Diskuzí proti myslivcům je všude tisíce, takže se nebudu zastávat strany myslivců atd. Stejně jako motorkáře, tak i myslivce všichni házejí do jednoho pytle. Sám znám osobně několik myslivců, kterým bych nejraději nasypal broky do prd*le za jejich přístup ke zvěři, ale jsou to prostě jednotlivci, kteří k tomu nemají úctu. Osobně jsem viděl "masakr" jednoho z "kolegů" (pro mě to kolega myslivec ale rozhodně není). Zůstal jsem jen udiveně stát a nebyl schopen ničeho.
Fotku jsem stáhl, ačkoliv to nebylo umístěno z důvodu nějakého chlubení se.
Založil jsem to vlákno, abych se zeptal, jestli je tady kromě mě ještě nějaký myslivec, abych ho mohl v zimě pozvat na naháňku, nic víc.
Takže prosím, abyste tady neřešili, jestli je nebo není to dobré, když je člověk myslivec, protože laická veřejnost ví ho*no o zvěři a jejích stavech a les zná jen, když potřebuje něco vyhodit a nechce ve sběrném dvoře platit, nebo když jdou na houby a dělají v lese bordel a nebo když pustí své psy vyběhat bez ohledu na zvěř. Nebo když se jdou projít a proti těm pochopitelně nic nemám.
Berte to takhle. Rybáři loví na udice (hovada elektrikou nebo municí), myslivci nemají možnost lovit jinak, než odstřelem, resp. mi napište jiný humání způsob. Pasti? Odchyt? Myslíte, že by při tom zvěř méně trpěla, než když dostane zásah kulkou a má to za sebou (v ideálním případě)?
xHackerM napsal:
Diskuzí proti myslivcům je všude tisíce, takže se nebudu zastávat strany myslivců atd. Stejně jako motorkáře, tak i myslivce všichni házejí do jednoho pytle. Sám znám osobně několik myslivců, kterým bych nejraději nasypal broky do prd*le za jejich přístup ke zvěři, ale jsou to prostě jednotlivci, kteří k tomu nemají úctu. Osobně jsem viděl "masakr" jednoho z "kolegů" (pro mě to kolega myslivec ale rozhodně není). Zůstal jsem jen udiveně stát a nebyl schopen ničeho.
Fotku jsem stáhl, ačkoliv to nebylo umístěno z důvodu nějakého chlubení se.
Založil jsem to vlákno, abych se zeptal, jestli je tady kromě mě ještě nějaký myslivec, abych ho mohl v zimě pozvat na naháňku, nic víc.
Takže prosím, abyste tady neřešili, jestli je nebo není to dobré, když je člověk myslivec, protože laická veřejnost ví ho*no o zvěři a jejích stavech a les zná jen, když potřebuje něco vyhodit a nechce ve sběrném dvoře platit, nebo když jdou na houby a dělají v lese bordel a nebo když pustí své psy vyběhat bez ohledu na zvěř. Nebo když se jdou projít a proti těm pochopitelně nic nemám.
Berte to takhle. Rybáři loví na udice (hovada elektrikou nebo municí), myslivci nemají možnost lovit jinak, než odstřelem, resp. mi napište jiný humání způsob. Pasti? Odchyt? Myslíte, že by při tom zvěř méně trpěla, než když dostane zásah kulkou a má to za sebou (v ideálním případě)?
Tak stímto naprosto souhlasím a ona i ta ryba někdy víc dostane naprdel něž srnec kterej po jedný ráně padne mrtvej k zemi!!!
... servis a diagnostika BMW Motorrad
xHackerM napsal:
Až 10 orlů mořských je u nás ročně otráveno. Mezi dalšími oběťmi jsou orli skalní, luňáci červení i hnědí, sokoli stěhovaví, káně rousné i lesní, straky, vrány, krkavci, ale i domácí psi a kočky.
Viníkem je lidská bezohlednost
... A KARBOFURAN
Přestože je pokládání otrávených návnad v přírodě zakázáno více než 50 let, v poslední době se stalo módním prostředkem v boji se "škodnou". Nejčastěji zneužívaný bývá zakázaný insekticid FURADAN, jehož účinnou látkou je karbofuran.
