tom_es>dá se bez něj, ale je fajn. Navíc 30/35W (nebo 20/25W) asymetrická žárovka proti 55/60W halogenu opravdu super nesvítí. Nicméně já jsem jezdil a jezdím na Jawách (a ČZ) i na delší štreky, pokud bude ta motorka jezdit jen po okolních vesnicích, bude dynamo a kladívka dostačující.
Tak jsem koukal a ty 250/592 se nenabízejí k prodeji, asi jich moc nebude! Asi před dvěma lety mi někdo nabízel bizona 350 za 10.000, že jsem to nevzal....
Chlapi sice nejsem jawař a ani to neplanuju,ale stary motorky mam rad.A skoro se stydim,ze se v jawach a čezetach moc nevyznam.Kdyby se vam nekomu chtelo a nahazel sem par fotek s nejakym popisem.Proste co je panelka,kejvacka,bizon atd.Pripadne rozdily mezi nima,od kdy do kdy se vyrabeli atd.Pripadne i neco o čezetach.A nebo odkaz na nejake stranky,kdeje ta historie popsana.Dik!
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Já jsem zastáncem jednoválců,mám doma jawku 250/590 sport s pávem a dvě čz 175/487.ČZ používám v zimě a jawku když je to akce pro jawku vhodná.Jestli je někdo velký nebo malý je úplně jedno protože většinu stejně odjezdíme na jiných strojích.A to vape je fakt dobré páč se na to v životě nemusíš dívat.Tak asi takto nejlepší stroj od Jawy všech dob (za ještě normální cenu) je 250/590 sport.Calif je klasa ale dát za to 80 000 abyse to projelo párkrát za rok se mi zdá zbytečné.Samo je to možná jen můj názor....