Zdar Dagger.
U mně pouze BMW Sikora-pl.
Nevím proč ale u nás to prostě nefunguje.
Možná seženeš levněji(i když pochybuju).
Ale s takovým přístupem a jednáním-(i češtině rozumí) zkrátka vyhoví.
A to máš ještě bonus že o ulici dál je zastoupen Touratech.
Probírat zde detaily a podrobnosti je asi zbytečné.
Uff, no koukal jsem teď, že v Inveltu mají podzimní akci - kousky se slevou. Znamenalo by to koupit jí teď, ale zase už ten cenovej rozdíl není takovej a asi pomalu začínám upouštět od chutě koupit jí jinde než u autorizovanýho dealera. Uvidím ještě co bude za nabídku od poláků a Pariho. Jo barva se mi líbí snad pouze titanově šedá, ale tu dělali snad jen kolem roku 2006 - takže ta šedá co teď je a výbava - safety a touring packet pro začátek a nějaký kryty časem. Kufry se mi líbí prostě Begr - ale to taky časem.
A teď bych měl jeden pikantní dotaz pro majitele adventur - jakýma dveřma jí dostanu do haly? Mám 80 - 82cm. V tech. údajích udávaj 990mm nad zrcátkama. To asi nevykroutim co?
dagger napsal:
A teď bych měl jeden pikantní dotaz pro majitele adventur - jakýma dveřma jí dostanu do haly? Mám 80 - 82cm. V tech. údajích udávaj 990mm nad zrcátkama. To asi nevykroutim co?
tam nemáš co kroutit, když to má přes válce cca 80cm , už tím tam neprolezeš
dagger napsal:
tam nemáš co kroutit, když to má přes válce cca 80cm , už tím tam neprolezeš
3X napsal:
v PL to vyjde ze všech okolních zemí a i v porovnání s ČR nejvýhodněji. A v tuto dobu, kdy je velmi výhodný kurz CZK k PLN to bude ještě lepší. Krom slevy a kurzu je k dobru ještě jejich o 3% vyšší DPH.
Pokud chceš odběr již na jaře, tak by jsi měl udělat objednávku nejpozději příští měsíc. Dodací lhůty mají okolo 4 měsíců.
Nějak nerozumím, v čem je výhodnější vyšší DPH?? Pokud kupuješ na firmu, kupuješ v PL bez DPH a tady dodaníš. Zajímá tě cena baz DPH, a pak ať je třeba 1000%, furt je to stejný. Pokud na sebe, tak tam zaplatíš DPH v plné výši a tady si můžeš odepsat leda kulový, ne?
Upravil kejda dne 11.10.2011 21:36
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10
Nejsem v tom kovaný, ale určitě když kupuješ kdekoli v EU, tak můžeš danit tady. to je 3% dolů.
A když můžeš odečíst daň tak tam a 3% + plus tady...nebo 4?
Pokud přivezeš nový auto/moto resp. do stáří jednoho roku a 10.000km tak Ti v zemi nákupu DPH vrátí a Ty ho pak zaplatíš u nás. Takže když kupuješ na sebe, vyjde Ti líp, pokud tam mají vyšší daň než u nás (pokud tam ale nemají zaroveň i adekvátně vyšší celkovou cenu).
Maiali nel Fango!
3X napsal:
v PL to vyjde ze všech okolních zemí a i v porovnání s ČR nejvýhodněji. A v tuto dobu, kdy je velmi výhodný kurz CZK k PLN to bude ještě lepší. Krom slevy a kurzu je k dobru ještě jejich o 3% vyšší DPH.
Pokud chceš odběr již na jaře, tak by jsi měl udělat objednávku nejpozději příští měsíc. Dodací lhůty mají okolo 4 měsíců.
Nějak nerozumím, v čem je výhodnější vyšší DPH?? Pokud kupuješ na firmu, kupuješ v PL bez DPH a tady dodaníš. Zajímá tě cena baz DPH, a pak ať je třeba 1000%, furt je to stejný. Pokud na sebe, tak tam zaplatíš DPH v plné výši a tady si můžeš odepsat leda kulový, ne?
přesně, jak ti odpověděl morabo
v zemích EU nakoupíš bez DPH, kterou zaplatíš až v ČR. Tam odečteš z ceny 23% a u nás zaplatíš jen 20%. Toto platí i pro soukromé osoby, nejen pro firmy.
Ja kupoval taky v polsku u Sikory a presne jak to tady kluci pisou. Koupil jsem moto v polsku a zaplatil cenu bez dph, to jsem doplatil az v Cr na financaku a pak sel moto bez problemu prihlasit. Jinak to, ze nektera zeme ma vyssi dph ( jak zde pisou vyhodnejsi) to je uplna blbost. Ty porovnavas cenu u nas a treba v polsku jako cenu bez dph, protoze ty budes platit dph v cr. Jina by byla situace kdyby byla sazba dph v Polsku treba 19 pak muzes koupit vcetne dph v polsku a pomuzes polske ekonomice Takze hlavni je cena bez dph u daneho modelu tak jsk ji importeri nastavili pro jednotlive staty.
