Někdy je lepší neexperimentovat a koupit osvědčenej díl. U 1150 GS nejde jenom o hadice, ale je k tomu ještě takový Tčko. Ty hadice jsou snad 4. Jedna od páčky k ABS, druhá od ABS k Tčku, a další 2 od Tčka na každou stranu k brzdičům. Kromě toho tam jsou i trubičky, ale ty zůstávaj.
Jestli to je jinak, tak mne někdo opravte, beru to z hlavy.
becka napsal:
To sem rád , že se na to někdo zeptal, protože sem už pěkně n a s ranej...
obědnal sem to u nás v motoshopu ( adt horažďovice) po 2 dnech přišli hadice. řikám si-paráda. Bohužel to byly hadice na model bez ABS- přestože sem je upozorňoval na to, že je v tom rozdíl...
Odmítl jsem nápady prodavače, že delší hadice nevadí a že na delší šroub můžu dát 3 podložky aby to těsnilo. Za 18 stovek- super nápad.
Od tý doby uplynul asi měsíc a pořád nic. Odeslaly se origo hadice, podle kterých se pancéřky měli udělat a sloužit jako vzor. Bohužel pořád nic
takže až hadice budou namontovaný a v provozu, tak dam vědět
PS: jak dlouho můžu čekat na zboží? a kdy můžu trvat na vrácení peněz? Protože do září na brzdový hadice čekat nebudu a peněz neni na rozdávání.
Kdyby si mi to poslal,jak sem ti psal v PM dávno si to měl namontované
becka napsal:
obědnal sem to u nás v motoshopu ( adt horažďovice) po 2 dnech přišli hadice. řikám si-paráda. Bohužel to byly hadice na model bez ABS- přestože sem je upozorňoval na to, že je v tom rozdíl...
Odmítl jsem nápady prodavače, že delší hadice nevadí a že na delší šroub můžu dát 3 podložky aby to těsnilo. Za 18 stovek- super nápad.
Od tý doby uplynul asi měsíc a pořád nic. Odeslaly se origo hadice, podle kterých se pancéřky měli udělat a sloužit jako vzor. Bohužel pořád nic
PS: jak dlouho můžu čekat na zboží? a kdy můžu trvat na vrácení peněz? Protože do září na brzdový hadice čekat nebudu a peněz neni na rozdávání.
No zrovna v tomhle bych neexperimentoval. :-/ Jsou ty Tvoje homologovane? V Rakousku a Nemecku to kontrolujou. Krome toho brzdy nejsou sranda. Fakt bych neresil a koupil to a nechal namontovat nekde u odborniku, musi se to i odvzdusnit na ABS atd. Radili jsme Ti to uz na zacatku...
To jsi mě moc nepotěšil... No což, holt tam budou muset vydržet ještě chvíli ty obyč...
Nebo máte někdo nějaký doporučení, na ozkoušené bezproblémové hadice za rozumnou cenu?
stepan napsal:
Někdy je lepší neexperimentovat a koupit osvědčenej díl. U 1150 GS nejde jenom o hadice, ale je k tomu ještě takový Tčko. Ty hadice jsou snad 4. Jedna od páčky k ABS, druhá od ABS k Tčku, a další 2 od Tčka na každou stranu k brzdičům. Kromě toho tam jsou i trubičky, ale ty zůstávaj.
Můžeš sem kdyžtak hodit odkaz na osvědčené hadice? Koukal jsem akorát na TT a to je tedy pecka za kus hadice...
stepan napsal:
Jojo, je to tak. Na předek čtyři hadice. Je to stejné u 1100 i 1150 bez integrálu. Já jsem taky koumal, a nakonec koupil hadice Goodridge http://www.motops...goodridge/ Všechno pasovalo tak jak má.
Upravil Sema dne 08.03.2012 21:48
stepan napsal:
Můžeš sem kdyžtak hodit odkaz na osvědčené hadice? Koukal jsem akorát na TT a to je tedy pecka za kus hadice...
Nechal jsem to vymenit u Zlabka v Carservisu, chtel jsem Wunderlich, maji i homologaci. Cena je ale cca stejna, jako za ty v Touratechu. Myslim asi 3500 + prace. Ja menil rovnou i zadek, ten stoji asi 1500.
Stepan Praha
BMW R 1200 GS Triple Black
tak z pp tuningu mi napsali, že je nemají a u žlabka za wunderlichy chtějí 4693Kč.
já snad ty hadice budu schánět celý léto
teď to zkoušim tady http://www.wemoto...abs/98-01/
jestli to neklapne ani tady tak pudu a ty hadice seberu z první gs kterou uvidim
hlavně, že je pivo ftlamě
To je nějaká blbost, že je na 1150 v PP tuningu nemají - vždyť jsem je tam nechal cca před měsícem dělat na dvě motorky.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Já je bral sice na 11ctku v www.goldfren.cz ale dělají je na míru podle moto a posílají s tím že od objednání jsou u tebe doma do čtyř dní. Stály na celý moto 4600 kaček.
Upravil LukyGs dne 27.03.2012 22:43
http://www.zednic... http://luky2.rajc...
becka - v tabulkách je asi nemají, ale vyrobí je na míru. Chce to zavolat a domluvit se a staré hadice jim poslat poštou jako "vzorek". Na celou motorku (1150GS) to vycházelo do 3500Kč.
Tonda napsal:
becka - v tabulkách je asi nemají, ale vyrobí je na míru. Chce to zavolat a domluvit se a staré hadice jim poslat poštou jako "vzorek". Na celou motorku (1150GS) to vycházelo do 3500Kč.
Mam pocit, ze skoda mluvit. O tom, ze hadice musi byt homologovane a ze to v zahranici skutecne kontroluji, jsem tady uz psal, naprosto bez reakce.
Jezdeni na motorce proste stoji nejake penize a nez bych si nechal bastlit neco zrovna na prednich brzdach, radsi bych snad nejezdil. Ale to ma zrejme kazdy jinak.
Hadice dělané na míru od PP tuningu homologované nebudou, o tom žádná. Ale co se týká zpracování, tak o „bastlení“ nemůže být v jejich případě řeč. Hadice a koncovky používají od firmy HELL. Koncovky jsou ocelové a ne z nějaké lehké slitiny, tak jak je tomu např. u homologovaných Lucasů – zrovna ty ve mně, když je někomu montuji zrovna moc důvěry nebudí.
Tondu chápu, dává přednost kvalitě, ale ta homologace není prdel. Kdyby se stala nehoda a někdo se v tom vrtal, můžou Tě v tom pěkně vykoupat, nadávno mi to říkal týpek na STK-áčku. Pokud nemáš É-čkovou homologaci (Evropa), tak to nemá co dělat na silnici. Mám na plexi normu DOT (amíci), která má vedle i znak BMW, kdyby chtěl, tak mě nenechá projít, že to není plexi určené pro Evropu, taky jsem hleděl, ale něco na tom bude.
Nevím, možná jsem je jednou montoval ChipoviGS (člen fóra, ale už sem asi moc nechodí). Ale už fakt nevím jestli to bylo přímo tohle - vím, že je objednával z e-baye v Anglii.