Našel jsem perfektní video výměny ložisek koncovýho převodu - akorát teda ve R1200GS, takže to tak úplně do tohoto vlákna nepatří. Má 3 díly.
Jedno co vím - do tohoto se sám pouště nebudu... Maximálně ho sundám z motorky a někomu pošlu. Odchází velký ložiska taky kolem 100 tisíc km? YouTube Video
Upravil Slavek-xxx dne 17.11.2020 18:29
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
Slavek-xxx napsal:
Odchází velký ložiska taky kolem 100 tisíc km?
To je, jak kdyby ses zeptal, kolik ti vydrží destičky, kotouče a pneumatiky... naprosto individuální věc.
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Životnost ložisek je asi dost individuální a promítne se na něm způsob používání motorky, typ oleje, jeho výměny a i samotný kus toho ložiska.
Moto jsem koupil s 40tis km. Malá ložiska jsem měnil v 60tis km, vůle byla celkem znatelná. Teď ve 145tis km tam jsou stále bez vůlí. Velké ložisko mi měnil Tonda ve 120tis km čistě preventivně na mou žádost. Nebyly na něm nalezeny stopy opotřebení. Ale znám případy, kdy v těch km bylo už po smrti a taky případy, kdy ve 180tis km bylo stále OK a majitel jezdil v klidu dál.
Leju tam Castrol 75W140.
Upravil Hrabe_X dne 17.11.2020 18:48
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Lozisko vydrzi nekdy vic nekdy min je to dost individualni presne jak pise Petr ale je lepsi ho ve 100 t km udelat preventivne nez resit pak problem nekde na ceste.
... servis a diagnostika BMW Motorrad
OK, chapu, ze trvanlivost spotrebnich dilu je individualni, ale preventivni udrzba jak pise servisak mi dava smysl. Vymena lozisek je jedna z veci, kterou po koupi 12ky necham udelat, nez se s ni pustim na vejlet.
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
Slavek-xxx napsal:
Našel jsem perfektní video výměny ložisek koncovýho převodu - akorát teda ve R1200GS, takže to tak úplně do tohoto vlákna nepatří. Má 3 díly.
Jedno co vím - do tohoto se sám pouště nebudu... Maximálně ho sundám z motorky a někomu pošlu. Odchází velký ložiska taky kolem 100 tisíc km? YouTube Video
No, tak podle toho "maníka" na videu a jeho "metodama" to raději nedělejte. Z mého pohledu DĚS a HRŮZA
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...