Hmmm,moc zajímavé téma.Máme srub v Hostýnských horách (je to tzv.oblast klidu-něco míň než CHKO),a je fakt,že mě dost sere,když si tam magoři na kroskách udělají tréning.Mám vyřízené povolení k vjezdu (sice na auto,ale když je to izolačkou přilepené na přední štítek moto,tak to snad nikdo řešit nebude...)
Mikes
Nově s KTM... :-)
Mikes napsal:
Hmmm,moc zajímavé téma.Máme srub v Hostýnských horách (je to tzv.oblast klidu-něco míň než CHKO),a je fakt,že mě dost sere,když si tam magoři na kroskách udělají tréning.Mám vyřízené povolení k vjezdu (sice na auto,ale když je to izolačkou přilepené na přední štítek moto,tak to snad nikdo řešit nebude...)
A přesně o Hostýnských vrších jsem psal...
BMW R 1150 GS
ICQ # 16951836
abbe napsal:
Jsme tady jen jednou.A po nás potopa?Co to je za blbost?
Zkuste se vžít do majitelů lesa nebo palouku.Co peněz a času to stojí udržovat pozemek a pak nějakej mistr světa tam jezdí,jako by to bylo jeho.To mě hlava nebere.
Po nás potopa nikdo neříkal. Co to je za blbost. Cesty v lese nikdo neudržuje proto se po nich jezdí tou těžkou technikou, a do lesa ani na palouk tak abych ho ničil rozhodně nejezdím, co je to za demagogii. O mistrech světa se tu rači bavit nebudu protože by to skončilo stejně jako minule s Topolem.
Naše výfuky nadělaj výc škody než průjezd po neudržované lesní cestě. A mimochodem v ježdění po lese a lesní cestě je sakra rozdíl. Pokud vede lesem silnice z afaltu, písku nebo pouze hlíny bez zákazu vjezdu pak mi řekni co jejím průjezdem ZNIČIM .
Prosimtě moc odpověz mi na tu poslední otázku
Robert přiložený následující obrázek:
[115.29Kb]
Asfalt nic moc, offroad sehr gutt und super.
JohnyT napsal:
Pokud vim, tak na asflatovou lesni cestu se muze kdykoliv, pokud tam neni zakazova znacka. Nemuzes jen na prasnou cestu v lese.
Nemas pravdu. Do lesa nesmis vubec, ani kdyby tam byl asfalt, zadnej zakaz a zadna zavora. Jestli je to lesni cesta, nemas tam co delat.
Jestli to je nebo neni lesni cesta se dozvis casto jedine v rozpisu pozemku a komunikaci.
JohnyT napsal:
Pokud vim, tak na asflatovou lesni cestu se muze kdykoliv, pokud tam neni zakazova znacka. Nemuzes jen na prasnou cestu v lese.
Nemas pravdu. Do lesa nesmis vubec, ani kdyby tam byl asfalt, zadnej zakaz a zadna zavora. Jestli je to lesni cesta, nemas tam co delat.
Jestli to je nebo neni lesni cesta se dozvis casto jedine v rozpisu pozemku a komunikaci.
Spousta normálních silnic přeci vede lesem(i dálnice).Jak teda poznám která je silnice a která je lesní asfaltka?
Jak jsem psal, casto se to dozvis jen z nejakyho to rejstriku, ted si nemuzu vzpomenout jak se to jmenuje, ale da se to najit i na netu.
Musi bejt cesta oznacena jako verejna komunikace.
Obcas jsou to brutalni cesty do kterych bys to ani nerekl, idealni misto na vyradeni se. Nikdo tam nejezdi, uzijes si lehouckej offroad a pres to jsi tam legalne.