Několik kapek tohoto jedu dokáže spolehlivě usmrtit prakticky cokoli živého. Zřejmě proto se v české krajině objevují návnady napuštěné karbofuranem, pomocí nichž se "manažeři přírody" zbavují lišek, kun nebo vyder. A nechtěně se otráví i dravci nebo pes na procházce.
Pokládání otrávených návnad, které může být nebezpečné i pro člověka, lze považovat hned za několik trestných činů. Přesto státní orgány, a zejména Policie ČR, doposud neusvědčily žádného z travičů. K odhalení a potrestání pachatelů by měla přispět i tato stránka.
Upravil hicks dne 19.09.2011 10:13
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
xHackerM napsal:
Hicks: Doufám, že to trávení si nespojuješ s myslivcema...?
prekvapuje mne, ze to nevis.
Samozrejme, ze to dela nekdo od vas. A neni to izolovane jen na Ceskou Republiku. Ta nenavist vuci predatorum je mezi myslivci dost zakorenena, to prece vis. Ono staci, ze treba lisky strilite cely rok at jsou brezi, nebo ne.. ze jo? Tedy resp. muzou se strilet.
Jinak ten web provozuje Ceska Ornitologicka Spolecnost.. neni to zadny bulvar.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
2 Hicks: Já osobně jsem se po dobu své lovecké aktivity a ani z vyprávění dědy nedostal do styku s tím, že by myslivci u nás trávili zvěř. Je mi ale jasné, že jedinci se najdou, už jen z televizních zpráv o tom vím. A to je právě ono - jedinci a kvůli nim jsou všichni špatní - stejně jako je to s náma motorkářema.
Tady můžu napsat asi tolik, že než kupovat a sestovat nějakou past nebo ládovat zbytky kuřete jedem, tak to raději půjdu a na zvěř si počkám. Jednak je patrona levnější, než tohle všechno kolem a druhak vím, že tím nepoškodím zvěř, kterou nechci.
Liška je škodná, tudíž má dobu lovu celoroční. A asi takhle. Když je liška březí, tak je to nejsnažší řešení. Pak když jsou liščata v době, kdy je stará učí lovit, tak bažanti, zajíci, pernatá zvěř, všechno jde do kytek. Je ovšem na každém z nás, jestli na březí lišku střelí nebo ne. Za sebe říkám, že bych si to hodně rozmýšlel.
Psal jsi taky o tom, že ty fotíš a my střílíme. Bys měl vidět, kolik fotek a videí se zvěří mám. Ne vždy jdu do revíru se zbraní.
Liska je mozna skodna,ale laicky se zeptam:neni to prave prirozenej nepritel tech zajicu,bazantu atd.,ktery jejich stav prirozene reguluje?Fakt se ptam,moc o tom nevim.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
to Vevis: to je jasný, že liška je škodná...vem si, kdyby ty zajíce a bažanty regulovala liška? Na co by se potom střílelo....
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
vevis napsal:
Liska je mozna skodna,ale laicky se zeptam:neni to prave prirozenej nepritel tech zajicu,bazantu atd.,ktery jejich stav prirozene reguluje?Fakt se ptam,moc o tom nevim.
Bažanty, zajíce a dokonce i malá srnčata jsou schopná zlikvidovat i prasata. Když jdou, tak si představ rojnici. Nic po nich nezůstane. Uvědomte si, že prasata jsou všežravci a jsou přemnožená, takže i zmiňované čerstvě vržené srnče prostě zlikvidují. Do toho ještě lišky, když loví ostatní drobnou a pernatou. No a pak nejsou stavy drobné a pernaté takové, jaké bychom si přáli. Třeba u nás jsme na kachnách ani zajících nikdy nebyli, protože na to nemáme stavy. Tuhle kachnu jsem střelil na honu, kam jsem byl pozván a kde stavy kachen mají dobré, což je pochopitelné, když zase stavy prasat mají nízké.
Takže liška je sice přirozeně reguluje, ale přehání to. Nehledě na to, že liška si vůbec nedělá servítky zajít se podívat do kurníku do vesnice. A je snad pochopitelné, že je lepší po ní střílet v lese nebo na poli, než když si naštvaný farmář vezme zbraň a střílí si v obci na dvorku nebo líčí pasti, kam se chytne zpravidla milovaná kočka nebo pes od sousedů.
to xHackerM: že jsi raději nezůstal u oblíbeného tématu "KUFRY", že?
