Takže pro mě je v podstatě jedno, čím fotím. Když je lepší přístroj, je větší šance, že se ta fotka technicky povede (zvlášť, když je málo světla), ale když si pak zpětně fotky prohlížím, tak je mi to fuk, čím jsem to fotil a jen se kochám a utápím ve vzpomínkách a pěkně si pěstuju slinu na jaro
Alda napsal:
Pro me byl vzdycky nejlepsi fotak Panasonic DMC-TZ (1, 3, 5, 7,...)
Bohuzel jsem presedlal na Olympus SP800, pevne doufam, ze uz ho co nejdriv ztratim a poridim zase TZ.
Měl jsem TZ1 (a ještě ho trápí moje milovaná dcera) a byl OK, chtěl jsem TZ7 a nějak jsem ji prošvihl... a pak už jsem volil mezi TZ20 a LX5 - zatím jsem spokojen...
Taky jen zastavím, cvaknu a jedu dál. Je to pouze dokumentaristika pro vlastní zimní potěchu než vážně míněné fotografování pro širokou veřejnost...
Peenemünde
Tyhle fotky jsou nejlepší... jen tak z radosti....
Já teď dělám Canon G12 kompromis všech kompromisů... ale jsem spokojenej... jen Canon barvy prostě tlumím....
Upravil Jarda Dingo dne 08.12.2011 12:35
Zvítězit s pokorou nebo prohrát se ctí...
Jarda Dingo napsal:
Běží tady pěkná diskuse na téma: "Čím fotografovat", co zkusit téma jak fotografovat. Jak následně fotky zpracovat, jak publikovat... Nebo proč vůbec ztrácet čas fotografováním a víc si ta místa a lidi kolem sebe neužívat...
Korsika 2004 Monte Chinto
ja bych nejradsi porad jel a spolujezdec at foti.
Bohuzel se neosvedcilo, takze musime fotit oba...
vichr, dest, lachtani hned vedle kempu.. spolujezdce fotit nevyzenes, musis sam
Stromness, Orkney, 9/2011
Počasí, že bys ani spolujezdce fotit nevyhnal
BMW GS = stroj na radost
TomasTT napsal:
Nechtělo by to přejmenovat diskuzi na "ukaž fotku"??
Tak jo, zpátky k tématu
Proč fotím a jestli fotím jsem už na sebe pověděl.
Publikování, úpravy... tomu moc nedám, neboť to žere čas...
Fotky pro publikování (Google, dříve Rajče) pouze zmenšuju - žádné úpravy kontrastu atd... (občas červené oči), používám XnView a přes Piccasa to nahraju na web
Trochu mě láká vyzkoušet HDR, ale musím si na to včas vzpomenout a fotit do RAWu - ještě jsem to nezkusil... (braketing, stativ a JPG je více práce a je také si nutno předem vzpomenout )
Možná by pak některé horské fotky vyšly lépe...
Přemýšlel jsem i o polarizačním filtru do těch hor, ale když ono je tak strašně snadné a pohodlné zmáčknout spoušť na iA a ono to nakonec nějak dopadne, než se tím moc zabývat...
BMW GS = stroj na radost
Já prostě fotím rád a mám radost když se mi podaří aspoň jedna z miliónuJak fotit a vše kolem toho..mám se co učit, ale když jedu a za jízdy se mi něco líbí a stihnu vytáhnout malý kompakt Canon IXSUS, tak to prostě vyfotím a podaří se, nebo ne. Často se stává, že na mě někdo čeká, neboť mě něco zaujme a bylo by mi líto si nepřivézt památku ve formě foto..tak je stop a fotím a fotím
Jinak je to paráda a máte tu moc pěkné fotky pánové
Milan V přiložený následující obrázek:
Jarda Dingo napsal:
Běží tady pěkná diskuse na téma: "Čím fotografovat", co zkusit téma jak fotografovat. Jak následně fotky zpracovat, jak publikovat... Nebo proč vůbec ztrácet čas fotografováním a víc si ta místa a lidi kolem sebe neužívat...
Korsika 2004 Monte Chinto
Tyhle ptáci mě fascinujou, vydržím se na ně dívat snad věčnost. Na GG se prali se svištěma o kus žvance od tůristů, na Schafbergu si vyložené hráli se vzdušnými proudy, podnikali na nás nálety, prostě byli jak malí kluci...
PS: Víte někdo, co to je za ptáka?
BMW GS = stroj na radost