TomasTT napsal:
Podle mě to v pořádku není a Milošovi jsem to taky říkal, dokonce ještě v dobách, kdy jsem býval moderátorem...
Po přechodu na komerční bázi se některý věci změnily, s něčím ale prostě nesouhlasím. Vůbec tím nemyslím komerční zprávy, kde prostě platím nějaké peníze za to, že máme nahoře banner a můžeme zakládat komerční vlákna. Těžko by asi televize prodala reklamu na škodovku, kdyby přes tu reklamu šel nápis "levnější než škodovka je kia, kterou koupíte tady...". Tak buď za to inkasuju peníze a nebo nastvím nějaký pravidla. Některý věci se prostě nedělají. Tečka.
nejak zapominas na tu armadu priznivcu, co vas tady ve vlaknech brani...
pokud sem nekdo pastne vylozene skodici prispevek, tak se na 90% nekdo ozve... takze samocistici schopnost forum myslim ma...
---
btw: krasne to vidis vyse.. BIGR Ti to zaplevelil a ja jsem pomerne rychle reagoval. Tak co je tady pro Touratech spatne?
Princip je špatně, protože já za to, abych mohl založit vlákno platím a nejsou to stokoruny, kdežto kdokoliv, kdo si založí vlákno typu "prodávám pro kamaráda který nemá internet" s linkem na normální komerční web, za to platit nemusí a ještě má tu drzost, že to flákne do mého placeného vlákna. To mě štve, že když už forum přešlo na komeční způsob, tak to je komerční jen pro někoho...
ale jo.. to trochu dava smysl.
Na drohou stranu muze byt prinosem, ze ty vase "komercni vlakna" jsou integralni soucast for a neni to oddelene...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Univerzální zabezpečovací modul (GPS+GSM) Cellular Line GPS SAFE u Touratech CZ
Přidané 19.12.2011 17:02
TomasTT napsal:
Princip je špatně, protože já za to, abych mohl založit vlákno platím a nejsou to stokoruny, kdežto kdokoliv, kdo si založí vlákno typu "prodávám pro kamaráda který nemá internet" s linkem na normální komerční web, za to platit nemusí a ještě má tu drzost, že to flákne do mého placeného vlákna. To mě štve, že když už forum přešlo na komeční způsob, tak to je komerční jen pro někoho...
Jak já mám vědět, jestli někdo, kdo založí nějaké vlákno si ho zaplatil? Z vlákna to nijak poznat nejde a mně za to žádný peníze nechoděj.
Navíc Tome, jestli tě někdo přesvědčil, aby sis zaplatil za něco, co mají všichni zdarma, tak je to dobrý obchodník
Přidané 19.12.2011 17:58
Štěpán: někdy to je taky o tom, jestli nějaký forum do budoucna vůbec bude a v jakém stavu a s jakou podporou a vývojem..
Obecně si myslím že jde poznat, že někdo založil téma že něco prodává (je jedno jestli soukro - bazar nebo jako firma) nebo nabízí a nebudu mu do tématu plácat link na to samé kde to někde vygoogluju levněji jen proto, abych mu ten prodej zkazil. Někdy se to zvrhne - třeba diskuze o materiálech oblečení ve vláknu Pardála ale asi by se nemělo na inzertní příspěvky reagovat okamžitě odkazem na mojí věc v jiném vláknu. Když se někdo v tématu zeptá, proč není zájem nebo co mám udělat aby se to prodalo (viz nedávno téma na prodej staršího Zuma), tak tam někdo napsal že cena je přemrštěná a dal odkaz na proběhnuté prodeje s nižší cenou ale rovnou mu to tam nasadit mi přijde podpásovka.
