o.k. asi mi nic nezbyde než si zvyknount, ale jak majitel řekl že je to normální a že nic neslyší ještě teď nechápu, a to nemluvím o tom jakou paseku to mohlo nadělat. Předevčírem jsem zase delal koncák co byl slepenej červeným silikonem a já si myslel že něco takového uvidím už jen na jawkách a pod. Hold se toho mam ještě pořád co učit
Servis motocyklů BMW včetně originální diagnostiky BMW Motorrad
taky dobrý, když už nic tak je aspoň práce těch nadávek na BMW po zanedbaném servisu jsem si taky všiml
No, ja tu mam kamaradovo k75 z rakouska od polizei s pravidelnym servisem...prevodovka cerny olej jak vix, podlozka pod vypoustakem motoru rozvatlana ze je jednou takova, voda v motoru taky nic moc, olej v tlumicich bahno, svicky polovicni elektroda, motorka nestartovala, startovaci rele uz nekdo otviral...stojany suchy jak pepr a to sou tam maznice...takze mehanik od policie ve vidni dobrej manik...
Kupredu spatki ni krok...
D-A-G-R napsal:
taky dobrý, když už nic tak je aspoň práce těch nadávek na BMW po zanedbaném servisu jsem si taky všiml
Jo Davide, musíš si zvyknout - pořád dost lidí na pravidelný servis kašle (udělá maximálně olej v motoru), a pak se diví, že se něco pokazilo. Pak taky zjistíš, že za spoustu věcí můžou i některé servisy a mechanici, kterým se kolikrát nechce nějakou větší závadu řešit a odbydou zákazníka (který se např. zeptá, jestli v tom motoru nebo převodovce má být takový divný zvuk) třeba tím, že řeknou - "je to přece "Baworák", ten takový zvuky prostě dělá" atd...... Kolikrát kdyby se některé věci řešily v počátku, tak nejsou potom zbytečné škody navíc a nebo by lidi nezůstali někde s motorkou "viset". Každá věc se může pokazit - i BMW je přece jen stroj a má nárok, aby se pokazil - ale mělo by se pro to udělat vše, aby se riziko minimalizovalo.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
D-A-G-R napsal:
Jo Davide, musíš si zvyknout - pořád dost lidí na pravidelný servis kašle (udělá maximálně olej v motoru), a pak se diví, že se něco pokazilo. Pak taky zjistíš, že za spoustu věcí můžou i některé servisy a mechanici, kterým se kolikrát nechce nějakou větší závadu řešit a odbydou zákazníka (který se např. zeptá, jestli v tom motoru nebo převodovce má být takový divný zvuk) třeba tím, že řeknou - "je to přece "Baworák", ten takový zvuky prostě dělá" atd...... Kolikrát kdyby se některé věci řešily v počátku, tak nejsou potom zbytečné škody navíc a nebo by lidi nezůstali někde s motorkou "viset". Každá věc se může pokazit - i BMW je přece jen stroj a má nárok, aby se pokazil - ale mělo by se pro to udělat vše, aby se riziko minimalizovalo.
Ale bohuzel to nas par nezvladne...
... servis a diagnostika BMW Motorrad
D-A-G-R napsal:
já se hlavně musím naučit pořádně rozeznávat jednotlivé zvuky co znamenají, slyším že je tam něco špatně, ale ještě nedokáži určit co přesně a tak někdy rozebírám zbytečně víc věcí, než je potřeba
Hezký den/večer kolegové. K tomu "rachtání" na volnoběh. Něco podobného pozoruji u svojí, před cca měsíc koupené, motorky. Při vymáčknutí spojky to utichne, jakmile ji pustím ozývá se trochu jiný zvuk a někdy je to úplně "potichu". Blbnu nebo je něco špatně. Na zvukové projevy 1200 GS jsem si v porovnání se svým bývalým V-Stromem ještě nezvykl a nevím, co je OK a co ne. Díky za radu....
Ewan McGregor: "Ježdění na motorkách není jenom o tom, že tam prostě napálíš nejvyšší rychlost...."
raser napsal:
Hezký den/večer kolegové. K tomu "rachtání" na volnoběh. Něco podobného pozoruji u svojí, před cca měsíc koupené, motorky. Při vymáčknutí spojky to utichne, jakmile ji pustím ozývá se trochu jiný zvuk a někdy je to úplně "potichu". Blbnu nebo je něco špatně. Na zvukové projevy 1200 GS jsem si v porovnání se svým bývalým V-Stromem ještě nezvykl a nevím, co je OK a co ne. Díky za radu....
V podpisu máš R1200GS r.2008. Nechci tě strašit, ale závada na tlumiči záběru je u tvé motorky docela pravděpodobná. Nejlépe, když zajedeš za nějakým mechanikem ve tvém okolí, kdo tyto motorky opravdu zná, o tomto problému převodovek ví a umí ho vyřešit. Buď závadu potvrdí nebo vyvrátí.
Díky, tak nějak jsi potvrdil moji domněnku, mám to v plánu .....
Ewan McGregor: "Ježdění na motorkách není jenom o tom, že tam prostě napálíš nejvyšší rychlost...."
Kluci,nad tema tlumicema zaberu jsem laboroval minuly rok,prislo me zbytecne kupovat za nejakych 11-12tis. novou vstupni hridel kdyz ji absolutne nic neni.Vyrobil jsem novy tlumic zaberu,stalo to sice dost casu vyladit to aby to fungovalo jak ma,ale jezdi me to zatim ve trech motorkach bez problemu. Kdyby nekdo chtel tak bych mohl vyhledove jeste nejake vyrobit.
Servis a opravy motocyklů BMW Zlínský/Trenčiansky kraj
cechi napsal:
Kluci,nad tema tlumicema zaberu jsem laboroval minuly rok,prislo me zbytecne kupovat za nejakych 11-12tis. novou vstupni hridel kdyz ji absolutne nic neni.Vyrobil jsem novy tlumic zaberu,stalo to sice dost casu vyladit to aby to fungovalo jak ma,ale jezdi me to zatim ve trech motorkach bez problemu. Kdyby nekdo chtel tak bych mohl vyhledove jeste nejake vyrobit.
Ivane, klidně nějaký nech udělat. Vezmu si.
Milane to jsem zavrhl,ten design toho tlumice 2008> me prijde celkove spatny,udelal jsem to podobne jak to je na 2004-2008.
Tondo az budu met chvilku tak sa do toho pustim,dam pak vedet.
Servis a opravy motocyklů BMW Zlínský/Trenčiansky kraj