - je dosť dlhá. No a v noci je ten alarm veľmí dobre počuť .
No pokud 1 řetěz Abus přestříhne za 17 vteřin, potom mi přijde lepší za tu cenu pořídit třeba něco levnějšího vícekrát... A třeba potenciálnímu zloději to bude trvat 25 vteřin :-D
Upravil Pitbull dne 06.11.2011 17:34