PavelDR napsal:
Chtěl bych zjistit,jestli používáte prostor pod nádrží na box s nářadím.Pokud ano,tak kolik box i s nářadím váží.Mám obavu,že když box nacpu nářadím a budu jezdit i třeba jen po našich silnicích,že se musí ty dvě zapuštěné matky z nádrže vytrhnout.Je,ale taky možné,že se pletu a že to mají v BMW nějak dobře vymyšlené.Předem děkuji za vaše názory.
V BMW to asi nijak vymyšlené nemají. Myslím, že žádnej OEM box není (pouze něco neorigo, co je v nabídce na e-bay) - na USA modelech je tuším v tom místě přidělanej filtr s aktivním uhlím, přes který jde odvětrání nádrže (myslím, že tam někde poblíž toho místa byl i volnej konektor, kterej je u USA verzí zapojenej do elektromagnetickýho ventilu toho filtru).
Samosebou se jim nevyplatí dělat nádrže pro USA trh a Evropskej trh zvlášť, takže proto je u těch Evropskejch verzí tenhle prolis.
Tak to je vyčerpávající odpověď.Díky!Ještě jeden malý detail.Nedokázal by jsi nějakým způsobem zjistit kolik váží ten filtr.Nerad bych si odrovnal nádrž nepřiměřenou zátěží,kterou bych tam případně vozil.
Pavle, kolik to váží ti fakt neřeknu. U modelů 1150 to bylo u USA modelů chycený na pravé straně na podsedlovým rámu a byl to takovej podlouhlej válec, kterej vážil určitě přes půl kila. U té 12-tky je ten filtr nižší, ale zato bachratější - tak odhaduju, že to cca toho půl kila bude taky mít. Ale ber to z rezervou - já to nezkoušel vážit.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Udělal jsem si ten box z novodurové trubky o průměru 75 mm a víčka jsem koupil v železářství ucpávky do trubek,které jsem na soustruhu tochu upravil.Teď ještě musím koupit O-kroužky na utěsnění proti voodě a udělat objímku na přišroubování.Cenově to vyjde do 50 Kč,na eBay je to za 49,90 jenomže Euro.Váha toho filtru mě překvapila,ale dalo se to očekávat podle těch dvou matiček zalitých v nádrži,co to mají držet.Budu tam vozit asi lékárničku a vestu.To by mělo váhvě vyjít na stejno.
Klikni na druhý čtvereček z leva, je tam zemegula a písmena URLogie, na ten klikni a mezi objevivšíma se závorkama uprostřed ti bliká pozice psaní, do ní je vkopíruješ ten odkaz.
Zkopíruji :
http://www.ebay.de/itm/BMW-R-1200-GS-Adventure-BOX-Zusatzfach-PL-Tankfach-/290625708256?pt=Motorrad_Kraftradteile&hash=item43aaa460e0
kliknu na URL:
A mezi závorky nakopíruji odkaz
Hotovo
bubocbr napsal:
Nazdar je tu niekto kto si zbastlil nieco podobne ako ma Twalcom v ponuke : zamykací schránka na BMW GS 1200 ADV http://www.rockwa...1200-adv-2
Napiš Waltrovi PM.On si to dělal.Někde to tu i popisoval,ale nevím kde.
Ahoj, nemate nekdo fotku shranky pod nádrží z které bude poznat kde schránka je. Mam motorku na Běloruských hranicich a potrebuji na dálku vysvětlit kde to je. Mam tam náhradní kliče od kufrů a celnici je chcou otevři. Diky
Není to na téhle fotce skoro vidět, pod mlhovkou dolů a směrem k rameni předku jde vidět oranžový cancour. Na druhé foto už to jde vidět hezky
Upravil petr0604 dne 08.09.2023 15:13