Upravil Vjetrnik dne 19.09.2011 11:57
V Machove mame velke stado muflonu. http://www.msborm...ame=muflon
A vim,ze je velky problem domluvit si na tom jak velke ma stado byt,aby byli spokojeni ochranci prirody,myslivci i zemedelci.Je fakt,ze ty zemedelci za zpusobene skody dostavaji nejake kompenzace.
A docela by mne zajimalo,kdo a jak urcuje jake mnozstvi zvirat(srnci,pernate,skodne atd.)je akorat.Jestli je to na myslivcich,nebo jestli to resej nejaci ekologove,kteri se snazej o nejakej co nejprirozenejsi stav,aby vlastne ti myslivci byli potreba co nejmene.
A taky by mne docela zajimalo,jestli je jeste mozny navrat vlku do prirody a jestli by to bylo pro prirodu dobre nebo ne?
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
vevis napsal:
A vim,ze je velky problem domluvit si na tom jak velke ma stado byt,aby byli spokojeni ochranci prirody,myslivci i zemedelci.Je fakt,ze ty zemedelci za zpusobene skody dostavaji nejake kompenzace.
A docela by mne zajimalo,kdo a jak urcuje jake mnozstvi zvirat(srnci,pernate,skodne atd.)je akorat.Jestli je to na myslivcich,nebo jestli to resej nejaci ekologove,kteri se snazej o nejakej co nejprirozenejsi stav,aby vlastne ti myslivci byli potreba co nejmene.
A taky by mne docela zajimalo,jestli je jeste mozny navrat vlku do prirody a jestli by to bylo pro prirodu dobre nebo ne?
Stavy zvěře se každoročně určují. Je nějak spočítáno kolik kusů samčích a samiččích připadá na jeden ar nebo tak nějak. Sčítání probíhá rovněž každoročně. No a pak chytré hlavy sednou, spočítají a řeknou každému sdružení kolik musí odlovit kusů toho a toho, aby byly normované stavy. Zjednodušeně řečeno, když jsi přes normovaný stav, musíš lovit, když ne, na dannou zvěř se jen díváš a staráš se o ní.
Návrat vlka do přírody je určitě reálný, ale tohle moc rozebírat nebudu, protože žiju v oblasti, kde to reálné není. Ale hory tomu přejou. Třeba na Přimdě se daří ve volné přírodě rysovi.
vevis napsal:
Ze zákona to funguje přibližně takhle: každá honitba má svého vlastníka, popř. provozovatele a ten zpracovává (osobou tzv. mysliveckého hospodáře) každý rok Plán chovu a lovu. Základem pro tenhle plán je tzv. "sčítání zvěře", odlov za předchozí období a "přibližná" představa o tom, jaký druh zvěře v dané honitbě žije. Pak se nazákladě předpokládaného rozdělení dané zvěře podle pohlaví, určí přírůst (tzn. kolik nových jedniců "se narodí" a podle toho se určí výše odlovu. Toto se jako návrh podá ke schválení příslušným státním orgánům (vesměs nějaký odbor myslivosti apod. na krajském úřadě). Ty to většinou schválí a pak kontrolují dodržování toho plánu (např. každý měsíc se úřadu odevzdává výkaz o odlovených kusech zvěře). Jinak počty jednotlivých druhů zvěře jsou obecně dány tabulkově a teoreticky by měly být nastaveny tak, aby byla zachována ekologická rovnováha, ale.... a to už jedině při dlouhém večeru u piva... např. ekologická rovnováha z pohledu myslivce, lesníka a ekologa mohou být 3 různé věci....
Upravil Woodman dne 19.09.2011 14:10
No hlavně si dejme pozor, až teď ta banda alkoholiků v kamizolkách zelených vyrazí za zvuku trubky do přírody....ať to místo do zvěře nenašijou do nás.......raději ať míří jako každoročně do svých řad
prouky napsal:
mám po otci krásnou brokovnici, myslivčit by mě i lákalo, zatím jsem nic nepodnikl, copak to asi obnáší?
No spíš bych se zeptal, jestli máš zbroják, když máš doma poděděnou zbraň? Jinak myslivecké zkoušky a adeptura, pak zmiňovaný zbroják... Celé to zabere rok, když to dobře půjde... A hlavně když tě někde vezmou jako adepta...