Kujawan napsal:
Tak a ted mi poradte , když cinkají mám je vyměnit nebo ne??? každy říká něco jiného :/ jinak tloušťku mají 4,8. Tak co ted????
Mám strach že zbytečně budu dávat nové když tlouštka je dobrá. Koupím nové a cinkat budou taky.
Vymen je a ty stare od tebe rad prijmu darem!
Jinak je cinkat a cinkat.Ja je jezdil do 4,2mm.Ale pak uz to byl fakt rachot.Nicemu to nevadi.A pokud ti to vadi,tak vymen ty vymezovaci valecky a podlozky.Taky nekdy staci ty valecky pootocit do jine polohy.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
to mě taky napadlo , ty válečky pootočit, ale kde je chyba??? v těch válečcích nebo že by kotouče vyklepané No uvidíme zatím pootočím válečky.
Upravil Kujawan dne 22.12.2011 10:10
Ty kotouce nejakou vuli maj schvalne!Vsak jsou plovouci!A jak zabrzdis,tak ty diry kde je kotouc pridelanej narazej do toho valecku.Ten se casem omacka a lehce seomacka asi i kotouc v tech dirach.Kotouc samozrejme nijak nepootocis,ale vic jsou omackany ty valecky.Jinak ty valecky stojej asi 120kc jeden.
A nehledej zadnou chybu nebo problem.Trochu to s pribivajicimi km cinka kazdemu.Samozrejme zalezi i na stylu jizdy.Pri stylu brzda plyn se to vymacka rychleji.Ale jinak to nemuze nic udelat.Je to jen neprijemnej zvuk pri jizde v terenu,nebo nekde na kostkach.Me to cinkalo takovym zpusobem,ze mi stacilo vzit kotouc mezi 2 psty a s minimalni silou jsem s nim hejbal dopredu,dozadu i do stran!
I u novych kotoucu,kdyz zaberes,tak s nima smerem dopredu dozadu pohnes. Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Taky jsem vyměnil kotouče, ne proto, že by cinkaly. Měly už pod 4,5mm což by Vevis jistě ještě využil. Samozřejmě jsem s kotoučema měnil i brzdový desky a po pár desítkách km se mi začalo při pomalé jízdě ozývat to nepříjemný cinkání. Hned jsem to neřešil, protože na fci to nemá vliv, ale s.ralo mě to pořád. Až teď před zazimováním motorky jsem zjistil, že to cinkání nemají na svědomí uvolněný kotouče, ale jedna uvolněná brzdová deska. Nýt co ji drží přes pružinu na čepu se uvolnil a při otáčení s kolem cinkala jen deska. Kotouče jsou v pohodě a jde s nima hýbat jen silou.
Kurna mě taky mlátí jeden kotouč jak krava je tam docela vůle kotouč je zánovní i ty valečky,může se to vymlátit i v tom osazení na stredu kola ke kteremu je kotouč prišroubovaný nebo to bude jen tema valečkama?