Pokud chceš vypadat používaně, kup si v armyshopu letekou kombinézu
Barva nebarva, hlavně aby to nějakou tu sezonu vydrželo. Pravda je, že v té bílé budeš i víc na očích ostatním na silnici.Jinak tady http://www.mojemo...ce-o-odev/ najdeš i prostředky na čištění a údržbu oblečení
Upravil Milan V dne 30.11.2011 17:55
Bramborundum kardanrundum http://www.tourde....banda.cz/
Pertla napsal:
Milan V> Bílá je krásná, mám jí taky Letos najetou 20tis. Km a pral jsem to 2x A v pohodě, jen nohavice jsou tmavší, ale nic drastického.
ako a cim si to pral? nasiel som nieco na americkych strankach ale u nas sa to asi nebude dat kupit. je to nieco na nepremokanie v com sa to pere a potom este aj strieka.
mne sa tiez paci defender ale zas viac stoji biela podla mna nie je az taky problem. aspon to bude vyerat pouzivane a nie ako ked by som to prave kupil cierne nechcem lebo v tom teple co obcas je sa neda vydrzat a cierna este pritahuje
Vyndal jsem vložky a normálně v pračce s troškou pracího prášku .. Nějak to neřeším, nastříkal jsem to water protectorem
bez avivaze by sa malo prat vsetko termo pradlo a podobne priedusne veci. ja som nasiel toto http://www.nikwax...roductid=4 ale nehladal som kde to kupit. teoreticky netreba asi toto oblecenie (myslim sand) prat s tymto ked to nema ziadnu vrstvu na sebe. ale ja napr teraz nepremokavu bundu- to je bez nepremokavej vlozky a ta je niecom napustena aby to nepretekalo. tak na to by sa to alebo nieco podobne malo pouzit.
vdaka za vsetky info. urcite ak bude moznost pojdem skusit SAND za tu ceny je to podla mna hodnejsie ako BMW rally (to je len moj nazor) i ked by som radsej asi DEFENDER ale to je zalezitost ceny.
S Jetamem jsme tak trošku porovnávali ... ono mezi Sand a Defenderem není až takový rozdíl, ano je tam goratexová membrána, ale mě to při menším deštíku nikdy neproteklo a při větším mám stejně nepromok ... A vždy dojedu suchý.
Co se praní týče ... je to už jen vršek, ten se dá prát jakkoli .. jen teda vyndavám chrániče A ty prací nesmysli mají v každem outdoor obchodě.
podla mna SAND ma menej vetracich otvorov- na bunde o 2 menej a hlavne co sa mne paci najviac na defender su tie otvaracie vetraky na stehnach. podla mna tam musi ist toho vzduchu ovela viac ako an sand cez zips.
Pertla: nemala by byt ta menbrana to iste ako goratex? ani bmw nema goratex a tvrdia ze to nepretecie. podla mna je to ta ista struktura- pridusne a nepremokave. ide mi o to aby som nemusel vlacit velky a tazky nepremok so sebou ako teraz a hlavne to obliekanie ma ide zabit
prajem pekne sviatky este
myslel som ze tato tema je uz uzavreta ale asi nie
vcera som bol s kamosom pozriet oblecenie revit pri brne v jednom malom obchode. mal tam len jednu bundu sand velkost 2XL ci si kamos skusil (ma skoro 2 metre) a bola mu mala. mal tam ine bundy od revitu ale lacnejsie (len 2 vrstvy- bez vodotesbeje vlozky) tak tie sme skusali. kamosovi bola celkom dobra 3XL ale rukavy boli trocha kratke. novacice pre neho 2XL predlzene by mali byt ok. ja som skusal bundu L kde sa mi zda ze rukavy su tak dost na hrane alebo kratke na XL bunde boli ok ale zas na bruchu mam volneho pod bundou asi 20cm nohavice mi boli dobre velkost M (ale tiez len 2 vrstvy)
chcem sa spytat ako to mate vy. tiez su tie rukavy take kratsie ako by mali byt? alebo je to ok? ked si objednam tie nohavice M a bude tam aj trietia vrstva tak to este obleciem? ( predajca nevedel ci sa udava velkost oblecenia v najspodnejsie vrstve alebo hornej vrstvy)
pravdu povediac som troska sklamany z toho., inak material a spracovanie sa mi paci. len sa bojim aby mi nefukalo do rukavov cely cas ked sa vytiahnu s rukavic.
a este ejdna ved. zevraj sa do ciech nedovaza DEFENDER? hlavne mi islo o nohavice s tym velkym vetranim na stehnach.
to brtnik: to znmena co? ze tu bundu L alebo XL. XL je ale dost siroka a nechcem to mat ako suknu dolu ved pod tym bude len tricko. a ked vsetky vrstvy odtial vytiahnem bude to na mne ako vrece