Jinak komerční příspěvky jsou všechny myslím obecně na tomhle fóru zakázané - viz pravidlo 7. a 9. podmínek používání služeb na BMWGS.CZ. Pokud většina má komerční inzerci zdarma, tak to teda nevím ale my za to každopádně platíme a vím, že za to platí třeba i endurovypravy.cz
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Přidané 19.12.2011 18:10
nechcem do nikoho vrat, kazda minca ma dve strany ale myslim si, ze ked ma niekto platene vlakno, inzerciu alebo reklamu, tak by mal mat aj moznost reagovat-regulovat prispevky do svojho zaplateneho fora....tzn- mat moznost podla vlastneho uvazenia prispevky mazat a sam sa rozhodovat na ktore odpovie a necha precitat inym clenom a ktore jednoducho zmaze / pripadne odpovie cez sukromnu postu/.
pokial by inzercia nebola platena, tak diskusia by bola verejna a mal by dosah na jej spravovanie len admin....ci?...
tym padom by sa nikto do nikoho nenavazal a stacila by nejaka mala iconka napr v podobe BMW loga na zaciatku vlakna, ktora by dala jasne najavo, ze toto vlakno je platene, sponzorovane atd atd.....
Upravil scorpion dne 19.12.2011 18:12
Přidané 19.12.2011 18:41
Koukám,že jsem to tady nevědomky pěkně rozhejbal.
To jsem neměl v úmyslu. Jen jsem chtěl připomenout něco,co proběhlo před časem.
Tomášovi TT se tímto omlouvám za kažení obchodu a zaplevelení vlákna.
Vím doba je zlá a každá koruna je dobrá,tak za dobrotu na žebrotu. Už se napříště na kámoše v.y.s.e.r.u. A bude klid...
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
Přidané 19.12.2011 19:05
scorpion: to nejde, to fórum takhle udělaný není. Můžeš požádat Miloše aby to promazal ale sám to mazat nemůžeš ani ve svém vláknu.
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Přidané 19.12.2011 19:22
TomasTT mas pravdu, nie je to teraz takto spravene...ale vsetko sa da, ked sa chce...a urcite obaja vieme, ze tie moznosti tu su a nemusi to byt az taky problem..
Přidané 19.12.2011 19:24
hicks napsal:
PeterKeke napsal:
Zaujímavé. Zariadenie má dajaké obmedzenia pre krajinu, alebo funguje v celom svete, obmedzuje ho len GSM karta, operátor?
jedine, co vidim, jako minus je absence dalkoveho ovladani.
volat pokazde mobilem na deaktivaci je trochu wopruz...
Hmm, mě to zase tolik nevadí, protože takhle už léta otevírám bránu a ovládám zabezpečovačku i u auta i u domu ale řekl bych, že DO je většinou to slabý místo, který zloději krásně odposlechnou. Odposlechnout SMSku na nějaký číslo jde myslím o dost hůř. Ale asi máš pravdu, DO by to mít mohlo. Je to asi tím, že to je koncipovaný spíš jako tracker než jako alarm.
Přidané 19.12.2011 19:50
To TomášTT:
Porovnal bys prosím hlavní výhody a nevýhody SPOT versus Cellular Line GPS Safe? Stačí v pár bodech ve stylu - koupil bych si tohle protože... a nekoupil bych si tohle protože...
Přidané 20.12.2011 15:14
radosek:
Spot je určený pro někoho jiného ale dejme tomu:
SPOT:
+ funguje tam, kde není GSM signál
+ v ceně je pojištění majitele v docela solidní výši od Lloyd pojišťovny všude na světě
- je cca 2x větší
- nemá 12V napájení
- nemá hlasovou komunikaci (ani odposlech ani obousměrný hovor)
- nemá ovládání přes SMS (nemůžeš si teď vyžádat zprávu s polohou pomocí SMS)
- nefunguje tam, kde není pokrytí toho satelitu co používají (třeba západní afrika)
- je to víceméně jednoúčelové zařízení
- nefunguje to jako alarm/tracker ale jen jako tracker a SOS pro jezdce
- ten SPOT co funguje jako zabezpečovačka je tak obrovský, že to je na motorku nepoužitelné!