Upravil easyrider dne 12.10.2011 22:52
easyrider napsal:
Ja kupoval taky v polsku u Sikory a presne jak to tady kluci pisou. Koupil jsem moto v polsku a zaplatil cenu bez dph, to jsem doplatil az v Cr na financaku a pak sel moto bez problemu prihlasit. Jinak to, ze nektera zeme ma vyssi dph ( jak zde pisou vyhodnejsi) to je uplna blbost. Ty porovnavas cenu u nas a treba v polsku jako cenu bez dph, protoze ty budes platit dph v cr. Jina by byla situace kdyby byla sazba dph v Polsku treba 19 pak muzes koupit vcetne dph v polsku a pomuzes polske ekonomice Takze hlavni je cena bez dph u daneho modelu tak jsk ji importeri nastavili pro jednotlive staty.
blbost to není, pokud to kupuješ jako soukromá osoba
ja jsem kupoval jako fyzicka osoba, takze tak. I kdyz kupujes jako fyz. osoba tak princip s dph je identicky. Jako obcan kocourkova(cr) je pro me vyse dph v me rodne hroude 20% dph (zatim !!) takze muzes nakoupit bmw kdekoliv v EU a Dph platis az doma, ale ceny motorek se trh od trhu meni a je treba brat v potaz mistni sazbu dph a tu si odecist at clovek ma poneti jaka je cena na danem trhu. Me osobni zkusenosti z Polska jsou, ze dealer da velmi rychle lepsi cenu nez doma, protoze moc dobre vi
, ze motorku vam dnes muze v EU prodat kazdy prodejce(bmw)
easyrider napsal:
ja jsem kupoval jako fyzicka osoba, takze tak. I kdyz kupujes jako fyz. osoba tak princip s dph je identicky. Jako obcan kocourkova(cr) je pro me vyse dph v me rodne hroude 20% dph (zatim !!) takze muzes nakoupit bmw kdekoliv v EU a Dph platis az doma, ale ceny motorek se trh od trhu meni a je treba brat v potaz mistni sazbu dph a tu si odecist at clovek ma poneti jaka je cena na danem trhu. Me osobni zkusenosti z Polska jsou, ze dealer da velmi rychle lepsi cenu nez doma, protoze moc dobre vi
, ze motorku vam dnes muze v EU prodat kazdy prodejce(bmw)
souhlasím s tebou. U funglovky to platí bezvýhradně. A přesně, jak to popisuješ, je potřeba znát místní DPH a porovnat si ceny bez DPH, nikoliv cenovky na motorkách. A tak jsem to myslel, že když máš stejnou cenu s DPH u nás a v PL, tak moto z Polska je pro tebe o 3% levnější. Pokud si někdo koupí "novou", která tam byla na salónu jako testovací, tak už s 23% počítat musí, protože je tam zaplatí.
- pokud budete dovážet automobil zcela nový či ojetý kategorie I (tj. vůz ne starší než 6 měsíců a nemající najeto více než 6000 km), zakoupíte jej v zemi nákupu bez DPH a tuto daň zaplatíte v ČR po dovozu podle sazby platné v ČR
souhlasím s tebou. U funglovky to platí bezvýhradně. A přesně, jak to popisuješ, je potřeba znát místní DPH a porovnat si ceny bez DPH, nikoliv cenovky na motorkách. A tak jsem to myslel, že když máš stejnou cenu s DPH u nás a v PL, tak moto z Polska je pro tebe o 3% levnější. Pokud si někdo koupí "novou", která tam byla na salónu jako testovací, tak už s 23% počítat musí, protože je tam zaplatí.
- pokud budete dovážet automobil zcela nový či ojetý kategorie I (tj. vůz ne starší než 6 měsíců a nemající najeto více než 6000 km), zakoupíte jej v zemi nákupu bez DPH a tuto daň zaplatíte v ČR po dovozu podle sazby platné v ČR[/quote]
Pokud jsi plátce DPH, tak ti to je jedno.
Při koupi i předváděčky můžeš platit bez DPH, ale...
1. pokud má moto méně jak 6 měsíců a 6000 km, tak bez zaplacení DPH na FÚ nepřihlásíš moto do provozu. Takže po dobu zúčtovacího období DPH v tom máš uloženy peníze. Je povinnost u takto nové motorky daň ihned zaplatit. Potvrzení o zaplacení požaduje magistrát.
2. pokud má moto přes 6 měsíců a 6000 km, tak ve vyúčtování DPH za dané období dodaníš (přiznáš povinnost zaplatit DPH) a rovnou oddaníš (čili nárokuješ vrácení DPH) = nula od nuly pojde. Venku platím bez DPH a tady jsou to jen čísla v přiznání DPH. Takže ti nikde neleží peníze.