Tak par info:
Tohle je Cordurová vrstva (bunda, kalhoty) v které se běžně jezdí ( je ale bez membrány a teplé vložky)
Větrací otvory jsou velké a učinné, pomoci zipu se daji dobře regulovat, i jen otevrenim zipu (bez rolování) uz vznika pruduch srovnatelny s ostatními bundami. Tohle samostatne je použitelné za normalniho pocasí a v letě. Jesliže se pohybuji v extremnim teple, mam možnost pomocí rolovani vytvořit opravdu hodně prodyšnou bundu a kalhoty. V tom pripade musim věci z prednich kapes opravdu vyndat, jinak to proste nejde, ale neni to zadny velky problem, jezdil jsem v tom cele leto, Albanie a tak.
Nepromokavost bude zajistovat vrchni vrstva ( zatim se pracuje na Trilaminatu) a do spod ( pod Cordurovou bundu v pripade chladného pocasí) bude windstoprova bunda. Vrstvy jsou pouzitelné samostatně, a i prodavat se budou jednotlive, cili neni nutne pouzivat vsechno ale vlastne jen podle sve potreby. Ta kapsicka na rukavu na bryle ci mobil, bude mit jine zapinaní, klasicky na suchy zip.
no na tuto debatu mam povedat aj ja co mal som od pardala dvoje kompletov chlapci po roku sa to rozpadlo zase zipsi sitie medzi nohami fuc a ta imytacia koze v rozkroku sa zlupala na komplet. poslo to cele papa do kosa dufam ze sa pardal trosku poucil a neda to sit nejakym debylom ale nejakej poriadnej firme. A stretol som sa spar ludmi na zrazoch ze to ties uz nechcu vidiet. Pekne to moze bit ale to len pre vykendovych jascou. Ja som na moto kazdy den pokial nepadaju krupy a nevidrzalo to ani dazdt proste nic. Je mi stoho naozaj smutno ze je to taky sit. A dalej by si maly ti krajciri ustrazit velkosi lebo akosi aj to S co som mal namiesto M bolo pre mojho kamosa co nosi XL a obliekol sa do toho tak ja neviem ako to siju. Inac nech sa ti to predava
Jak jsem psal, pokud bych to měl vozit na enduro, muselo by to rolování zmizet a místo toho to být dole chyceno na suchý zip, aby ten panel šel celý sundat....
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Vjetrnik napsal:
Jak jsem psal, pokud bych to měl vozit na enduro, muselo by to rolování zmizet a místo toho to být dole chyceno na suchý zip, aby ten panel šel celý sundat....
Možná by nemusel jít ani sundat, ale jen odklopit a zajistit suchým/klasickým zipem, aby neplandal... Směr vyklopení buď dolů a nebo směrem do podpaždí, tam by to taky nemuselo překážet, kdyby v tý kapse byl třeba mobil nebo šrajtofle... Úplné sundání bych nechtěl z důvodu toho, že co jde sundat, jde i ztratit/zapomenout...
lakiluk napsal:
no na tuto debatu mam povedat aj ja co mal som od pardala dvoje kompletov chlapci po roku sa to rozpadlo zase zipsi sitie medzi nohami fuc a ta imytacia koze v rozkroku sa zlupala na komplet. poslo to cele papa do kosa dufam ze sa pardal trosku poucil a neda to sit nejakym debylom ale nejakej poriadnej firme. A stretol som sa spar ludmi na zrazoch ze to ties uz nechcu vidiet. Pekne to moze bit ale to len pre vykendovych jascou. Ja som na moto kazdy den pokial nepadaju krupy a nevidrzalo to ani dazdt proste nic. Je mi stoho naozaj smutno ze je to taky sit. A dalej by si maly ti krajciri ustrazit velkosi lebo akosi aj to S co som mal namiesto M bolo pre mojho kamosa co nosi XL a obliekol sa do toho tak ja neviem ako to siju. Inac nech sa ti to predava
Já mám trochu jinou zkušenost. Co máš za model? Já 2011. Projel jsem v tom Balkán a jezdím v tom dále. Nejezdím denně, zatím. Slabší deštík to ustálo bez vložek. V silném dešti sem vlezl do nemoků a ty co? No jasně, v rozkroku pukly Takže jsem seděl v lavoru vody, ale suchej, ta vnitřní vložka to nepustila. Jasně že gatě byly nacucaný jako houba. Na jihu mě v tom bylo celkem vedro, ale jenom když jsem zastavil. V Černé hoře není problém za dvě hodiny se dostat na rozdíl okolní teploty o 15°C, taky to přežilo a hlavně já. Už mám hadry poněkud umolousané, ale švy drží. Je tam pár věcí, které bych změnil, typicky větrání. A velikost? mám běžně XL v civilizovaných zemích (192 cm, 110kg) tady mám snad 4XL bundu a 5XL gatě A to že si lidi dělaj srandu, že přijel další IGRÁČEK mě jenom utvrzuje o postupném rozšíření oděvu. A hlavně, za ty prachy jsem od toho nečekal to, co mě to dává. Na dennodenní ježdění bych možná volil jiný hadry, ale na semotamo cestování a nějakej ten vejlet je to docela dobrá volba s výborným poměrem užitnost/cena.