GPS Safe:
+ malé rozměry
+ univerzální využití na hlídání čehokoliv
+ hlasová komunikace a odposlech
+ v SMS zprávě s polohou je prolink na mapu a textová popiska polohy (ulice)
- závislost na GSM signálu
- serverová aplikace není v ceně, jen odesílá data na server, který si musíš nastavit sám
- baterka je aku podobná jako v mobilu, SPOT používá AA baterie, které jsou v nouzi dostupnější, nicméně s 12V napájením GPS SAFE je to asi jedno
- není možnost odesílání různých typů předdefinových zpráv skupině příjemců, jen SOS hláška. SPot umí i zprávu "jsem OK a právě jsem tady a tady" a odliší SOS s prosbou o pomoc od zprávy "mám technické potíže tady a tady ale jsem OK".
Přidané 30.12.2011 16:26
Tak dneska zakoupeno a lehce ozkoušeno. V autě schovaný pod sedačkou. Odezva cca do 10s od "aktivační" sms. V příchozí sms přijde přímo odkaz na mapy v googlu. Přesnost cca 5 metrů. Což je super! Pro moje potřeby super. Až bude napájecí kabel, tak si koupim další dva kousky
Přidané 30.12.2011 17:32
doctorpepe napsal:
Tak dneska zakoupeno a lehce ozkoušeno. V autě schovaný pod sedačkou. Odezva cca do 10s od "aktivační" sms. V příchozí sms přijde přímo odkaz na mapy v googlu. Přesnost cca 5 metrů. Což je super! Pro moje potřeby super. Až bude napájecí kabel, tak si koupim další dva kousky
da se to aktivovat/deaktivovat zavolanim?
volat v pripade alertu to asi neumi, co?
mne SMS neprobudi
17 cm
Přidané 30.12.2011 19:29
hicks napsal:
doctorpepe napsal:
mne SMS neprobudi
Hicksi, není přece nic jednoduššího, než si nastavit zvonění na SMS.
Přidané 30.12.2011 19:40
stepan napsal:
hicks napsal:
doctorpepe napsal:
mne SMS neprobudi
Hicksi, není přece nic jednoduššího, než si nastavit zvonění na SMS.
to se mi prave moc nechce.. leda, ze by tohle slo nastavit PER kontakt. Chodi mi denne SMSek dost.
Kazdopadne muj Ice Cream Sandwich tohle (zatim) nejspis neumi...
17 cm
Přidané 30.12.2011 20:27
Přeci jen u motorky ne každý čeká takovýto druh zabezpečení... takže myslím, že tady je ta šance asi přeci jen vyšší..
Upravil HonzaGS-SV dne 30.12.2011 20:30
Přidané 31.12.2011 07:08
Pokud to v textu výše zaznělo, omlouvám se, nechtělo se mi do slovíčka louskat plevel ve vláknu.
Jak je to s praktickým umístěním na motorce, pro příjem GPS signálu je třeba přímá viditelnost na oblohu? Dá se například nainstalovat do přístrojové kapličky, nebo pod sedlo, tak aby GPS mělo slušný příjem kdekoliv?
Dělá se nějaký vyvedený přijímač miniaturních rozměrů, aby se tělo přístroje dalo umístit pod sedlo, nebo do kufru a přijímač nalepit někam kde bude mít lepší signál?
Přidané 31.12.2011 09:13
12gsa napsal:
Pokud to v textu výše zaznělo, omlouvám se, nechtělo se mi do slovíčka louskat plevel ve vláknu.
Jak je to s praktickým umístěním na motorce, pro příjem GPS signálu je třeba přímá viditelnost na oblohu? Dá se například nainstalovat do přístrojové kapličky, nebo pod sedlo, tak aby GPS mělo slušný příjem kdekoliv?
Dělá se nějaký vyvedený přijímač miniaturních rozměrů, aby se tělo přístroje dalo umístit pod sedlo, nebo do kufru a přijímač nalepit někam kde bude mít lepší signál?
pokud nemas sedlo poazeny alobalem, imho by to melo fungovat.
nepojede to ovsem treba v zeleznym topcasu...
17 cm