Jardo koukám, že máme společné zážitky s kamarády. No s jením jsem to párkrát vydržel, když začínal a můžu říct, ještě to není ono, ale o mnoho lepší už jo. Ale i tak si občas myslí, že je ve svém podniku, kde ho všichni poslouchaj a musí být podle něj. Někteří hůř chápou, že někdy na cestách blbcem je spíš jezdec na motorce, který přijel ze západního světa všechny osvobodit. Ale co nevyzkoušíš nepoznáš..kámoš nechtěl nikdy na východ a jen na západ. Dnes má zkušenost na obě strany a na západ nechce vůbec.
Ono je to fakt těžký mít k sobě úplně ideálního parťáka. Zaskřípat to asi musí vždy . Pro letošek jsem si udělal další zkušenost...vzít s sebou ( a to jsem mini skupinku přemouval 14 dní ) někoho koho vůbec neznáš a jen víš jak umí ( aspoň jsem to dopře odhadl ) jezdit. Za jízdy vše super, ale helmu sundat musíš a nejednou zjistíš, že to co bylo jasné a domluvené je divné..dvoulůžko je levnější než jednolůžko...a jiné..myslím, že jsem na cestách hodně tolerantní flegmatický typ s heslem, ono to nějak dopadne ( nikdy tomu taky nebylo jinak, vždy to nějak dopadlo ) prostě pokud si člověk občas nesáhne na motocestě úplně jinam než by ho napadlo ve špatném snu po vymýšlení trasy v zimě u piva...tak bude jen vždy bombarďák na motorce !
Upravil pepanek1150 dne 09.11.2011 16:10
všude dobře.....doma GSA
Tak dneska to nebude úplně na divoko.... Dohodli jsme se na tom, nelíbí se mu tu lidi... Dohodli jsme se, že "mluvit budu já"... Mám takovej zvyk... projedu celý to místo a "vono mi to samo řekne, kde je to dobrý místo"... stmívá se a "řeklo mi to"....
Zajedem k hospůdce u vylidněný pláže....
Chlapík sice nemá nic k jídlo, ale všechno sežene.... paráda... bude ryba se zeleninou... pití tu má dost.
Usadíme se, je hezký večer, super dlouhý světlo.... du udělat pár fotek - kámoš tam zůstává....
Vrátím se akorát "Hostina je na stole"... výborný čerstvý ryby, čerstvá zelenina... pár nových lidí, co všechno dodali, tak se přišli podívat komu.... Připíjíme si, já vodou... Jídlo je úžasný, nálada dobrá.... jdu domluvit možnost přespaní... myslím si, že zítra bude pršet....
Dohodnuto, kdyby nejhůř máme se schovat pod přístřeškem hospody.... Kámoš se najdnou zvedne, jde do motorky a přináší slivovici.... "Sleduj" je to poslední co ještě vnímám v tom klídku.... Jde na bar s tou slivovicí.... začíná vyprávět v perfektní angličtině.... chlapík se mu snaží stačit, ale za chvíli mu docházejí slova.... dopad bych úplně stejně... Další panák, další...
A kámoš začne zas to svoje, pěkně nahlas a ryzí češtinou: "Ty ****e, jak chceš podnikat, když neumíš ani mluvit"... a další a další.... Stahuju kámoše z oběhu... ještě pokřikuje něco o cikánech.... není opilej, je jen naštvanej a já nevím na co....
Chlapík mu sice nerozumí, ale viděl, co viděl... drží slovo, nechává nás tam spát, ale je vidět, že už tak nadšený není....
Odchází, ještě jdu za ním a vysvětluju mu, že kamarád je unavenej a moc pil... vidím mu v očích, že mi to moc nevěří...
V noci leje jak z konve, končíme pod střechou hospůdky a rádi....
Když se rozednívá přichází znovu majitel i se svou ženou, jako by se nic nestalo udělá nám snídani.... s kámošem se ale už nebaví....
Jarda Dingo přiložený následující obrázek:
[112.65Kb]
Zvítězit s pokorou nebo prohrát se ctí...
mozna je to irelevantni ale mam kratky poznatek kdyz cestujete sami z me vlastni zkusenosti.