A co se mě líbí, že Pardál nechrápe na vavřínech a stále se posouvá někam dá a cena je stále lidová.
Ježíši, za tohle dostanu Pardále alespoň symbolickou slevu ne? Vždyť je to jako propagační promo článek
Upravil Medik dne 27.09.2011 14:52
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Vahal som ci budem reagovat, lebo spolupracujem s pardalom a na Slovensku predavam Rockway. Takze s najvacsou pravdepodobnostou budem u niektorych z Vas podozrivy ze budem zaujato hajit jednu stranu – NIE NEBUDEM napisem to tak ako to vidim ja a moje doterajsie skusenosti
Jeden z nasich kolegov tu vzniesol hodne negativne rúcho informacii pravdepodobne na model Adventure 2011. Priatelu nahadzal si teda hodne negativity na oblecko ale chybaju mi nejake konstruktivne informacie a v inteligentnejsej forme pomenovane-popisane, ked uz nazyvas tych co to sili ze su debylovia.
„Sa to rozpadlo zase zipsi sitie medzi nohami fuc“ co to znamena? To akoze sa rozpadol cely komplet? Co znamena „zase zipsi?“ viac krat sa znefunkcnili? Sitie medzi nohami sa povolilo?
Ano s protismykovou castou v rozkroku vznikol problem a opotrebil sa – poskodil. Riesi sa to v reklamacnom konani
Spytam sa inak: informoval si svojho predajcu o problemoch ktore si mal – mas s oblecenim? Mozna si mal zacat takto a myslim si ze by doslo k opatreniam a mozna keby pardal zistil ze mas konstruktivne postrehy k nedostatkom a ze jazdis vela mohol by si napr. oblecenie testovat a to ma svoje vyhody. Myslim ze pardal hodne investuje do vyvoja a testovania veci za ucelom pustit na trh nieco co mu znacku nepochova. Nema zaujem jednorazovo pustit na trh jeden dva modely trhnut na tom nejaky zisk a pak sa zdekovat. Samemu mi presli rukami viacere modely takpovediac od prvych az po sucasne. Ako bolo povedane Medikem stale napreduje vpred a model od modelu posuva dalej v roznych aspektoch
Stalo by za debatu aj pomer kvality / ceny ale to je dalsia kapitola a Medik to vysie uz popisal celkom trefne
Newim kolko km = „ja som na moto kazdy den“ ale Adv.2011 ktore som predal kamaratom ( a to su daleko narocnejsi a vycitavejsi zakaznici ) maju niektorí v tomto najazdene cez 16.000 km a nerozpadlo sa to ziadnemu z nich, Zipsy funguju vsetkym a vsetky, sitie sa nikomu nerozpadlo – sem tam nejaku zvysnu nitku vytiahnu ale nic sa nikomu nerozparalo
Jeden sa mi v tom slusne vykyblil, smykal sa po asfalte a strku. Oblecko ho ochranilo tak ako malo a nebyt rozipsovanych vetracich otvorov nedoslo by k takym deformaciam nohavic a rukavu.
