Měly by hřát oba stejně.Oba mi ukazovaly stejný měrný odpor.Žádný rozdíl jsem nepozoroval.
Nejhorší smrt je z vyděšení a nejhorší srážka v životě je srážka s blbcem.
Nejde o odpor, čili výkon topné spirály, ale spíš "masu materiálu" kterou spirála musí ohřát.
Jen tak pro info,kolik jsi naměřil odpor jednotlivých vinutí v konektoru pod nádrží? Já cca 10,5 ohm.
No právě,síla gumy u obou držadel je stejná,ohmy na spirále taky /čili výkon/ ...... tak by to mělo sedět.Já na obou naměřil 9,4 ohmu.
Nejhorší smrt je z vyděšení a nejhorší srážka v životě je srážka s blbcem.
Tak mi nedavno prestal hrat taky levy heft.Pravy normalne fungoval.Po XL Rally mi uz nesel ani pravy.Tak jsem se pustil do opravy.Zacal jsem levym heftem.Grip jsem stahl jak pise Stepan.Ale takovym zpusobem,ze jsem s gripem vysunul i cast dratku s tou folii,co je u 1100gs pres nej.Praskle misto bylo videt hned.Kdyz jsem se drat pokousel rozmotat a namotat zpatky(prisel jsem i na to jak to ma byt,aby se to nikde nekrizilo),tak mi ho asi 10cm zustalo v ruce.Tak jsem to namotal s tim,ze je tam asi o 2 otocky min.Pretrzene misto jsem spojil tak,ze jsem ty konce k sobe tak nejak zauzloval.Puvodni izolace uz pouzit nesla,tak jsem namotany drat premotal 1 vrstvou elektrikarske izolacky a nasunul heft zpatky.
Bohuzel to stale nefungovalo.Nakonec jsem zjistil,ze mam prasklou pojistku.Tak jsem ji vymenil a kupodivu oba hefty hned zacali hrat.
A nejlepsi je,ze i ten levy,mnou krasne a odborne spraveny.Jestli bude fungovat delsi dobu,tak pak uz je mozne fakt vsechno.
Skoda,ze jsem neudelal fotku riditka a z nej visiciho rozmotaneho dratu.To byla fakt prasacka oprava!
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
TOLI napsal:
Nechápu jak se ti to podařilo zauzlovat že to fachá protože ten drát bejvá lakovanej
Lakovanej neni.Takovej tenounkej stribrnej dratek.Udelal jsem ocko na jedne strane,druhy konec tim ockem protahl a udelal jsem ocko i tam.Takze proste 2 navzajem provlecena ocka.Chapeš?
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Kdybych uvazoval lano tak to chápu ale takhle to teda nechápu už vůbec ,příští víkend tě asi naučím zacházet s pájkou
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
Tak mi taky přestál hřát levý heft (minulý víkend v Beskydech bych to docela užil), takže jsem se včera pustil do opravy. Nejdřív pojistka - v pořádku. Pak jsem tedy usoudil, že to bude přepálený drátek, jak tu většina píše, ale po sundání gripu a kontroly drátků bylo vše v pořádku. Vzal jsem tedy zkoušečku a oholil drátek až u heftu a ejhle...proud tam šel, ale nevyšel... Takže jsem udělal nový kablík, a levý heft opět hřeje. Z toho plyne ponaučení : Né vždy to musí být přepálený drátek...
Ty woe...s tím se nějak roztrh pytel.Mě přestal hřát levej min.týden,jak jsem přejel do Arménie.Zrovna nejvyšší hory,kosa,občas déšť No,ještě,že mám tak hodnou motorku,že přestal fungovat levej a ne pravej...ten levej se dá aspoň občas pustit a rozhýbat zmrzlou ruku
...nechceš mi to taky opravit? ...jedeš doufám dneska na Radarku??
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Mr GS napsal:
Ty woe...s tím se nějak roztrh pytel.Mě přestal hřát levej min.týden,jak jsem přejel do Arménie.Zrovna nejvyšší hory,kosa,občas déšť No,ještě,že mám tak hodnou motorku,že přestal fungovat levej a ne pravej...ten levej se dá aspoň občas pustit a rozhýbat zmrzlou ruku
...nechceš mi to taky opravit? ...jedeš doufám dneska na Radarku??
též jsem byl zasažen závadou nehřející vyhřívky... Problém byl v přelomeném přívodním kabelu - někde u krku řízení... Ale je to u eRka, GS může mít jinak vedené svazky.
Naprosto stejnou závadu jsem řešil na eRku v r2009, taky přelomený kabel u krku.
Dokonce jsem kvůli tomu koupil levý heft, ale nakonec jsem ho nepoužil.
---------------
Život je cesta. Čím dál-tím líp.
Zravím.Chtěl bych se zeptat když mi na 1100gs chybí na levym vyhřívanym heftu ten drátek namotanej na rukojeti(topná spirála).Jak nebo čím ho nahradit a kde ho případně sehnat.Díky
trochu starý téma, ale přestalo mi topit pravé a nyní i levé
nevím jestli je přepálený, u pravého to mělo od drátu porušenou izolaci a dotýkalo se řidítka, tak asi mi teď odešla pojistka
prošel jsem net a podle toho to vypadá na cca 13 závitů odporového drátu
oprava na videu tady https://www.youtube.com/v/NBX2qWHfHHc
Pokud píšete o odporu 10ohm, tak by to odpovídalo koupit odporový drát 10 ohm/m, průměr 0.25mm
za cca 65 Kč je 5m
pokud někomu vadí, že originál na max pálí, tak si tam dejte třeba o 2 závity víc
drát koupíte třeba v GM, nebo Conrad
http://www.conrad.cz/odporovy-drat-konstantan-5-m10--m.k429023
taková maličkost, pokud měříte malé odpory, tak si přepněte měřák na nejnižší rozsah a zkratujte měřící špičky a odečtěte tuto hodnotu od toho co měříte. Na levných měřácích je to klidně i 2ohmy na měřících kabelech !!
ps: doufám, že oba králíky stáhnu, bez natržení kožichu