Kdyz jses sam, lide maji "jakoby" potrebu ti pomahat,
Nevim jak to presne popsat, ale predstavte si situaci kdyz vidite samotneho motorkare z ciziny - jeste nejaka exoticka narodni prislusnost, mate chut mu nabidnout pomoc daleko vice nez kdyz vidite skupinku motorkaru. To si clovek rika ze si pomuzou sami.
Zaklad je ale vzdy RESPEKT k lokalum.
BMW F800GS MOTTO: Diky me moto je svet zas o neco mensi http://www.offroa...
Myslím, že je to o lidskosti a tu ti daj normální lidi ( pro někoho lůza ) ze všeho nejvíc. Jen je potřeba poslouchat, vnímat a snažit se pochopit. Jde o to jak to každý cítí sám. Každý má svůj život a ten na východě i balkáně mi osobně připadá hodně přátelský. Někdo potká v Albánii prcka u cesty a raději ho objede, neboť je pro něj špinavej, jinej mu hodí bombon s pocitem nadřazenosti a dobyvatele , jinej se zastaví bombon mu potá a při pohledu do jeho očí pochopí, že ten prcek nemůže za to, že se narodil zrovna tady. Jedinec, kterej je z doma naučenej ve své hospodě při každým bouchnutí do stolu dostat pivo bude mít problém pochopit jak je možné, že okolo něj v Bulharsku furt neskáčou. Přitom ty lidi žijou ve větší pohodě, než dobytavel na motorce.
Ve velký skupině jsem nikdy nejel, ale vždy jsem se setkal s ochotou lidí pomoc. Otázka z východu, zda nemáš nějakej problém, že stojíš na křižovatce je taky pro někoho urážející ( co otravujou sakra ), jiný slušně odpoví, že nemá problém a je to. Až mě někdy mrzí, že se určitý lidi představují, že jsou z ČR...někteří dobře mluvící jiným jazykem by mohli na cestách raději říkat, že jsou .......z jiného státu, ať nám nedělaj ostudu. Každý je hold jiný...někdo cestuje, poznává a možná mu to přínáší něco i v životě mimo cesty...někdo jezdí po státech a přináší mu to zářezy do kolonky ,, kde jsem byl ,,
všude dobře.....doma GSA
dufino napsal:
mozna je to irelevantni ale mam kratky poznatek kdyz cestujete sami z me vlastni zkusenosti.
Nevim jak to presne popsat, ale predstavte si situaci kdyz vidite samotneho motorkare z ciziny - jeste nejaka exoticka narodni prislusnost, mate chut mu nabidnout pomoc daleko vice nez kdyz vidite skupinku motorkaru. To si clovek rika ze si pomuzou sami.
Týýý vo.e na tom něco je- je fakt,že mě to nikdy nenapadlo
dufino napsal:
Týýý vo.e na tom něco je- je fakt,že mě to nikdy nenapadlo
Letos na jaře jsme s kamarádem navštívili v Rumunsku oblast českých vesnic v Banátu. Za ten týden jsme prošli skoro všechny české vesnice. Všude byli lidé milí a vstřícní, nic nebyl problém a vše se nějak zařídilo. Bohužel už i tato oblast je poznamenána turisty a Evropskou unií. A jediný negativní poznatek byl jeden arogantní pán a to bohužel z Čech... :-(
Jak to tak čtu, tak můžu být štasten za "svého" Tlusťocha. Každej chlap i na společné cestě s kamarádem dostane občas "krámy" a nebo mu prostě na chvilku dojdou baterky. S Tlusťochem jsme na sebe zvyklí, jezdili jsme spolu ještě kdysi na motorkách u četnictva, potom jsme léta snili o vlastní motorce a nakonec si je i koupili a prověřili se vzájemně po letech na 4 dny po Maďarsku. Staré návyky pořád fungují - já prostě jezdím vpravo a většinou druhej, Tlusťoch toho moc nenamluví a oba jsme cizejma jazykama nedotčení, ale když člověk chce, tak se domluví všude. I s Maďarem, jen to trvá déle. Většinou všechno vykecávám já, v Madarsdku, Srbsku, Černé Hoře i na Slovensku, ale když mě došli baterky, taky se rozkecal. Když měl krámy, tak jsme je rozchlastali a naopak Ovšem už si nějak neumím představit, že bychom jeli třeba 3 a více. To už se musí všechno plánovat..........