Co sa tyka odolnosti voci vode: najvacsej skuske som bol pritomny ked sa mi kamarat vyzliekol z oblecka po celodennom jazdeni vo velmi silnom dazdi a spodne pradlo aj s nim bolo v suchu – jemny prienik v podobe dvoch pasikov mal v prednej casti rozkroku a pasik na pleciach smerom ku klucnej kosti. Neskor sme zistili ze pricinou prieniku na rozkroku boli nedokonale zapravene nohavice ( vlozka )
Poslednym faktom z mojich informacii je ze oblecko sa pouzivanim trochu uvolni – povoli teda zvacsi a zaroven zjemni co nemusi byt vzdy len na skodu
Skoncim tento dlhy prispevok vetou: Pozitivne ohlasy potesia a kazda konstruktivna kritika, informacia o nedostatku, pripadne navrhy na zlepsenie budu vyslysane a napomozu sa posunut vpred k spokojnosti zakaznik.
..... Dakujem všetkým ktorí to precitali cele a pochopili co som chcel povedat.
Ktorí mate dalsie dotazy ci uz prijemneho alebo neprijemneho charakteru, rad Vam na dalsie dotazy odpoviem Navigačný výjazd motocyklov podľa itinerára www.rallykopanice.sk
adventure73-pardal napsal:
Vzhledem k odepínacímu vetrani na rukavech, odepínací rukávy na tomto modelu nebudou. Kalhoty maji zip, kterym rozepnes celou nohavici.
Pardále, neuvažoval jsi o zipu na rukávech, jako mám na Lookwell bundě? http://bmwgs.cz/forum/viewthread.php?thread_id=11344 Je po celé délce rukávu z přední strany, takže do toho jde krásně vzduch, když je pařák... Nemůžu si to vynachválit...
Pardále, neuvažoval jsi o zipu na rukávech, jako mám na Lookwell bundě? http://bmwgs.cz/forum/viewthread.php?thread_id=11344 Je po celé délce rukávu z přední strany, takže do toho jde krásně vzduch, když je pařák... Nemůžu si to vynachválit...
Ja nerikam ze nevznikne a nevznika :-) jeste uplne lehka enduro bunda s odepinacimi rukavy, Concept je prece jen obleceni na cestovani s velkou variabilitou pouzitelnosti. Uz mam doma tu vrchni vrstvu z trilaminatu, myslim ze jako nepromok to je velice fajn
Kompletní výbava motocestovatele www.rockway.cz výrobce www.klim-cz.com-oficiální dealer www.twalcom-czech... - výhradní dovozce http://www.facebo...ockwayShop Revitshop.cz
Ad odepínací rukávy: Není to už moc velký ústupek pohodlí na úkor bezpečnosti?
Já je ale nemám sundavací, pouze podélně jdou rozepnout dlouhé větráky... O bundách na motorku, kde jdou sundat rukávy a frajeři pak jezdí bez chráničů si myslím svoje... Pokud si nechají chrániče (např. chráničová košile), může to být fajn, ale proč si pak neoblíct dres? Podle mě když budeš mít odepínací rukávy, tak to bude na úkor vodotěsnosti, to prostě nikdo nevymaká...
vlk napsal:
Dakujem všetkým ktorí to precitali cele a pochopili co som chcel povedat.
Ktorí mate dalsie dotazy ci uz prijemneho alebo neprijemneho charakteru, rad Vam na dalsie dotazy odpoviem
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
Na modelu adventure 2011 zatím 18.000 km a jediný problém vytrhaná protiskluzová vrstva mezi nohavicemi (řešil jsem to z Pardálem), nic neroztrháno i když se s tím občas vyválím u ohně nebo před stanem. A za ty prachy za mně
Concept ( ta Cordurová vrstva) je už u me na skladě, jak se to nafotí, půjde to do shopu.
Cena bude 8 900,- ted bude klasická moje akce :-) akce při zavedení nového modelu (jako byla loni na ADV2011) a cena na to co je na sklade je 6 490,- ( bunda a kalhoty).
( k dispozici jsou nyni velikosti S, M, L ,XL, XXL, 2XL, 3XL)
Kompletní výbava motocestovatele www.rockway.cz výrobce www.klim-cz.com-oficiální dealer www.twalcom-czech... - výhradní dovozce http://www.facebo...ockwayShop Revitshop.cz