Za mě můžu doporučit tu 78, mám jí na moto i na geocaching a v létě jí beru na moře. Krásně čitelný display na sluníčku bez podsvícení a na dvě tužkové baterie vydrží celý den cca 16 hod. Pro geocachig má výhodu v tří osým kompasu. Taky se na té motorce dobře ovládá v rukavicích. Samozřejmě se dá do ní strčit microSD karta takže základních 1,7GB se jednoduše rozšíří.
už si pomalu připadám jako hnidopich, negativista a anarchista po těch svých komentářích na kvalitu různých výrobků, který si ostatní chválej. Nicméně mi v pátek dorazila ta GPSMAP62, základní verze žlutá (o který mi mimochodem v garminu v letňanech řekli, že se k nám ofiko nedováží, ale na netu ji mají naceněnou k prodeji). Po rozbalení sem měl v ruce na oko hezky zpracovanou krabičku, která sice působila takovým divně plastově chatrným dojmem, ale zároveň dost bytelně aby přežila pád na beton. Co mě rozladilo, že při silnějším úchopu začlo všechno vrzat, kryt měl vůle i když minimální, kryt baterií v žádným případě nezaručí, že se k nim nedostane voda, rozvrzaný taktéž. Musim dodat, že byl kupovaný nový, příšel řádně zabalený. Má někdo podobnou zkušenost nebo se mi dostal do ruky nějaký zmetek co se protáhnul výstupní kontrolou? Ráno sem ho zabalil a pujde zpět.
Další věc co mě zarazila - vykresluje to neuvěřitelně pomalu, to, že je to trochu pomalejší chápu, ale, že to vykresluje pomalejc než stará 2620?.. Mobil mi vykresluje bez jakýhokoliv zadrhnutí, rozlišení displeje je trága samo o sobě, ale to neni až zase tak podstatný.
nicméně všechno to jsem schopný požvejkat, ale vrzání a vůle ne. Vidim to tedy na osobní návštěvu nějakýho prodejce a výběr z nejmíň vrzajícího kusu.
Nejsem učený, ale hlupáka ze mě nedělali
jinak zpět k tomu garminu v letňanech - stejněj pán co mi řikal, že se nedováží (podle jejich stránek mají sladem) se mi snažil tvrdit, že mezi jednotlivýma modelama 62 není žádný rozdíl krom map, kompasu a výškoměru. Že holá 62 nemá slot na SD kartu nechtěl uvěřit, ale já o chápu, já sem tomu taky nevěřil, ale je to tak :-D
brtnik: no mě jde o to aby to teda aspoň těsnilo.. Až v nějaký řiti vykoupu motorku i s GPS tak by bylo docela blbý kdyby z ní bylo akvárko.
Jinak ještě jsem si vzpomněl, že ten kus co mi ukazoval v prodejně byl pod zářivkama prakticky nečitelný, jako to bude se sluncem nevim, ale asi líp, přecijen zářivky jsou svinstvo
Mám OREGON 450 PRO jsem s ním maximálně spokojen používám ho v autě na pěcho(geocaching) a teď co jsem koupil motorku tak i na motorce.
Nevrže dá se ovládat i v rukavicích je na dvě tužkové baterky vykresluje v pohodě.
Kupoval jsem zde http://www.warpsd....info/gps/ do druhého dne jsem měl Oregona doma a ceny mají taky výborný, doporučuji objednat i tu ZAGG Invisible Shield folii je fakt dobrá ta originál co je v balení nestojí za nic.
Upravil sloon dne 20.11.2011 11:07
kaca: ne, funguje to tak jako matice na nosiče lyží, zahrádky na střechu auta apod - po zamčení se to volně protáčí, nejde s tím nic dělat. Zámek se dělá ocelový nebo mosazný a jsou tam rozdílný ceny. Jinak nejlevnější je zajít do nějaké prodejny a koupit příslušnou americkou matičku a nebo vyměnit i ten šroub za metrický.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
sloon napsal:
Mám OREGON 450 PRO jsem s ním maximálně spokojen používám ho v autě na pěcho(geocaching) a teď co jsem koupil motorku tak i na motorce.
Nevrže dá se ovládat i v rukavicích je na dvě tužkové baterky vykresluje v pohodě.
Kupoval jsem zde http://www.warpsd....info/gps/ do druhého dne jsem měl Oregona doma a ceny mají taky výborný, doporučuji objednat i tu ZAGG Invisible Shield folii je fakt dobrá ta originál co je v balení nestojí za nic.
a co když na to zasvítí sluníčko? to už asi nic moc?..
Tak jsem měl v ruce tu 78 a docela se mi i pozdává, mám zítra volno tak si jí pujčim od kolegy na celý den a uvidíme. Navíc je je sehnatelná ještě o tiskara levnějc než 62 :-)
Tak jsem nakonec pořídil GPSMAP78, jak jsem psal tak oproti 62 výrazně levněni i když ze stejný distribuce (picodas). Pro normální potřeby stejný jako 62, krom toho má ještě slot na microSD kartu a nějaký námořní fičury. Držák jsem koupil RAM, zatím jenom do auta na přícucku, na motorku ještě na jaro přikoupim jednu koupi a je to komplet