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Pitbull napsal:
Letos na jaře jsme s kamarádem navštívili v Rumunsku oblast českých vesnic v Banátu. Za ten týden jsme prošli skoro všechny české vesnice. Všude byli lidé milí a vstřícní, nic nebyl problém a vše se nějak zařídilo. Bohužel už i tato oblast je poznamenána turisty a Evropskou unií. A jediný negativní poznatek byl jeden arogantní pán a to bohužel z Čech... :-(
Jestli myslíš ty "parádní" větrníky(rozumněj elektrárny) tak v létě jsme se už před Svatou Helenou vyhejbali s obrovským jeřábe z Rakouska.
jardajerman@seznam.cz
Pitbull napsal:
Jestli myslíš ty "parádní" větrníky(rozumněj elektrárny) tak v létě jsme se už před Svatou Helenou vyhejbali s obrovským jeřábe z Rakouska.
JJ mimo jiné i to jsem měl na mysli... Jak za pomoci dotací z EU nenávratně zničit krásnou krajinu...
Radši to balíme, rozloučíme se poděkujem.... leje jak z konve, ale jedem po pobřeží, to jsou dneska už dobrý silnice.... Dohodli jsme se, že prostě pojedem a necháme si to projít hlavou....
Zastávka v malým městečku, kavárna.... vše vypadá, že už si sedlo... jen se mu nezdaj dost zbídačený domy.... no podle mě vypadaj jak tady před dvaceti lety, ale to je jedno - rychle zapomínáme....
vyjíždíme.... kámoš s GPS první hlavní směr dohodnutej.... když lezu na motorku, spadnou mi brejle, tak na stojan, zvednout berejle a za kámošem.... první, druhej, třetí kruháč a nikde nikdo... pokračuju, ale ptám se na cestu z městečka směr Tirana.... ochotně mi to vysvětlí..... pokračuju, je to ve směru, tak se asi sejdem na konci města.... konec města nic.
Zastavuju u Neonem zdobenýho bordelu, jediný nápadný budově před mostem. Volám kámoše.... hned to zvedne a řve jak pominutej.... kde sem a tak... klídek vysvětluju, kde jsem a že tu čekám.... má gps - měla by ho sem dovézt - jediná cesta z města, jedinej most....
Znova řev, vracím se pro něj.... uhnul už na prvním kruháči a jel dál... to, že jede sám zaregistroval až 5 kruháči, tam zůstal jak pecka a čekal, až ho najdu....
Pokračujem nálada houstne.
Jarda Dingo přiložený následující obrázek:
[55.33Kb]
radosek napsal:
Před časem tu někdo napsal něco ve stylu, že vrabci a holubi lítají v hejnech, ale orel létá sám... nosím to od té doby v hlavě a cítím, že na tom je mnoho pravdy...
povazuj se spis za krocana.. ten je taky soliterni (samec)
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Když jedu za hranice, miluju poznat tamní život normálních lidí.Třeba si ráno dojít do krámu se síťovkou koupit chleba a něco k jídlu a pití . A kamkoliv přijedu, musím ochutnat jejich jídla. Žádnej mekáč...fuj.A když se naučíš pár jejich slovíček, třeba aspoň děkuji... no berou tě jinak...
Upravil stenlybmw dne 09.11.2011 21:05
Stenly- motocyklista varnsdorfský
stenlybmw napsal:
Když jedu za hranice, miluju poznat tamní život normálních lidí.Třeba si ráno dojít do krámu se síťovkou koupit chleba a něco k jídlu a pití . A kamkoliv přijedu, musím ochutnat jejich jídla. Žádnej mekáč...fuj.A když se naučíš pár jejich slovíček, třeba aspoň děkuji... no berou tě jinak...
proto tam jezdíme... ne se ukázat, ale poznávat... ochutnat... setkat se... ne si tam honit triko....