Ja mam rad verejny komunikace s ceduli "v zime se neudrzuje", ty bejvaj zajimavy
Treba tady ve Varnsdorfu je cesta, ktera vede z mesta kolem baraku k nemocnici, pokracuje dal k dalsi barakum, uz vede lesem a jede dal a dal. Nikde zadnej zakaz, nic. Jenze v pulce, aniz bys to poznal, se z ni najednou papirove stava lesni cesta a uz tam nemas co delat. Po pul kilometru ti to nejspis dojde, bo se z ni najednou stava cesta offroadova a pokud bys nejel na GS tak koncis at chces nebo ne :-), ale neznalost neomlouva.
Upravil Alda dne 24.04.2008 13:02
Takže než řidič někam vůbec vyjede,tak by si měl na netu nejdřív zjistit,jestli se silnice po který hodlá jet náhodou někde bez varování nemění na lesní asfaltku................
Sorry ale trochu blbost,ne?
Sorry, ale neni to blbost.
V praxi to samozrejme funguje jinak.
Myslim ze kazdej normalni clovek, vcetne tebe kdyz pojedes autem jezdi po normalnich silnicich vyssich trid.
Dalnice se ti samozrejme do zakazu nestoci.¨
Tady mas tu nemocnici, ulice je to Karlova, smerem na jihozapad pokracuje porad dal do Horniho Podluzi, akorat ze cca 1km za nemocnici "legalne konci". http://www.mapy.c..._154027905
JohnyT napsal:
To je hloupost, nemuzes prece chtit po cloveku, aby si pred cestu obehl vsechny katastry a zjistil kudy muze jet. Jak to neni prasna cesta a je to asfalt a neni znacka, tak trada. Spousta silnic vede lesem
BMW R1150GS MY02
Alda napsal:
Treba tady ve Varnsdorfu je cesta, ktera vede z mesta kolem baraku k nemocnici, pokracuje dal k dalsi barakum, uz vede lesem a jede dal a dal. Nikde zadnej zakaz, nic. Jenze v pulce, aniz bys to poznal, se z ni najednou papirove stava lesni cesta a uz tam nemas co delat. Po pul kilometru ti to nejspis dojde, bo se z ni najednou stava cesta offroadova a pokud bys nejel na GS tak koncis at chces nebo ne :-), ale neznalost neomlouva.
Trvam na tom, ze pokud jedes po asflatu, tak neni problem. Pokud samozrejme asflat skonci, tak bys mel otocit a jet jinudy.
BMW R1150GS MY02
Uz toho nechte vy Bursikove a Jaqeove.Proste kdo chce do lesa jezdit tak at jezdi a kdo ne at si o nem necha zdat.Ja tam teda jezdit budu urcite a ne jen po cesta,ale klidne mezi stromy,protoze gomova pneumatika udela min skody nez konska podkova.A navic po prvnim desti je vse zase naprosto v poradku.Samozrejme je neco jinyho orat celej den nejakou lesni skolku to samozrejme taky neuznavam.Ale pouze lesni cesty a obcas se nechat vyvest mimo je neni vubec zadnej problem.
Bych asi ujizdel jak zbesilej kdybych nekoho potkal pac bych mel strach,ze me postreli Katjusu a to bych se pak moc nasral a tou flintou bych ho vosukal hajzla zelenyho*tdown*
Roberte,jestli jsem se tě dotknul,tak se velice omlouvám.
K té tvé poslední větě.Samozřejmě že nezničíš nic,ale chtěj jsem říct že můžeš porušit vlastnická práva.
Staňte se vlastníkem lesa a třeba změníte názor.Třeba.
Vyjádřil jsem jen svůj názor,každý ať si jezdí jak chce.
Upravil abbe dne 24.04.2008 16:06
Dokud bude ropa,budu jezdit BMW
Alda napsal:
Trvam na tom, ze pokud jedes po asflatu, tak neni problem. Pokud samozrejme asflat skonci, tak bys mel otocit a jet jinudy.
Tak zrovna v tomhle pripade asfalt konci hned za nemocnici. A pres to je za ni dalsich min. 10 rodinnych domu. Takze jak vidis, nemusi to tak bejt.
A znovu opakuju, jedna se vetsinou o cesty, kam se normalni clovek nikdy nevyda a kdyz, tak pesky nebo na kole.